• Adó 1% gyermekmentésre

Adó 1% gyermekmentésreA gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő tevékenységünk támogatásával életeket ment! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató közhasznú szervezet ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, faültetést vezet, ifjúsági klubokat üzemeltet, tehetségeket pártol. Az alapítvány fontos tevékenysége segíteni a társadalom fenntartható fejlődését, a családok boldogulását, a környezetünk védelmét, az egészségessé válást, a gyógyulást.

Adóbevalláskor gondoljon az egész éves gyermekmentő munkánkra. Adó 1% felajánlását a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány hálás köszönettel fogadja!

Főbb feladataink:
    - gyermekmentés (gyógykezelés, étkeztetés, szociális programok),
    - sterilház (steril szobák) működtetése (sterilszoba.hu),
    - mesedoktor gyógyító és élményprogram gyermekeknek és felnőtteknek is (mesedoktor.hu),,
    - rászorulók támogatása életmentő támogatások, évente tízezernél több alkalommal (centerke.hu),,
    - kulturális - szabadidõs programok szervezése (támogatása),
    - betegségmegelőzés - szűrőprogramok (kezdjünkújéletet.hu),,
    - egyéb, környezetvédelmi, fejlesztő, életmód programok.

MÁTRIX Közhasznú Alapítvány
    Kérjük támogassa a Gyermekmentést!
    Adó 1%: 18472273-1-06

Az adószám pontos megadása FONTOS!

Mentsünk együtt ÉLETET!
    adó egy százalék

Felajánlása kapcsán jó, ha tudja: adója 1%-ának felajánlására vonatkozó rendelkező nyilatkozatát minden adózó a bevallási év május 20-ig juttathatja el az adóhatósághoz. Tehát az egyéni vállalkozók és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, akik egyébként február 15-ig adnak bevallást, ugyancsak május 20-ig érvényesen rendelkezhetnek.

Ezen túl elektronikus bevallás benyújtásakor is lehetõsége van elektronikus ûrlapon rendelkezni jövedelme 1%-áról. Mi több azok a magánszemélyek, akik a bevallásukat vagy az adóhatósági adómegállapításra vonatkozó nyilatkozatot elektronikusan küldik meg az adóhatóságnak, a rendelkezõ nyilatkozatot is megküldhetik ily módon, tehát utólag, postán.

Bármelyik formában is rendelkezik javunkra adója 1%-áról, nagylelkû segítségét Önnek hálásan köszönjük!

Amennyiben nem áll módjában adója 1%-ával rendelkezni számunkra, segítõként, támogatóként is várjuk áldozatkész felajánlását!

Nagylelkû támogatását hálásan köszönjük!

Készpénzes támogatását hivatalos számlaszámunkra történõ fizetéssel teheti meg: Mátrix Alapítvány (OTP): 11735005-20510350

(Kérésre adóalap csökkentõ adóigazolást állítunk ki. Ez irányú igénye esetén adja meg Cége és az Ön pontos nevét, címét, adóazonosító jelét, telefonos és egyéb elérhetõségét)

Adó 1% felajánlásából gyermekek és családok életét mentjük meg!
    Együtt csodákra vagyunk képesek!
    Köszönjük, hogy figyelemmel kíséri tevékenységünket!

Rendszeresen szervezünk egészségjavító megmozdulásokat
    adó egy százalék
    Évente több ezer élelmiszercsomagot osztunk rászoruló családoknak
    adó 1%
    ...évente több ezer adományt osztunk ki rászorulóknak...
    Az adó 1% bevétel is hozzájárul az életmentéshez
    adó egy százalék
    ...élményt és esélyt teremtünk...
    ...rászorulókat segítünk...

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadójának 1%-ával a Mátrix Közhasznú Alapítványt!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány köszönettel fogad minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1 % felajánlásokat is. Nekünk minden 1% fontos támogatás, minden apró támogatás nagy segítség!

Kérjük, segítsen Ön is, hogy minél több rászoruló, beteg gyermeket, nélkülöző család problémáját, bajban lévő ember megmentését meg tudjuk valósítani! Adó 1% felajánlásával sokat segít!

Mit kell tennie?
    A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül Önnek pénzébe, csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor.

Rendelkezési lehetőségek:
    Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1%-ának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb tárgyévben május 20-ig.

Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb a tárgyévben május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.

Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba fentről letöltött rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb tárgyévben május 11-ig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockába jelölje "X"-szel, és töltse ki "Az adózó neve" mezőt és "Az adózó postai levelezési címe" vagy "Az adózó elektronikus levelezési címe" mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

Támogassa a gyermekek gyógyulását, akár az adó 1 százalék felajánlásával

Az adó 1+1 % felajánlásával úgy segítheti a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományozói programjait, illetve a nagyon fontos Sterilház Gyermekmentő Központot, hogy az Önnek semmibe sem kerül. A szegedi alapítvány az egész országban támogatja a beteg gyermekek gyógyulását. A krízisben lévő, beteg gyerekek gyógyítása és a gyermekvédelem a gyermekmentő alapítvány számára kiemelkedően fontos feladat. Az alapítvány beteg gyermekek gyógyulásáért nem csak a steril szobák biztosításával tesz, a gyermekek támogatása több különböző módon is történik. Gyermek támogatás kapcsán fontos tevékenységi körünk az adományosztás. Egyik az alapítvány számos programja közül a Centerke Adományozó Központ, mely évente tízezernél több alkalommal segít nélkülözőket ruhával, cipővel, bútorral, könyvekkel. Az alapítvány által működtetett / támogatott gyermekmentő programok közül érdemes megemlíteni a mesedoktorok gyógy-varázsát vagy a bohócdokik (bohócdoktorok) terápiás programjának működtetésében való szerepvállalást is. Az egy százalék felajánlás révén segítőink úgy tehetnek a rászorulókért, hogy az így egy fillérjükbe sem kerül. Az adó 1 % felajánlás megtétele nélkül is ugyanannyi a befizetendő adó, így adóbevallás 1 százalék felajánlás megtételével válik teljessé. Az 1 százalék felajánlás, azaz 1+1 százalék célba juttatása társadalmi felelősségvállalás szempontjából lényeges dolog. Adóbevalláskor, a könyvelés elkészítésekor ajánlja fel az adó 1%-át a gyermekmentő alapítvány részére, a beteg gyermekek gyógyulása érdekében.

Hogy miért is fontos az adó 1 százalék felajánlása, a befizetett adó 1+1%-ának felajánlása?! Az adó 1 % felajánlás egy olyan támogatási forma, mely nem kerül a felajánlónak semmibe sem, de az adó 1 százalék felajánlás mégis óriási segítség, hiszen adó 1% támogatást jelent a kedvezményezett alapítványnak! Az 1% felajánlás nélkül az egy százalék felajánlás meg nem tétele nélkül az adóbevallás ugyanúgy adófizetést igényel. Az szja 1% felajánlással a befizetett adó 1%-nyi része a Mátrix Alapítvány által működtetett Steril házában a gyermekmentő - gyógyító tevékenységekre is juttatható. Az Szja 1 százalék összege is rendkívül jó célra is juttatható. Az szja 1% felajánlás fontos és életmentő! Az szja 1% a beteg gyermekek támogatása kapcsán a legjobb helyre kerül. Kérjük kísérje figyelemmel egész évben, folyamatosan működő segítő tevékenységünket!

Az adó 1 százalék felajánlás révén az alapítvány beteg gyermekekért történő fontos küldetését segíti! Az adó 1+1 felajánlással tehet a betegségből gyógyulni akaró picik révbe éréséért. Az adó 1 százalék egy olyan támogatási eszköz, mely nem terheli meg a segítőt, hiszen az adóbevallások idején felajánlás nélkül is be kell fizetni az államkasszába. Az adó 1+1% felajánlása életet ment! Az adó 1 % felajánlás megtétele két percig sem tartó tevékenység, így az adóbevallás idején a fontos procedúra könnyedén elvégezhető. A Mátrix Alapítvány Sterilháza (alapítvány daganatos gyermekek gyógyulásáért) a gyerekekért van. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működő, közhasznú alapítvány, teljesen nyilvános munkát végző szervezet. Az alapítvány adószáma megtalálható ezen az internetes oldalon (Adó 1% hoz az alapítvány adószám: 18472273-1-06). Az alapítvány a számára felajánlható szja 1 % segítő támogatást Köszönettel fogadja. A gyermek támogatás segítésével minden szja 1 százalék felajánlás felajánló / támogató nagymértékben segíti. Az szja 1 százalék (adóegyszázalék) célba juttatásáért ön is tehet! Az szja 1 % felajánlás fontos és érdemes. Kérje ki adótanácsadója, könyvelője, bérszámfejtője segítségét, hogy az adó1%-ról való rendelkezése a NAV részéről biztos elfogadható legyen. Nagy megtiszteltetés volna, ha az adó 1 % felajánlása mellett megismerné a gyermekmentő alapítvány tevékenységét, egész évben nyomon követné a közhasznú alapítvány programjait, rendezvényeit, gyermekmentő tevékenységét.

Adóbevallás elkészítésekor a felajánlott szja 1+1% felajánlása óriási segítség! Adóbevalláskor az adóbevallás kitöltésekor az adó egy százalék felajánlása 1-2 percet vesz igénybe. Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó befizetett összegének 1%-át karitatív célokra, egyesületek - alapítványok támogatására tudja juttatni. Adóbevallásakor az adóbevallás részeként az szja 1+1% nyilatkozat leadása nem kerül semmibe sem, de nagyon nagy segítség a segítő programok támogatására. Segítsen úgy adóbevalláskor, hogy közben az Önnek semmibe sem kerül!

Együtt tehetjük jobbá, sikeresebbé, tartalmasabbá és jótékonyabbá közösségünket!
    Segítségét hálásan köszönjük!

• Rendszeresen támogatjuk az újszülött életmentést is

Számos esetben támogattuk gyermekmentõ autót, és az újszülött életmentést is. A csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

• Nem szégyellni, kezelni kell a fejtetût

A fejtetû nem válogat, ezért nem szégyenkezni, hanem kezelni kell – hívta fel a figyelmet egy iskolai védõnõ. A tanévkezdéssel indul a „tetûvadászat" az intézményekben, a gyerekeket rendszeresen ellenõrzik.

Hiába szûrik ki az ilyen diákot az iskolában, ha otthon nem foglalkoznak az apró élõsködõ jelenlétével.

A tanévkezdéssel minden évben startol a tetûvadászat az iskolákban, óvodákban, bölcsõdékben is.

• Védõnõi szûrõnapokat támogattunk

Rendszeresen támogatjuk a védõnõi szûrõnapokat... A csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

Jelen támogatás célja, hogy segítsük megelõzni az esetleges problémákat, betegségeket. Sajnos az állandó kontrollra nincs mindenkinek lehetõsége, 1-1 szûrésen több száz vegyes szûrõvizsgálat kerül elvégzésre.

• Diszlexia a tanulási zavarok egy formája

A diszlexia elnevezés használatos az olvasás elsajátításának zavarára, de már maga a szó is sokkal szélesebb fogalomra utal. A kifejezés ugyanis két tagból áll, az egyik a görög eredetû "disz", amely nehézséget jelöl, a másik a "lexia" a szintén görög eredetû "lexis" szóból, amely "szavakat, beszédet" jelent. Tehát szó szerint is a szavakkal kapcsolatos zavarról van szó, de ma már tudjuk, hogy a diszlexia ennél még összetettebb jelenség.

• Jól bevált módszerek a hisztihelyzetekre

Jól bevált módszerek a hisztihelyzetekreA hiszti az első helyezett a modern szülők „nevelési parák” listáján. Az agykutatás és a gyermekpszichológia eredményeinek köszönhetően árnyaltabban látjuk ezeket a dühkitöréseket, mint pár évvel ezelőtt: természetes és szükséges mérföldkőnek a gyermek fejlődésében, így igyekszünk empátiával kezelni. Az új Gyereklélek magazin 25 megoldást kínál nekünk, ezekből szemezgetünk néhányat, és megkérdeztük Peller Mariannt is, ő mit csinál „vészhelyzetben”. (Tippek a Gyereklélek magazinból, melyek hasznos segítőtársunk lehetnek a hiszti idejére).

• Optimizmus = boldog élet!

Optimizmus = boldog élet!Az optimizmus, a pesszimizmus ellentéte, olyan életszemlélet, amiből nézve a világ jó, vagy kedvező hely. Az optimisták általában azt tartják, hogy az emberek jók. Az életről „kedvező” képük van, és abban hisznek, hogy idővel és végül a dolgok rendeződnek. Nos a Magyar ember nem az optimizmusáról híres. A Mátrix Közhasznú Alapítvány társadalmi fejlesztő tevékenysége segíti, hogy a problémamegoldás mellett derűlátó, bizakodó, pozitív gondolkodású emberekké alakuljon mindenki, aki még nem az. Ehhez viszont önbizalom, önismeret, változásra képesség / érettség is szükséges!

• 25 önbizalom erősítő, szülő-gyerek kapcsolatot szorosabbá tevő mondat

25 önbizalom erősítő, szülő-gyerek kapcsolatot szorosabbá tevő mondatKedves Anyuka, képzeld el: vasárnap délután van, a család jót ebédelt, volt süti is, a lakás ki van takarítva, másnap mindenki tiszta, vasalt ruhába tud munkába/iskolába/óvodába indulni. Sokat tettél azért, hogy ez így legyen. Ugye jól esne, ha a család ezt nem venné természetesnek, hanem egy egyszerű, szívből jövő mondattal megköszönné? Kedves Apuka, ugye neked is jól esne, ha nem lenne magától értetődő a család számára, hogy bizony kerül étel az asztalra és meleg van a lakásban. Megdolgoztál érte, hogy (részben) a te fizetésedből ez megvalósulhasson. Milyen jól esne, ha a feleséged, gyereked ezt egy-egy hálás szóval illetné.

• Állatvédelmi munkát támogattunk a 2011-es BNV-n

A Budapesti Nemzetközi Vásárról jelentjük:

Az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel is találkozhattak azok, akik felkeresték a 2011-es Budapesti Nemzetközi Vásárt. A rendezvényen a gyártók / kereskedõk mellett a szervezõk meghívására nonprofit szervezetek is részt vehettek. Az Orpheus a felelõs állattartás jegyében információs standján az arra járó több ezer látogatót a rendezvény egész ideje alatt kiadványokkal (matricákkal, plakátokkal, naptárakkal) ajándékozta meg.

• Rajzfilmek a drogfogyasztás megelõzéséért

Flintstoned

Flintstone-ék tudós kollegája asszisztensei segítségével mutatja be a marihuána hatásait. A vélhetõleg a 60-as évekbõl származó oktatófilmben a kõkorszaki szaki szemlélteti, hogy a fû stimulálja, majd leülteti a használóját. Egyeseknek kellemes, másoknak rémisztõ hallucinációkat okoz, melyek után a fogyasztó megéhezik, és ha kevésbé szerencsés, még pszichikailag is függõvé válik.

• A figyelemzavar összefüggésbe hozható az alvási problémákkal

Az ADHD angol szavak rövidítésébõl jött létre. Jelentése a figyelemhiányt és hiperaktivitásból eredõ zavarokat foglalja össze. Olyan kifejezés, amely egyaránt használható a koncentrációs problémák, figyelemzavar és hiperaktív állapotok leírásánál.