bohócdoktor vizit szja 1%
  • Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet Sátorban

• Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet SátorbanNagyon sok jelzést / kérést kapott az alapítvány az ünnepek előtt azzal kapcsolatban, hogy sok családnál nem lesz az idén Mikulás.

Nagy a szegénység, nem hagyhattuk bajban a családokat.

A Mátrix Mikulás 2009-ben 250 család csemetéi részére Mikulásünnepséget szervezett. A rászoruló családok apró népét elhívtuk ünnepségünkre, és dagira töltött csomagokat varázsoltunk számukra.

Az öröm, a móka, a kacagás nem maradt el, a vidám percekkel sikerült jó sok gyereket kizökkentenünk a nehéz sors nyomasztó folyamából...

A programot anyagilag és szervezés kapcsán a KARITÁCIÓ Alapítvány, az Orpheus Egyesület, a Sefánia Catering, a Délmagyarország, a Rádió88 nameg az APRÓ önkéntes csapatunk is támogatta.

Hálásan Köszönjük a rászorulók nevében is!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi Cigándra

Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi CigándraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. A hét végén a borsodi Cigándra indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...

Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. március 29-én, pénteken kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, étolajjal, gyümölcsökkel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. A kiosztás d.e.10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt, de már délben szinte minden elfogyott. sok a baj, így az alapítvány folyamatosan dolgozik, hogy segítő kezet nyújtson...

• MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentését

MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentésétMentsünk együtt életet! Súlyos betegségen áteső / átesett "gyógyulásnak indult" gyerekek és családtagjaik számára segíti a felépülést, megerősödést a MÁTRIX Sterilszoba! Az alapítványi steril szobából nem egy hanem összesen öt van. Tudta, hogy a szegényebb családok gyermekei pl. a donor listákon vagy költséges műtétekre várva hátrányt szenvedhetnek azért, mert a drága műtétek után steril körülmények híján nincs hova tiszta helyre hazamenniük!?! A lakosság támogatása nélkül munkánk nem lenne sikeres. Segítségét hálásan köszönjük!

• Adományoztunk bölcsődéknek

Adományoztunk bölcsődéknekBölcsődés gyerekek ellátását végző intézmények számára válogattunk nadrágokat, pulóvereket, harisnyákat, játékokat, könyveket, kiegészítőket. Bölcsődék, gyermek intézmények is rendszeresen részesülnek adományból a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központból. Az egészséges csecsemő, kisded, gyermek fejlődése, növekedése élelmezést, törődést, gondoskodást igényel. Gyakran az alapítványi támogatás révén válik teljessé a gyermekek ellátása. Évente tízezernél több kisebb - nagyobb adományt juttatunk segítő céllal célba

• Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programban

Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programbanKígyózó sorokban érkeztek a virágosztó helyre a családok, kisgyermekesek, idősek. Ezer család kapott a héten cserepes virágokat a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Önkéntes Közösség és a Partiszkon Egyesület a júliusban folyó városszépítő program jóvoltából. A virágokat utcafrontok, udvarok, erkélyek, virágpolcok szebbé tételére használhatják fel az emberek. A díszes növényeket a civil szervezetek ingyenesen adták a lakosság számára. A virágok mellé a jótékonysági szervezet a városszépítésben részt vevő családoknak édességgel is kedveskedett.

• Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!

Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.

• Gyermekétkeztetést támogattunk

Gyermekétkeztetést támogattunkAz Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány a rászoruló éhezőket próbálja meg jóllakatni. Sajnos egyre több ember - de van hogy kisgyermekes család - alultáplált és kényszerül éhezni. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a gyermekétkeztető alapítvány számára fél millió forintot juttatott, amiből 1250 adag kétfogásos ebéd kiosztására kerülhet sor.

A jobbnál jobb finom falatokhoz a nélkülöző - legrászorultabb gyerekeknek és családoknak jó évágyat kívánunk!

• Adj egy könyvet karácsonyra 2004!

Adományozási program a nélkülözõk megsegítésére

A szegénység nagyúr.

A mindennapi nehézségek mellett az ünnepnapokat is beárnyékolja. Nincs finom sütemény, nincs családi meleg, a mosoly sincs sehol. A karácsonyból, ami marad, az a zord - hideg tél.

• Január: bebútoroztuk a családokat

Január: bebútoroztuk a családokatAlapítványunk az apróbb (ruha, élelmiszer) adományokon felül rendszeresen segíti a családokat az életet megkönnyítő használati tárgyakkal, bútorokkal. Így tettük ezen a héten is: gyermeket váró rászoruló kismamáknak adtunk a Centerke raktárából gyermekágyakat. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkája becses Támogatóinak odaadó segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres, így az eredmény Mindannyiunké! A segítséget hálásan köszönjük. A jelmondatunk: együtt csodákra vagyunk képesek!

• Gyermekek, családok, bajban lévők támogatása - adó 1% felajánlással Ön is segíthet

Gyermekek, családok, bajban lévők támogatása - adó 1% felajánlással Ön is segíthetA Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenysége sokrétű. Évi tízezernél több alkalommal segítjük a bajban lévő nagycsaládosokat, az idős embereket, alapítványokat, egyesületeket, közösségeket, önkormányzati családsegítőket. A Centerke Adományozó Központ, a kórháztámogató - meseolvasó Mesedoktorok, a mosolyfakasztó (eddig 80 gyógyító intézményt támogató ) Bohócdoktorok is a segítő - támogató tevékenység része. Ön is segíthet! Önkénteskedne? Adó 1 százalékát ajánlaná fel? Támogatná céggel vagy magánszemélyként tárgyakkal vagy anyagilag a jó célokat? A legapróbb segítség is fontos! Köszönjük!