bohócdoktor vizit szja 1%
  • Korábbi táboros képek

Hamarosan!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• ...Kilencéves koromban megerőszakolt...

...Kilencéves koromban megerőszakolt...Rendkívüli élményvárta a hallgatókat a Centrál Színház április 14-i maratoni felolvasóestjén. Gyermekkori bántalmazás egykori áldozatainak igaz történeteit olvasták fel ismert színészek az este hattól éjfélig tartó rendezvényen, amelyre a belépés ingyenes volt. "8 év körüli voltam, amikor egy éjjel arra ébredtem, hogy a pizsamafelsőmet a nyakamig felgyűrve, a nadrágomat a bokámig letolva hanyatt fekszem az ágyon, apám a két kezemet csuklónál összefogva a fejem fölött az ágyhoz szorítja, ő pedig meztelen testtel fekszik rajtam. Úgy fogott le, hogy esélyem se legyen megmozdulni. Hirtelen leírhatatlan fájdalmat éreztem."

• Tavasz: ébrednek a kullancsok és a többi parazita

Vizsgáljuk át ruhánkat séta után!

Amikor tavasszal egyre jobb az idõ, a hõmérséklet emelkedésével az emberre is veszélyt jelentõ vérszívó kullancsok egyre nagyobb számban vannak jelen a környezetünkben. A hiedelmekkel ellentétben nem csak erdõben, de kiskertben vagy a panelházak zöldövezeteiben, tóparton, játszótéren is elszenvedhetjük a paraziták csípéseit. Egyre gyakoribb, hogy egy egyszerû kullancscsípés által komoly betegségeket lehet elkapni, éppen ezért érdemes megelõzni a bajt.

• Gyermekbalesetek és fertõzések elkerülése a nyáriszünetben

Az iskolai szünet kezdetével a gyerekek megszokott életrendje megváltozik. Lazul a fegyelem a mindennapok és a higiénia területén is, melynek következményeként gyakoribbá válnak bizonyos hasmenéses megbetegedések, de a gyerekbalesetek is. Többségük azonban kis elõvigyázatossággal megelõzhetõ, illetve elengedhetetlenül szükséges a szülõk odafigyelése.

• A globális felmelegedés hatásai

Az IPCC kutatóinak általános elõrejelzései szerint a szárazföldek hõmérsékletének növekedése nagyobb mértékû lesz, mint a tengereké, ami a napfény-visszaverõ képességükkel magyarázható. Az Északi-sarkvidéken elsõsorban a téli átlaghõmérséklet fog növekedni. Az éjszakai átlaghõmérsékletek növekedése megfogja haladni a nappali középhõmérsékletekét.

• A szeretethiánynak durva következményei is lehetnek

A szeretethiánynak durva következményei is lehetnekA szeretethiány lelki és testi következményei - Hajszoljuk a sikert, a pénzt, a csillogást, a látszatot és közben elfelejtjük a legfontosabbat. Megfeledkezünk a legnagyobb kincsről, a szeretetről. A szeretethiány népbetegség. A szeretethiánynak szövődményei vannak. Nem csak lelki, hanem testi szövődményei. A szeretethiány lelki vonzata a magány? Vagy épp fordítva, a magány hozza magával a szeretethiányt? Egy kis odafigyelés, az életritmus - az élet sebesség megfelelő megválasztása, a törődés... sokszor nem kerül se több időbe, se pedig anyagiakba. Szeretettel szeretteink felé, legyen ez a jelszó...

• A gyermek önbizalmának fejlesztése

Ha a gyereked rosszabbul teljesít a többi tanulóhoz képest, az önbecsülése is sérülhet. Ezt sok szülõ csak késõn veszi észre. De vannak módszerek, melyekkel hatékonyan fejleszthetõ az önbizalma!

• A rózsa

A rózsaA rózsa gyönyörűséges virág.

A rózsa számos kultúrában az érzelmekkel, a szeretettel és a szerelemmel összekapcsolt virág. Nem véletlenül ezt a csodálatos virágot nevelgeti féltő gonddal a kis herceg.

A görög mitológiában Aphroditének a Szerelem Istennőjének a vörös rózsa volt a kedvenc virága. Szapphó a virágok királynőjének nevezte.

• A globális felmelegedés mindenkit fenyegetõ globális probléma

Globális felmelegedésnek az utóbbi évtizedek éghajlati változásait nevezzük: emelkedik az óceánok és a felszínközeli levegõ hõmérséklete. A folyamat várhatólag folytatódik; végállapotát még becsülni sem tudjuk. Az Éghajlat-változási Keretegyezmény a globális éghajlatváltozás kifejezést az ember által okozott klímaváltozásra használja.

• Hogyan elõzzük meg a szénmonoxid mérgezést?

Itt az õsz, ismét indul a fûtésszezon, s nem is gondolunk bele, milyen komoly veszélyt jelenthet, ha nem ég el tökéletesen a tüzelõanyag. Ilyen esetekben keletkezik a szénmonoxid, ami akár halálos balesetet is okozhat.

• Tanulási zavarok

Sajnos egyre több gyerek szenved valamiféle tanulási zavartól és annak következményétõl. Sokszor csak akkor jönnek rá, hogy nagy a baj, mikor már késõ.

Hogyan ismerhetõ fel egy gyermekrõl, hogy tanulási zavara van? Mikor derül ez ki - akár már óvodában is mutatkoznak ennek a jelei? Hogyan segíthetünk? - ezekre a kérdésekre kerestük a választ ebben az elõadásban, ahol fõleg a dyslexiáról, vagyis az olvasási nehézségrõl esett szó.