bohócdoktor vizit szja 1%
  • Mesedoktorok: a kórházban fekvő, beteg gyerekek gyógyulását segíti

Mesedoktorok: a kórházban fekvő, beteg gyerekek gyógyulását segítiA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Gyógyító Mesedoktorok mozgalmát nem csak gyerekeknek, nem csak betegeknek alkotta meg. A jószolgálati, gyermekmentő, támogató program elsődleges célja, hogy a mese (meseolvasás, mese készítés) révén gyógyítást segítsen, illetve a különböző társadalmi, egészségügyi, szociális problémák feloldásában - feldolgozásában sikeresen részt vegyen. A Mesedoktor mozgalomba minden támogató, segítő, önkéntes, egészségügyi intézmény szabadon csatlakozhat. Tegyük jobbá a világot, ebben a mese is egy eszköz!

A program weboldala: www.mesedoktorok.hu

A program Facebook oldala: www.facebook.com/mesedoktor

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Gyermekbalesetek és fertõzések elkerülése a nyáriszünetben

Az iskolai szünet kezdetével a gyerekek megszokott életrendje megváltozik. Lazul a fegyelem a mindennapok és a higiénia területén is, melynek következményeként gyakoribbá válnak bizonyos hasmenéses megbetegedések, de a gyerekbalesetek is. Többségük azonban kis elõvigyázatossággal megelõzhetõ, illetve elengedhetetlenül szükséges a szülõk odafigyelése.

• Gyermekszegénység

GyermekszegénységA 7 éven aluli gyerekek közel fele brutális szegénységben él Magyarországon. A KSH adatai szerint Magyarországon a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka, azaz 130.000 gyerek él szegénységben. Közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik. Sajnos egyre többen napi megélhetési gondokkal, élelmezési vagy lakhatási problémákkal küszködnek. Nem csak a dohányos vagy alkoholizmussal küszködő szülők gyermekei nélkülöznek. A hátrányos helyzetű gyerekek csak álmodhatnak az itt felsorolt öt dologról.

• A sport beépítése a gyermek életébe

A rendszeres testmozgás az egészséges életmód elengedhetetlen része. A testi és lelki egészségünkre gyakorolt kedvezõ hatása mellett, nevelési szerepe sem elhanyagolható, továbbá programot teremthet az egész család számára.

• Sikeres volt a Csongrád Megyei Civil Információs és Egyeztetõ Fórum - az NCA-DP-11-B-0014 támogatásával

A Nemzeti Civil Alapprogram NCA-DP-11-B-0014 támogatása révén jöhetett létre 2011 nyarán a Csongrád Megyei Civil Információs és Érdekegyeztetõ Fórum. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által szervezett kerekasztal-beszélgetés a megyében munkálkodó civil és állami szektor szereplõit, és munkatársait valamint önkénteseit hozta össze néhány órás programjain.

• Mi is az a táborozás?!

Táborozás: olyan szervezett csoportos együttlét, ahol hasonló érdeklõdésû emberek (fõleg gyerekek) pár napot - hetet eltöltenek együtt.

Általában iskolai szünetben, általában szülõi felügyelet nélkül, de felelõs nevelõkkel.

Szervezünk alkalmi foglalkozásokat, napközi jellegû táborokat, ottalvós programokat, rövidebb / hosszabb ideig tartó rendezvényeket is.

• Kopogjon be a szomszédba, ne csak az ünnepek idején!

Kopogjon be a szomszédba, ne csak az ünnepek idején!Sokan élnek elszigetelve a társadalomtól, de nem csak tanyán vagy külterületen, akár még tömbházon belül vagy magánházas környéken is. Sokan a fűtetlen szobákban, alultápláltan – nélkülözve kénytelenek élni. Rácz Anett szociológus, a Mátrix Közhasznú Alapítvány munkatársa arra kéri a jó szándékú és jobb módban élőket, hogy ne hagyják magukra a környezetükben élő rászorulókat! Ha az öreg vagy egyedül élő szomszédot az ünnepi és fagyos időszakban nem látja napokig, úgy kopogjon át, bizonyosodjon meg arról, hogy nincsen probléma. Ha már úgyis főzött teát vagy egy lábas ételt, vigyen át pusztán odafigyelésből annak, akiről tudja, hogy lehet teljesen egyedül van, nincs mit ennie.

• Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek fele

Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek feleA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több adományt oszt ki a nélkülözők megsegítéséért. Sajnos érzékeljük, hogy egyre többen egyre alapvetőbb dolgokat nem tudnak megvásárolni... ami hosszabb távon az elszakadáshoz, a kirekesztettséghez, a lemorzsolódáshoz vezethet. A gyerekkel rendelkező magyar családok körében majdnem felével fordult már elő az elmúlt egy évben, hogy nem tudták a szükséges élelmiszert megvásárolni maguknak és családjuknak. Alapítványunk a gyermekétkeztetés révén a gyermekéhezés ellen is küzdelmet folytat. Adó 1% felajánlással Ön is segíthet

• A 8 gyermekes Fedor család lakhatási támogatása

A 8 gyermekes Fedor család lakhatási támogatása8 kisgyermekes család lakhatása került veszélybe, támogató SMS kampánnyal segít a család megsegítéséért a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A cél: a 8 gyermekes család lakhatásának biztonsága! A közösségi oldalakon szerzett az alapítvány tudomást a méltatlan helyzetről, ami a 8 gyermekes Fedor családot fenyegeti: lakhatási problémáik vannak, pusztán azért, mert 8 gyermeket nevelnek. A mostani albérletből menniük kell, sok főbérlő nem adja ki a lakást, mert attól félnek, hogy a gyerekek lelakják az ingatlant.

• Rászoruló gyermekeket vár A Játékkészítő

Rászoruló gyermekeket vár A JátékkészítőA Játékkészítő című, decemberben látható szuper pop-musicalt létrehozó TulipánTündér Produkciós Iroda felhívással fordul a rászoruló gyermekeket segítő alapítványokhoz, kérve segítségüket és közreműködésüket, hogy minél több gyermekhez eljuthasson annak a pályázatnak a híre, melynek győztesei részt vehetnek az akciómese előadásán. A pályázat témája a "mese".Mit jelent számukra és hogyan alakítja, segíti a gyermekek életét a mese? A pályázat kiírói olyan rövidfilmeket, videókat várnak, melyben a gyermekek - különböző formában - megfogalmazzák a meséhez való viszonyukat.

• Mi a gyermekbénulás (poliomielitisz)

A gyermekbénulás olyan betegség, melynek okozója vírus (poliovírus). A poliovírus a piszkos kézrõl vagy tárgyakról a szájon keresztül jut a szervezetbe. A fertõzés legtöbbször tünetmentesen zajlik, de ritkán súlyos, maradandó bénulást okoz. A végtagok bénulása miatt sokan járógépbe kényszerülnek. Ha a betegség a légzõizmokat is érinti, a beteg tartós gépi lélegeztetésre szorulhat. Gyakori a halálozás is.