• MÁTRIX az FLP - Fiatalok Lendületben Programban

• MÁTRIX az FLP - Fiatalok Lendületben ProgrambanA Fiatalok Lendületben Program célkitűzései: a fiatalok aktív polgári szerepének előmozdítása, különös tekintettel az Európa-polgári szerepükre; a fiatalok szolidaritásának fejlesztése, különös annak érdekében, hogy erősödjön a társadalmi összetartás az Európai Unióban; a különböző országokban élő fiatalok közötti kölcsönös megértés és tisztelet elősegítése; hozzájárulni az ifjúsági tevékenységeket és az ifjúsági területen tevékenykedő civil szervezeteket támogató rendszerek fejlesztéséhez; az ifjúsági területen megvalósuló európai együttműködések előmozdítása.

Az FLP - Fiatalok Lendületben Program keretén belül, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány hivatalos magyarországi partner által koordinált "Nemzetközi Ifjúsági Csereprogram" mostani állomásán négy ország (Szerb, Bosnyák, Bolgár, Magyar) fiataljai részvételével a szerbiai Szabadka városban kerül megrendezésre.

FLP delegációnk

(2012.04. Fiatalok Lendületben 4 ország részvételével - Szabadka)

• Szeretetcsoki a futóversenyen

Szeretetcsoki a futóversenyenA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület "Önkéntes Közössége" is bekapcsolódott a Csemete az Erzsébet Liget felújítása alkalmából a Ligetben a „Zöld város" programnak köszönhetően megszervezett futóversenybe és egészségtudatosságot segítő napba. Több száz kisgyermek, pedagógus és szülő vett részt az eseményen, ahol a sport - szabadidő közben a természetközeli élmény, és a zöld gondolkodás is helyet kapott. Állatos kiadványok, és a Mátrix közkedvelt programja, a Szeretetcsoki.hu nagy örömet okozott a résztvevőknek. A résztvevők igen jól érezték magukat, a szervezők nagy örömére.

• Számítógép ÁLOM 2010!

Számítógép ÁLOM 2010!Sok tehetség azért marad le, mert hátrányos helyzetben él... segítünk, ahol tudunk! Idén is ingyen számítógépet kapnak a jól tanuló, rászoruló fiatalok! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány adományozói programja révén száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal számára komplett (használt, de még használható) számítógépet juttat. A támogatói programra jelentkezhet minden olyan 12-16 év közötti fiatal, akinek 3 vagy ennél több testvére van, tanulmányi átlaga a 4,5-et eléri, életterében számítógép nincsen, egy főre jutó jövedelmük a létminimum alatt van.

• Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás

Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás2015. szeptember hónapban 3000 doboz jó minőségű LiveNaturals vitamin kiosztásával segítette a lakosság egészségének védelmét a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Kígyózó sorokban érkeztek a segítséget kérők, az alapítvány mindenkinek próbált segíteni. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél többször segíti adománnyal a lakosságot. Az immunrendszer megfelelő állapotban tartásával a betegségek könnyedebben legyőzhetőek, illetve az egészség könnyebben fenntartható, fogalmazta meg Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program főbb célját. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 13 millió forint feletti volt.

• Élelmiszergyűjtést támogattunk

Élelmiszergyűjtést támogattunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank által szervezett Karácsonyi Adománygyűjtést támogatta. 6 áruházba, a gyűjtést végző alapítványok, egyesületek készletéhez adott a Mátrix áruházanként 30-90 kg tartós élelmiszert. Szaloncukrot, édességet, porcukrot, sütéshez lisztet, főzéshez rizst, konzerveket, teafüvet, sót tésztaféléket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, közösséget segít a hátrányok leküzdése érdekében élelmiszerhez. Az adventi időszakban a jótékonysági programokat szervező szervezeteket sikereik érdekében az alapítvány így is támogatja.

• Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak

Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak Békés, Boldog, Szeretetteljes Ünnepekért is Dolgoztunk! A Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is támogatta a nélkülöző családok boldog, szeretetteljes ünnepét. A decemberben (ezernél is több támogatottal) zajló adományozási programsorozat részeként, Szegeden a Pizzatoronynál lévő osztóhelyen, 2012. december 23-án (vasárnap) 10-14-ig száz család kapta meg ingyenesen a vágott, élő karácsonyfáját. Ezzel is örömtelibbé tehettük az ünnepeket! Együtt csodákra vagyunk képesek! Segítőink, támogatóink nélkül munkánk nem lenne ilyen sikeres!

• Munkaruhát kaptak a rászorulók

Munkaruhát kaptak a rászorulókA Mátrix Munkaruha Raktár munkaerő piacra visszakerülő rászorulókat segít munkaruhához jutni. Sokan kezdenének közmunka programban vagy új munkahelyen, de a munka nélkül eltelt időszakban annyira elszegényednek, hogy nemhogy munkaruhára, de sokuknak még a napi betevőre sem telik. A MÁTRIX támogató programja munkaruhát oszt. Ne a munkaruha hiánya legyen a munkakezdést kizáró ok. Havonta kb 20-30 munkaképes embertársunknak tudunk jó minőségű munkaruhát biztosítani.

• Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereket

Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereketA Mátrix Közhasznú Alapítvány rendezvényeire, programjaihoz nagy mennyiségű írószert és irodaszert használ fel. A nonprofit - segítő munka megkönnyítése érdekében a Printker Office Land Irodatechnika, Papír, Írószer Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nagylelkű segítségével a bolti árnál lényegesen olcsóbban jutott alapítványunk írólapokhoz, ollókhoz, táblákhoz, nyomtatópapírhoz, borítékokhoz, díszítő és dekorációs dolgokhoz, tollakhoz, ceruzákhoz, irodai berendezési tárgyakhoz, irodai eszközökhöz, működést segítő dolgokhoz. A nyújtott vásárlási kedvezményt, a kapott grátisz tárgyakat hálásan köszönjük!

• 100 kiló tartós élelmiszert kapott a szegények konyhája

100 kiló tartós élelmiszert kapott a szegények konyhájaTészta, liszt a konyhába

Az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány rászoruló egyéneket és családokat lát el meleg étellel. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány ehhez az étkeztetési programhoz rendszeresen ad támogatást. Most 60 kiló tésztát és 40 kiló lisztet adtunk az alapítvány konyhájába. Az adomány több száz tányér meleg étel alapanyagául szolgál, mely segíti a szegényebb családok mindennapjait, az éhezés elleni küzdelmet.

• Számítógép Álom 2013: félszáz rászoruló gyermek kapott számítógépet

Számítógép Álom 2013: félszáz rászoruló gyermek kapott számítógépetÖtven rászoruló családban élő tehetséges gyermek kapott számítógépet a Mátrix Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom 2013 támogatói programja alkalmából Szegeden. Az ötven gépre közel kétezren pályáztak, a kiírás szerint olyan gyerekek tehették ezt, akik 10-14 év közöttiek, legalább két testvérük van, jó tanulók, otthonukban még nincs számítógép, és a létminimum alatt élnek. Az ötven számítógépre kétezer diák pályázott. A pályázatot az osztályfőnökök kiegészítették egy jellemzéssel, majd továbbították az alapítványnak. A támogatottak az ország minden részéből érkeztek.

• Tavaszi tisztító kúra a kirándulás, és a környezetvédelem is?! (2005)

Gyermekvédelem, örömszerzés!

Nyár elején a frissítõ kirándulások és a regenerálódás részeként szemétszedést tartottunk a városban.

A napsütés és a ragyogó tavasz velünk volt, így kellemes kirándulással egybekötve védtük meg környezetünket.