bohócdoktor vizit szja 1%
  • Optimizmus = boldog élet!

Optimizmus = boldog élet!Az optimizmus, a pesszimizmus ellentéte, olyan életszemlélet, amiből nézve a világ jó, vagy kedvező hely. Az optimisták általában azt tartják, hogy az emberek jók. Az életről „kedvező” képük van, és abban hisznek, hogy idővel és végül a dolgok rendeződnek. Nos a Magyar ember nem az optimizmusáról híres. A Mátrix Közhasznú Alapítvány társadalmi fejlesztő tevékenysége segíti, hogy a problémamegoldás mellett derűlátó, bizakodó, pozitív gondolkodású emberekké alakuljon mindenki, aki még nem az. Ehhez viszont önbizalom, önismeret, változásra képesség / érettség is szükséges!

Az optimista életszemlélethez néhány gondolat:
    01. Az élet nem igazságos, de ennek ellenére jó.
    02: Ha tanácstalan vagy, tegyél csak egy kis lépést.
    03: Az élet túl rövid, hogy az idődet valaki gyűlöletére pazarold.
    04: A munkád nem ápol majd ha megbetegedsz. Ezt a családod és a
    barátaid teszik majd, tartsd velük a kapcsolatot.
    05: Minden hónapban fizesd be a bankkártyáid számláit.
    06: Nem kell, hogy mindig minden vitát megnyerj, fogadd el, ha nem
    értetek egyet.
    07: Sírj valakivel, jobb, mint ha egyedül teszed.
    08: Haragudhatsz Istenre, elviseli.
    09: Az első fizetésedtől spórolj a nyugdíjra.
    10: Ha a csokiról van szó, hiábavaló az ellenállás.
    11: Békélj meg a múltaddal, hogy a jelent ne ronthassa el.
    12: Nyugodtan sírhatsz a gyerekeid előtt.
    13: Ne hasonlítsd az életed másokéhoz, nem tudhatod, hogy az ő útjuk
    miről szól.
    14: Ha egy kapcsolatnak titokban kell lennie, te ne legyél a kapcsolatban.
    15: Bármi megváltozhat egy szempillantás alatt, de ne aggódj, Isten nem pislog.
    16: Vegyél mély lélegzetet, megnyugtatja az elmét.
    17: Szabadulj meg mindentől, ami nem hasznos, szép vagy boldogító.
    18: Ami nem öl meg, az valóban erősebbé tesz.
    19: Sosem késő, hogy boldog gyermekkorod legyen, de a második már
    csak tőled függ és senki mástól.
    20: Amikor azért kell küzdeni, amire igazán vágysz, soha ne add fel.
    21: Gyújtsd meg a gyertyákat, használd a szebb ágyneműt, vedd fel a
    drága fehérneműd; ne tartogasd különleges alkalmakra, a ma különleges.
    22: Készülj fel mindenre, majd sodródj az árral.
    23: Légy különös most, ne várd meg az öregkort, hogy lilát hordj.
    24: A legfontosabb nemi szerv az agy.
    25: Csak te felelsz a saját boldogságodért.
    26: Minden csapást az alapján ítélj meg, hogy öt év múlva számítani fog-e.
    27: Mindig az életet válaszd.
    28: Mindenkinek mindent bocsáss meg.
    29: Hogy más mit gondol rólad, az nem tartozik rád.
    30: Az idő majdnem mindent meggyógyít, adj neki egy kis időt.
    31: Bármilyen jó vagy rossz a helyzet, meg fog változni.
    32: Nem kell magad túl komolyan venni, senki más sem teszi.
    33: Higgy a csodákban.
    34: Isten Isten miatt szeret, nem azért aki vagy, vagy amit tettél.
    35: Ne vizsgáld felül az életet, jelenj meg és hozd ki belőle amit lehet.
    36: Az öregedés még mindig jobb, mint fiatalon meghalni.
    37: A gyerekeidnek csak egy fiatalkora van.
    38: Végül csak az számít, hogy szerettél.
    39: Minden nap menj ki, ott történnek a csodák.
    40: Ha mindenki egy nagy kupacba gyűjtené a problémáit és másokét is
    megnézhetnénk, beérnénk a sajátunkkal.
    41: Az irigység időpazarlás, megvan mindened ami kell.
    42: A legjobb még csak most jön.
    43: Mindegy hogy érzed magad, kelj fel, öltözz fel és jelenj meg.
    44: Engedj.
    45: Az élet nem masnival jön, de mégis ajándék.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Nyomorindex: Magyarország a középmezőnyben

Nyomorindex: Magyarország a középmezőnybenMagyarország a világ nyomorindexének középmezőnyéhez tartozik egy, a washingtoni Cato Intézet által a hét végén nyilvánosságra hozott, 2013-os adatokra támaszkodó felmérés szerint. A Steve N. Hanke, a Johns Hopkins Egyetem alkalmazott közgazdaságtan-professzora és a Cato Intézet projektigazgatója vezetésével összeállított nyomorindex a munkanélküliségi, a fogyasztói inflációs ráta és a hitelkamat összegéből áll, amiből levonták az egy főre számított éves reál GDP-változás. Ennek alapján a világ 109 országát rangsoroló listán a legkedvezőbb, utolsó helyre Svájc került, a maga 4,5-es mutatójával. A legmagasabb 147,4-es pontszámmal Szíria vezeti a nyomorlistát.

• Egy parányi történet a képzelet csodatévő erejéről

Egy parányi történet a képzelet csodatévő erejérőlNéha sajnálatos módon szükségünk van egy-két pofonra az élettől, hogy felismerjük, minek van igazából értéke, és minek nincs. ha ez nem történik meg, örökké tagadásban élünk majd. A következő történet sokak szemét felnyitotta már, éppen ezért számodra is kötelező olvasmány! Két súlyosan beteg férfi feküdt egy közös kórteremben. Az egyiküknek megengedték, hogy minden nap egy órát üljön az ágyon, fekvés helyett, hogy könnyebben le tudják szívni a folyadékot a tüdejéből. Az ő ágya mellett volt a terem ablaka.

• Karácsony: nem a csillogó ajándékok teszik boldoggá az ünnepet

Karácsony: nem a csillogó ajándékok teszik boldoggá az ünnepetA Mátrix közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző számára biztosít ruhát, cipőt, élelmiszert, bútort, egyéb használati tárgyakat. Advent idején megnövekszik a segítségkérők köre. Sajnos nem mindenkinek tudunk segíteni (mivel sokkal több a kérelmező, mint amennyi adomány van), ami végett sokan kétségbeesetten - olykor durván, dühösen, bántóan - kérik számon rajtunk, hogy "miért nem adunk", "most miattunk lesz ajándék nélküli a karácsony", "...stb...". Felvetődik a kérdés, hogy a létfenntartás szükségletein felüli tárgyak szeretetteljesebbé teszik-e az ünnepeket?! Véleményünk szerint nem!

• Anya, a félszemű anya

Anya, a félszemű anyaA mű a képzelet szüleménye, szürreális, de mégis... 10 éve nem látta a fiát egy anya. Egy nap eldöntötte, hogy elmegy hozzá. Elsírtam magam, amikor elolvastam ezt a feltehetően kitalált, de nagyon megható történetet. „Az anyám fél szemére vak volt. Utáltam ezért… szégyelltem. Egy ócskapiacon dolgozott, kisebb tárgyakat gyűjtött, és megpróbálta valamivel drágában eladni. Akkor ezt én nagyon szégyelltem..." mert egy gyermek alapvetően ebben a korban ilyen képmutató és szégyenlős. Egy anya pedig mindent odaad gyermekének, ha kell, az életét is.

• Egészségvédelem

1948-as megalakulásakor a World Health Organization (WHO) az egészséget a következõképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”. Egészségünket meghatározza makro- és mikrokörnyezetünk, a társadalom berendezkedése, szociális érzékenysége, továbbá személyi kapcsolataink és öröklött tulajdonságaink.

• Az iskolaérettség megállapítása

A gyermekek tankötelezettsége a közoktatási törvény szerint abban az évben kezdõdik, amelyikben május 31-ig betöltik a hatodik életévet. Azonban ez nem mindig jár együtt az iskolaérettség kialakulásával. Ennek a megállapítására szolgál az iskolaérettségi vizsgálat.

• Étel adomány: rászorulók támogatása, szeretetláda, étel adomány

Étel adomány: rászorulók támogatása, szeretetláda, étel adományNe dobd a szemétbe: egy megmaradt fél adag főtt étel valakinek a túlélést jelentheti. Egy szikkadt zsömle valakinek már szemét, másnak pedig a reggelit jelenti. Ünnepek idején dőzsöl a lakosság, ilyenkor különösen nagy az élelmiszerpazarlás, de kis odafigyeléssel ez megelőzhető, sőt, rengeteg rászoruló asztalára varázsolhatunk reggelit, ebédet és vacsorát. Látogassuk meg a rászoruló szomszédokat, kopogjunk be hozzájuk bátran. Adjuk oda szeretettel azt az ételt, ami nekik még jól jön. Szeretetláda a nagyvárosokban segíti a rászorulókat, de egyre többet hallani visszaélésekről. Figyeljünk oda, mert dézsmálják a szeretet ládákat.

• Támogattuk a családok átmeneti otthonában élõ kisgyermekeseket

Számos esetben támogattuk bajban lévõ egyéneket, közösségeket. A csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

Mottónk: együtt könnyebb a legnagyobb bajt is átvészelni!

• Állatvédelmi munkát támogattunk a 2011-es BNV-n

A Budapesti Nemzetközi Vásárról jelentjük:

Az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel is találkozhattak azok, akik felkeresték a 2011-es Budapesti Nemzetközi Vásárt. A rendezvényen a gyártók / kereskedõk mellett a szervezõk meghívására nonprofit szervezetek is részt vehettek. Az Orpheus a felelõs állattartás jegyében információs standján az arra járó több ezer látogatót a rendezvény egész ideje alatt kiadványokkal (matricákkal, plakátokkal, naptárakkal) ajándékozta meg.

• Rászoruló gyermekeket vár A Játékkészítő

Rászoruló gyermekeket vár A JátékkészítőA Játékkészítő című, decemberben látható szuper pop-musicalt létrehozó TulipánTündér Produkciós Iroda felhívással fordul a rászoruló gyermekeket segítő alapítványokhoz, kérve segítségüket és közreműködésüket, hogy minél több gyermekhez eljuthasson annak a pályázatnak a híre, melynek győztesei részt vehetnek az akciómese előadásán. A pályázat témája a "mese".Mit jelent számukra és hogyan alakítja, segíti a gyermekek életét a mese? A pályázat kiírói olyan rövidfilmeket, videókat várnak, melyben a gyermekek - különböző formában - megfogalmazzák a meséhez való viszonyukat.