• Virág-és erdõtelepítést támogattunk

A friss levegõt, a tisztább környezetet fontosnak tartva számos esetben támogattuk a növényültetést... Képes beszámolóval csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

• Jól bevált módszerek a hisztihelyzetekre

Jól bevált módszerek a hisztihelyzetekreA hiszti az első helyezett a modern szülők „nevelési parák” listáján. Az agykutatás és a gyermekpszichológia eredményeinek köszönhetően árnyaltabban látjuk ezeket a dühkitöréseket, mint pár évvel ezelőtt: természetes és szükséges mérföldkőnek a gyermek fejlődésében, így igyekszünk empátiával kezelni. Az új Gyereklélek magazin 25 megoldást kínál nekünk, ezekből szemezgetünk néhányat, és megkérdeztük Peller Mariannt is, ő mit csinál „vészhelyzetben”. (Tippek a Gyereklélek magazinból, melyek hasznos segítőtársunk lehetnek a hiszti idejére).

• Európában a kidobott élelmiszerek mennyisége százmillió tonnákban mérhető

Európában a kidobott élelmiszerek mennyisége százmillió tonnákban mérhető2014. április elején a brit Lordok Háza EU-bizottsága közzétette élelmiszer-hulladékokról szóló jelentését, amely sürgős intézkedést indítványoz az élelmiszer-hulladékok csökkentésére az Egyesült Királyságban és Európában, arra hivatkozva, hogy az iparosodott országok fogyasztói közel annyi élelmiszert pazarolnak (222 millió tonna), mint a teljes nettó élelmiszer-termelés a szub-szaharai afrikai országokban (230 millió tonna). A tudatos vásárlás révén lehetne csökkenteni a megtermelt, el nem fogyasztott, majd kidobott élelmiszer hulladékok mennyiségét.

• A gyermek önbizalmának fejlesztése

Ha a gyereked rosszabbul teljesít a többi tanulóhoz képest, az önbecsülése is sérülhet. Ezt sok szülõ csak késõn veszi észre. De vannak módszerek, melyekkel hatékonyan fejleszthetõ az önbizalma!

• Az iskolaérettség megállapítása

A gyermekek tankötelezettsége a közoktatási törvény szerint abban az évben kezdõdik, amelyikben május 31-ig betöltik a hatodik életévet. Azonban ez nem mindig jár együtt az iskolaérettség kialakulásával. Ennek a megállapítására szolgál az iskolaérettségi vizsgálat.

• A szeretethiánynak durva következményei is lehetnek

A szeretethiánynak durva következményei is lehetnekA szeretethiány lelki és testi következményei - Hajszoljuk a sikert, a pénzt, a csillogást, a látszatot és közben elfelejtjük a legfontosabbat. Megfeledkezünk a legnagyobb kincsről, a szeretetről. A szeretethiány népbetegség. A szeretethiánynak szövődményei vannak. Nem csak lelki, hanem testi szövődményei. A szeretethiány lelki vonzata a magány? Vagy épp fordítva, a magány hozza magával a szeretethiányt? Egy kis odafigyelés, az életritmus - az élet sebesség megfelelő megválasztása, a törődés... sokszor nem kerül se több időbe, se pedig anyagiakba. Szeretettel szeretteink felé, legyen ez a jelszó...

• Fogyatékos emberek Magyarországon, a fogyatékosság kezelése

A fogyatékos emberek alkotják a társadalmi kirekesztõdés veszélyének leginkább kitett csoportokat, a munkaerõ-piaci részvétel lehetõsége tekintetében helyzetük különösen hátrányos. Noha a fogyatékos emberek jogaira és esélyegyenlõségére vonatkozó jogszabályok értelmében jogosultak az integrációra, a védett foglalkoztatásban való részvételük mellett azonban munkaerõ-piaci jelenlétük marginálisnak tekinthetõ.

• Az NCA támogatásával sikeres a Mátrix Szociális Osztóhely projekt

A Nemzeti Civil Alapprogram "NCA-CV-10-D-0152" pályázati program támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó szociális segítõ munkáját.

A program révén hatékonyabbá vált az adományok begyûjtése, raktározása, tárolása, szállítása, és a rászorulók részére való eljuttatása is.

Az alapítvány weblapján a programokról rendszeresen tájékozódhatnak a nagyérdemû lakosság.

• Szegénység és társadalmi kirekesztettség

A 90-es években lezajlott társadalmi-gazdasági átalakulás jelentõsen rontotta a romák, a munkanélküliek, a kevésbé iskolázottak és a szakképzetlenek, a fogyatékkal élõk, a gyakran betegeskedõ és a szenvedélybeteg emberek, a veszélyeztetett gyermekek, a gyermeküket egyedül nevelõ szülõk, a hajléktalanok és a rossz körülmények között, hátrányos helyzetû településeken élõk boldogulásának esélyeit, különösen azért, mert nehezebben jutnak munkához.

• Kun Magdolna: Egyszer megérted Fiam!

Kun Magdolna: Egyszer megérted Fiam!Egyszer, ha már elérhetetlen
    távolságban leszek tőled fiam
    és vánszorgó lábnyomom is elfújja a szél,
    nem hagyva magad körül porszemnyi
    emléket sem, mi rólam mesél,
    jusson eszedbe gyermekkorod
    mosolygó napjai.
    Láss magad előtt egy képet,
    ahol ketten állunk, te meg én...

• A jóga hétköznapi hatásai

A jóga hétköznapi hatásaiManapság egyre többen választják a jógát, ezt a csodálatos 6-7 ezer éves utat a testet gyógyító, a lelket építő és az elmét nyugtató hatása miatt. A jóga hosszú története folyamán számos iskola jött létre, új irányzatok alakultak ki és az irányzatok egyesülésére is sor került, de általánosságban minden változatra kijelenthető, hogy a megvilágosodás felé vezető utat keresi. A modern jóga tartalmazza a tradicionális elemeket, a test megerősítésére és jó állapotának megőrzésére szolgáló ászanákat a spirituális filozófiát, a mantrák (szent szótagok) ismételgetését, a légzés szabályozását és az elme meditációval történő elcsendesítését.