• Optimizmus = boldog élet!

Optimizmus = boldog élet!Az optimizmus, a pesszimizmus ellentéte, olyan életszemlélet, amiből nézve a világ jó, vagy kedvező hely. Az optimisták általában azt tartják, hogy az emberek jók. Az életről „kedvező” képük van, és abban hisznek, hogy idővel és végül a dolgok rendeződnek. Nos a Magyar ember nem az optimizmusáról híres. A Mátrix Közhasznú Alapítvány társadalmi fejlesztő tevékenysége segíti, hogy a problémamegoldás mellett derűlátó, bizakodó, pozitív gondolkodású emberekké alakuljon mindenki, aki még nem az. Ehhez viszont önbizalom, önismeret, változásra képesség / érettség is szükséges!

Az optimista életszemlélethez néhány gondolat:
    01. Az élet nem igazságos, de ennek ellenére jó.
    02: Ha tanácstalan vagy, tegyél csak egy kis lépést.
    03: Az élet túl rövid, hogy az idődet valaki gyűlöletére pazarold.
    04: A munkád nem ápol majd ha megbetegedsz. Ezt a családod és a
    barátaid teszik majd, tartsd velük a kapcsolatot.
    05: Minden hónapban fizesd be a bankkártyáid számláit.
    06: Nem kell, hogy mindig minden vitát megnyerj, fogadd el, ha nem
    értetek egyet.
    07: Sírj valakivel, jobb, mint ha egyedül teszed.
    08: Haragudhatsz Istenre, elviseli.
    09: Az első fizetésedtől spórolj a nyugdíjra.
    10: Ha a csokiról van szó, hiábavaló az ellenállás.
    11: Békélj meg a múltaddal, hogy a jelent ne ronthassa el.
    12: Nyugodtan sírhatsz a gyerekeid előtt.
    13: Ne hasonlítsd az életed másokéhoz, nem tudhatod, hogy az ő útjuk
    miről szól.
    14: Ha egy kapcsolatnak titokban kell lennie, te ne legyél a kapcsolatban.
    15: Bármi megváltozhat egy szempillantás alatt, de ne aggódj, Isten nem pislog.
    16: Vegyél mély lélegzetet, megnyugtatja az elmét.
    17: Szabadulj meg mindentől, ami nem hasznos, szép vagy boldogító.
    18: Ami nem öl meg, az valóban erősebbé tesz.
    19: Sosem késő, hogy boldog gyermekkorod legyen, de a második már
    csak tőled függ és senki mástól.
    20: Amikor azért kell küzdeni, amire igazán vágysz, soha ne add fel.
    21: Gyújtsd meg a gyertyákat, használd a szebb ágyneműt, vedd fel a
    drága fehérneműd; ne tartogasd különleges alkalmakra, a ma különleges.
    22: Készülj fel mindenre, majd sodródj az árral.
    23: Légy különös most, ne várd meg az öregkort, hogy lilát hordj.
    24: A legfontosabb nemi szerv az agy.
    25: Csak te felelsz a saját boldogságodért.
    26: Minden csapást az alapján ítélj meg, hogy öt év múlva számítani fog-e.
    27: Mindig az életet válaszd.
    28: Mindenkinek mindent bocsáss meg.
    29: Hogy más mit gondol rólad, az nem tartozik rád.
    30: Az idő majdnem mindent meggyógyít, adj neki egy kis időt.
    31: Bármilyen jó vagy rossz a helyzet, meg fog változni.
    32: Nem kell magad túl komolyan venni, senki más sem teszi.
    33: Higgy a csodákban.
    34: Isten Isten miatt szeret, nem azért aki vagy, vagy amit tettél.
    35: Ne vizsgáld felül az életet, jelenj meg és hozd ki belőle amit lehet.
    36: Az öregedés még mindig jobb, mint fiatalon meghalni.
    37: A gyerekeidnek csak egy fiatalkora van.
    38: Végül csak az számít, hogy szerettél.
    39: Minden nap menj ki, ott történnek a csodák.
    40: Ha mindenki egy nagy kupacba gyűjtené a problémáit és másokét is
    megnézhetnénk, beérnénk a sajátunkkal.
    41: Az irigység időpazarlás, megvan mindened ami kell.
    42: A legjobb még csak most jön.
    43: Mindegy hogy érzed magad, kelj fel, öltözz fel és jelenj meg.
    44: Engedj.
    45: Az élet nem masnival jön, de mégis ajándék.

• A globális felmelegedés mindenkit fenyegetõ globális probléma

Globális felmelegedésnek az utóbbi évtizedek éghajlati változásait nevezzük: emelkedik az óceánok és a felszínközeli levegõ hõmérséklete. A folyamat várhatólag folytatódik; végállapotát még becsülni sem tudjuk. Az Éghajlat-változási Keretegyezmény a globális éghajlatváltozás kifejezést az ember által okozott klímaváltozásra használja.

• Pozitívan hat a tanulásra a háziállat

Ahol van valamilyen házikedvenc, ott a család legkisebb tagjai (is) okosabbak és felelõsségtudóbbak.

• Támogatjuk a Bionikus Mozgásszervi Alapítványt

Támogatjuk a Bionikus Mozgásszervi AlapítványtA bionika olyan új, több szaktudományt átfogó tudományág, amelynek célja az élő természetben kifejlődött megoldások átültetése a műszaki gyakorlatba. A Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetősége figyelemmel kíséri a bionika technológiát, így nagy örömmel fogadta, hogy létrejött a Bionikus Mozgásszervi Alapítvány. Az innovatív alapítványi célokat támogatjuk, a szervezet működését szerteágazó formában segítjük. Ennek érdeklében 2015-től együttműködési megállapodást kötött a két szervezet, hogy a sikeres működést segítse.

• Kopogjon be a szomszédba, ne csak az ünnepek idején!

Kopogjon be a szomszédba, ne csak az ünnepek idején!Sokan élnek elszigetelve a társadalomtól, de nem csak tanyán vagy külterületen, akár még tömbházon belül vagy magánházas környéken is. Sokan a fűtetlen szobákban, alultápláltan – nélkülözve kénytelenek élni. Rácz Anett szociológus, a Mátrix Közhasznú Alapítvány munkatársa arra kéri a jó szándékú és jobb módban élőket, hogy ne hagyják magukra a környezetükben élő rászorulókat! Ha az öreg vagy egyedül élő szomszédot az ünnepi és fagyos időszakban nem látja napokig, úgy kopogjon át, bizonyosodjon meg arról, hogy nincsen probléma. Ha már úgyis főzött teát vagy egy lábas ételt, vigyen át pusztán odafigyelésből annak, akiről tudja, hogy lehet teljesen egyedül van, nincs mit ennie.

• A figyelemzavar összefüggésbe hozható az alvási problémákkal

Az ADHD angol szavak rövidítésébõl jött létre. Jelentése a figyelemhiányt és hiperaktivitásból eredõ zavarokat foglalja össze. Olyan kifejezés, amely egyaránt használható a koncentrációs problémák, figyelemzavar és hiperaktív állapotok leírásánál.

• Állatvédelmi munkát támogattunk a 2011-es BNV-n

A Budapesti Nemzetközi Vásárról jelentjük:

Az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel is találkozhattak azok, akik felkeresték a 2011-es Budapesti Nemzetközi Vásárt. A rendezvényen a gyártók / kereskedõk mellett a szervezõk meghívására nonprofit szervezetek is részt vehettek. Az Orpheus a felelõs állattartás jegyében információs standján az arra járó több ezer látogatót a rendezvény egész ideje alatt kiadványokkal (matricákkal, plakátokkal, naptárakkal) ajándékozta meg.

• Adó 1% gyermekmentésre

Adó 1% gyermekmentésreA gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő tevékenységünk támogatásával életeket ment! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató közhasznú szervezet ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, faültetést vezet, ifjúsági klubokat üzemeltet, tehetségeket pártol. Az alapítvány fontos tevékenysége segíteni a társadalom fenntartható fejlődését, a családok boldogulását, a környezetünk védelmét, az egészségessé válást, a gyógyulást.

• A rózsa

A rózsaA rózsa gyönyörűséges virág.

A rózsa számos kultúrában az érzelmekkel, a szeretettel és a szerelemmel összekapcsolt virág. Nem véletlenül ezt a csodálatos virágot nevelgeti féltő gonddal a kis herceg.

A görög mitológiában Aphroditének a Szerelem Istennőjének a vörös rózsa volt a kedvenc virága. Szapphó a virágok királynőjének nevezte.

• Figyeljünk a gyermek lábára, a lúdtalp megelõzhetõ

Nagyon kellemetlen, nemcsak gyermekkorban kialakuló, de szerencsére megelõzhetõ rendellenesség a lúdtalp. Az újszülöttek puha és puszilgatni való talpacskája a járás tanulása során jelentõsen átalakul. Fontos, hogy ilyenkor segítsük a megfelelõ irányú változásokat!

• A vak ember kéreget

A vak ember kéregetVak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: Vak vagyok. Kérem, segítsenek! Arra ment egy újságíró és látta a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár forintot, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát és a másik oldalára írt egy mondatot. Délután visszatért a vak emberhez és látta a kalapban sok pénz van. A vak felismerte lépteit, s megkérdezte tőle, hogy ő írt-e a táblára, s ha ő volt, akkor mit. Az újságíró így válaszolt: - Semmi olyat, ami nem lenne igaz. Csak soraidnak kicsit más formát adtam. - mondta, majd mosollyal az arcán távozott.