adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Munkatársat keresünk

Munkatársat keresünkMegnövekedett feladataink ellátásához 2 fő pályázatíró, forrásszerező, programszervező - projektmenedzser munkatársat keresünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Magyarországon az egyik jelentős jótékonysági, szociális-egészségvédelmi, kulturális közhasznú alapítvány. Szerteágazó és fontos (egyre bővülő és sokasodó) programjaihoz a szervezet olyan finanszírozási formákat keres, amelyek hosszú távon segítik a jó célok érdekében folyó működést. Új munkatársunk a szegedi irodánkban végzendő tevékenységével ennek sikerét segíti elő.

Feltételek: büntetlen előélet, agilitás, pozitív - határozott perspektíva, profizmus megléte!

Figyelem: a munkakört hosszú távon gondolkodó személyek számára hirdettük meg, kérjük, hogy rövid intervallumban és alkalmi munkában gondolkodók ne jelentkezzenek!

Pályázatíró, projektmenedzser, adományszervező / marketinges

Forrásteremtésben jártas pályázatírót, program menedzsert, pályázat lebonyolítót keresünk, aki jártas a marketing területén, agilitása és kapcsolatépítése révén alternatív forrásteremtési rendszer kialakítására és a meglévő folyamatok működtetésére képes.

Ideális jelölt: számviteli ismeretekkel rendelkező, pályázati rendszereket ismerő, kommunikációban és pénzügyben jártas, sürgő - forgó és kreatív személy.

A munkakörök többek között:
    - az alapítvány már működő projektjeinek lebonyolítása,
    - új pályázatok megírása, projektek létrehozása,
    - együttműködő partnerek és programok megtervezése, igényfelmérése, felkutatása, kialakítása,
    - az alapítvány forrásteremtési stratégiájának kialakításában és végrehajtásában való részvétel és annak koordinálása,
    - alternatív működési támogatások felkutatása, előkészítése, koordinálása,
    - pályázati lehetőségek felkutatása, a pályázatok előkészítése, azok megírásának koordinálása a vezető felügyelete mellett, pályázatok költségvetésének elkészítése,
    - a pályázati beszámolók készítésének koordinálása és elkészítése, a beszámolók pénzügyi részének elkészítése,
    - a szervezet költségvetésének elkészítésében való részvétel az ügyvezető igazgató utasításai alapján,
    - adminisztrációs feladatok,
    - egyéb kapcsolódó feladatok.

Elvárások:
    - agilis szemlélet, rugalmasság,
    - elkötelezettség a téma és az értékrend iránt,
    - pályázatírási ismeretek, gyakorlati tapasztalatok,
    - pályázati rendszerek ismerete, tanulási képesség,
    - pályázati beszámolás terén szerzett szakmai tapasztalat,
    - innovatív szemlélet, kreativitás,
    - minimális angol nyelvtudás.

Miért érdemes csatlakozni
    Szabad, független és inspiráló környezetben vagyunk, a világunk jobbá alakításán dolgozunk!
    Velünk végre igazán tehetsz valamit a szegénység visszaszorításáért, a jobb társadalom és környezet kialakításáért, az egészséges életmód népszerűsítéséért, a kulturális programok kialakításáért!

Jelentkezés
    Kérjük, hogy a fényképes, kézzel írott szakmai önéletrajzodat és motivációs leveledet a
    Mátrix Közhasznú Alapítvány
    6701 Szeged, P.F.: 929

címre küldd el.

Kérünk, hogy a fizetési igényed feltüntetése mellett a leveledben tömören foglald össze tapasztalataidat, referenciáidat is.

Munkaidő: teljes, a munkahely Szeged városban van.

Fizetés: megállapodás szerint.

adomány gyűjtés, adományok osztása, alapítvány, adó 1 százalék felajánlás

• Szegénység és társadalmi kirekesztettség

A 90-es években lezajlott társadalmi-gazdasági átalakulás jelentõsen rontotta a romák, a munkanélküliek, a kevésbé iskolázottak és a szakképzetlenek, a fogyatékkal élõk, a gyakran betegeskedõ és a szenvedélybeteg emberek, a veszélyeztetett gyermekek, a gyermeküket egyedül nevelõ szülõk, a hajléktalanok és a rossz körülmények között, hátrányos helyzetû településeken élõk boldogulásának esélyeit, különösen azért, mert nehezebben jutnak munkához.

• A magány, az egyedüllét beteggé tehet

A magányosság nemcsak a lelket gyötri meg, hanem a testet is megbetegíti. Kutatások támasztják alá ugyanis, hogy különbözõ módon károsíthatja az egészséget. Azok az emberek, akik kerülik mások társaságát, nem ápolnak szoros kapcsolatokat, gyakran képtelenek megbirkózni a napi stresszhelyzetekkel, így egyre inkább nehezükre esik az egészséges életvitel megvalósítása.

• A jóga hétköznapi hatásai

A jóga hétköznapi hatásaiManapság egyre többen választják a jógát, ezt a csodálatos 6-7 ezer éves utat a testet gyógyító, a lelket építő és az elmét nyugtató hatása miatt. A jóga hosszú története folyamán számos iskola jött létre, új irányzatok alakultak ki és az irányzatok egyesülésére is sor került, de általánosságban minden változatra kijelenthető, hogy a megvilágosodás felé vezető utat keresi. A modern jóga tartalmazza a tradicionális elemeket, a test megerősítésére és jó állapotának megőrzésére szolgáló ászanákat a spirituális filozófiát, a mantrák (szent szótagok) ismételgetését, a légzés szabályozását és az elme meditációval történő elcsendesítését.

• Számítógép adomány a Dán Nagykövetségtől

Számítógép adomány a Dán NagykövetségtőlA Mátrix Közhasznú Alapítvány „Számítógép Álom” adományozói programja jó tanuló, de hátrányos helyzetben élő gyermekek számára biztosít informatikai eszközöket. Az évek óta sikeresen működő programot Dánia Magyarországi Nagykövetsége 25 számítógéppel, monitorokkal és egyéb kiegészítőkkel támogatta. Minden felajánlás nagy segítség, így az alapítvány az adományt köszönettel fogadta. A gyermekeket támogató „Számítógép Álom” programról a www.matrixalapitvany.hu oldalon ismerhető meg.

• Rendszeresen támogatjuk az újszülött életmentést is

Számos esetben támogattuk gyermekmentõ autót, és az újszülött életmentést is. A csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

• A sport beépítése a gyermek életébe

A rendszeres testmozgás az egészséges életmód elengedhetetlen része. A testi és lelki egészségünkre gyakorolt kedvezõ hatása mellett, nevelési szerepe sem elhanyagolható, továbbá programot teremthet az egész család számára.

• Anya, a félszemű anya

Anya, a félszemű anyaA mű a képzelet szüleménye, szürreális, de mégis... 10 éve nem látta a fiát egy anya. Egy nap eldöntötte, hogy elmegy hozzá. Elsírtam magam, amikor elolvastam ezt a feltehetően kitalált, de nagyon megható történetet. „Az anyám fél szemére vak volt. Utáltam ezért… szégyelltem. Egy ócskapiacon dolgozott, kisebb tárgyakat gyűjtött, és megpróbálta valamivel drágában eladni. Akkor ezt én nagyon szégyelltem..." mert egy gyermek alapvetően ebben a korban ilyen képmutató és szégyenlős. Egy anya pedig mindent odaad gyermekének, ha kell, az életét is.

• Diszlexia a tanulási zavarok egy formája

A diszlexia elnevezés használatos az olvasás elsajátításának zavarára, de már maga a szó is sokkal szélesebb fogalomra utal. A kifejezés ugyanis két tagból áll, az egyik a görög eredetû "disz", amely nehézséget jelöl, a másik a "lexia" a szintén görög eredetû "lexis" szóból, amely "szavakat, beszédet" jelent. Tehát szó szerint is a szavakkal kapcsolatos zavarról van szó, de ma már tudjuk, hogy a diszlexia ennél még összetettebb jelenség.

• Helyes táplálkozás gyermekkorban

A nyári szünidõvel kiváló alkalom nyílik arra, hogy a szülõk megreformálják gyermekeik és a család táplálkozását, életmódját. Bár ekkor rengeteg zöldség, gyümölcs van a piacon és a szabad levegõn végzett sportnak sincs akadálya, mégis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szünidõ alatt a gyerekek csak tovább híznak. Sokan nem megfelelõ információk és tévhitek alapján alakítják gyermekeik étrendjét, ami helytelen zsírfogyasztás révén nem megfelelõ minõségû táplálkozáshoz, esetleg hiányállapothoz vezet.

• Bence gyógyulásnak indult!

Bencét a kemoterápiás kezelése óta rendszeresen támogatjuk. A család élelmezésébe, a mindennapjaik könnyebbé tételében segédkezik a MÁTRIX Alapítvány. A nehéz kezeléseken átesett pici örömünkre fejlõdik, gyógyul! HURRÁ!