adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Érdektelenség van

Érdektelenség vanÉrdektelenség. Rengetegen megélik, hogy nem számíthatnak a környezetükben lévő emberekre. Még a bajba jutottak mellett is csak elsétál a tömeg, nem segítenek. Nem figyelnek egymásra az ismerősök, a munkatársak, de még a rokonok sem. Már a szomszédjukban élőket sem ismerik a legtöbben. Gyakori probléma, hogy még a legjobb barátod, vagy a párod részéről sem érzed a valódi törődést. Ha mégis találsz valakit, aki valóban figyel rád, érdekli és érti is, amit mondasz neki, vigyázz rá és becsüld meg nagyon! Ritka kincs...

Szöveg: Dr. Almási Kitti

(Az illusztráció Paweł Kuczyński műve)

Tehetünk az érdektelenség ellen! nézzünk és lássunk!

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak, "hiszen nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni". Cégekkel, magánszemélyekkel közösen a nélkülöző családok megsegítése könnyebben kivitelezhető - tette hozzá az alapítvány vezetője.

• A 8 gyermekes Fedor család lakhatási támogatása

A 8 gyermekes Fedor család lakhatási támogatása8 kisgyermekes család lakhatása került veszélybe, támogató SMS kampánnyal segít a család megsegítéséért a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A cél: a 8 gyermekes család lakhatásának biztonsága! A közösségi oldalakon szerzett az alapítvány tudomást a méltatlan helyzetről, ami a 8 gyermekes Fedor családot fenyegeti: lakhatási problémáik vannak, pusztán azért, mert 8 gyermeket nevelnek. A mostani albérletből menniük kell, sok főbérlő nem adja ki a lakást, mert attól félnek, hogy a gyerekek lelakják az ingatlant.

• Partnerség, szakmai együttműködés

Partnerség, szakmai együttműködésA Mátrix Közhasznú Alapítvány és partnerszervezetei együttműködési lehetőséget kínálnak cégeknek, vállalkozásoknak, egyesületeknek, alapítványoknak, egyházaknak, önkormányzatoknak, létesítményeknek, egyéb fontos feladatokat ellátó szerveződéseknek. Pályázzunk együtt, működjünk közösen pályázatok projekt feladataiban, alkalmi vagy állandó jelleggel, hogy céljaink a legrövidebb idő alatt a legsikeresebb formában megvalósulhassanak. Évtizedes tapasztalatokkal segítjük valóra váltani programjait, életre hívni gondolatait, sikeresen megvalósítani projektjeit, ötleteit. Várjuk együttműködésre pályázatírók, projektmenedzserek, cégek és lelkes magánszemélyek jelentkezését!

• Korábbi táboros képek

Hamarosan!

• Félmilliárd gyermek éhezik a világon!

Paradox világban élünk: miközben az elhízás - és vele a cukorbetegség, szélütés és szívinfarktus - világméretû probléma, ugyanakkor csaknem félmilliárd gyerek éhezik világszerte. A fejlõdõ országokban él a Föld népességének 83 százaléka. Ezekben az országokban 146 millió ötévesnél fiatalabb gyermek alultáplált, és ebbõl a korosztályból tízmilliónál többen éhezés következtében vesztik életüket.

• Lázas csecsemõ / gyermek ápolása otthon

Normál testhõmérséklet: 36,6 Celsius.

Hõemelkedés: 37,5 Celsius.

Láz: 38 Celsius foktól! A láz egy tünet, ami nagyon sok betegség tüneteként jelentkezhet. A legköztudottabb a fertõzés.

Fertõzés esetén a láz szerepe, hogy a magas hõmérsékletre érzékeny kórokozókat elpusztítsa a szervezetben.

• Szegénység és társadalmi kirekesztettség

A 90-es években lezajlott társadalmi-gazdasági átalakulás jelentõsen rontotta a romák, a munkanélküliek, a kevésbé iskolázottak és a szakképzetlenek, a fogyatékkal élõk, a gyakran betegeskedõ és a szenvedélybeteg emberek, a veszélyeztetett gyermekek, a gyermeküket egyedül nevelõ szülõk, a hajléktalanok és a rossz körülmények között, hátrányos helyzetû településeken élõk boldogulásának esélyeit, különösen azért, mert nehezebben jutnak munkához.

• Diszlexia a tanulási zavarok egy formája

A diszlexia elnevezés használatos az olvasás elsajátításának zavarára, de már maga a szó is sokkal szélesebb fogalomra utal. A kifejezés ugyanis két tagból áll, az egyik a görög eredetû "disz", amely nehézséget jelöl, a másik a "lexia" a szintén görög eredetû "lexis" szóból, amely "szavakat, beszédet" jelent. Tehát szó szerint is a szavakkal kapcsolatos zavarról van szó, de ma már tudjuk, hogy a diszlexia ennél még összetettebb jelenség.

• Állatvédelmi munkát támogattunk a 2011-es BNV-n

A Budapesti Nemzetközi Vásárról jelentjük:

Az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel is találkozhattak azok, akik felkeresték a 2011-es Budapesti Nemzetközi Vásárt. A rendezvényen a gyártók / kereskedõk mellett a szervezõk meghívására nonprofit szervezetek is részt vehettek. Az Orpheus a felelõs állattartás jegyében információs standján az arra járó több ezer látogatót a rendezvény egész ideje alatt kiadványokkal (matricákkal, plakátokkal, naptárakkal) ajándékozta meg.

• Érdektelenség van

• A figyelemzavar összefüggésbe hozható az alvási problémákkal

Az ADHD angol szavak rövidítésébõl jött létre. Jelentése a figyelemhiányt és hiperaktivitásból eredõ zavarokat foglalja össze. Olyan kifejezés, amely egyaránt használható a koncentrációs problémák, figyelemzavar és hiperaktív állapotok leírásánál.