• Prevenciós munka a deszki Padlás Diszkóban

• Alapítványunk a káros szenvedélyek ellen, információs bázist indít a deszki Padlás Diszkóban.

Fõ célunk az egészséges életmód népszerûsítése mellett a bûnmegelõzés segítése, a kultúrált szórakozási lehetõség megteremtése.

Egészségesebben, italmentesebben, dohánymentesebben, drogmentesen is lehet bulizni! Ezt segítjük az objektumban!

A programban partnerünk volt a TOP Egyesület.

• Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alatt

Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alattA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány támogatásával 2010. szeptember 3-5 között került megrendezésre a Szűrési Napok, amikor a hosszú hétvégén 1200 szűrést végeztek a szegedi védőnők. Az első napon került megrendezésre a "Show-hajtás" amelyben 24 csapata mérte össze tudását.

A program része volt többek között a "hegyikerékpározás", az elsősegélynyújtás, a rekeszmászás és a hajtányverseny.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a hajdú-bihar megyei Tiszacsegére

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a hajdú-bihar megyei TiszacsegéreNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. Hétfő délelőtt a hajdú-bihar megyei Tiszacsegére indult Szegedről nagy mennyiségű ruha-cipő, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Két tonna élelmiszert gyűjtöttünk rászorulóknak

Két tonna élelmiszert gyűjtöttünk rászorulóknakA Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány 2015 november végén két tonna tartós élelmiszert gyűjtött nélkülöző kisgyermekes családoknak, illetve idős - egyedülálló embereknek. A segítő rendezvény lehetőséget nyújt arra, hogy a karácsonyi élelmiszerosztáson kiosztott élelmiszerek még nagyobb értéket nyújtsanak a támogatottak számára. Minden segítőnk, támogatónk, önkéntesünk odaadását nagy hálával és szeretettel köszönjük! Együttműködve lettünk most is még sikeresebbek.

• Segítjük a táborok, rendezvények élelmezését

Segítjük a táborok, rendezvények élelmezésétA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársait naponta több tucat rászoruló család, oktatási és egyéb intézmény keresi meg, hogy megélhetésüket, létfenntartásukat, programjukat élelemmel, eszközzel, személyi kapacitással segítsük.

A Szegedi Speciális Szükségletű Gyermekek Családját Támogató Szivárvány Szülő Alapítvány rendezésében megszervezett táborokba rászoruló családokhoz juttattunk inni és ennivalókat.

• SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013

SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában logikai játékokkal, energiában és vitaminokban gazdag zöldség - gyümölcs falatokkal várta az érdeklődőket. Mód nyílt a fiatalok körében a Centerke Adományozói Központ bemutatására, habár a helyiek már sokan ismerik a szociális támogató programot. Nagy öröm volt számunkra, hogy a fesztivál idején közéleti jelleggel megismerhettük a többi egyesület - alapítvány, a közösségek munkáját is, illetve ismeretségekre, partnerekre is szert tettünk.

• Húsvéti támogatás rászorulóknak

Húsvéti támogatás rászorulóknakTöbb autót megpakoltunk gyümölcsökkel, sonkákkal, szalámikkal, csokikkal, ünnepi édességekkel, majd osztó körútra indultunk.

Elsősorban szegény (kirekesztett), rászoruló, sérült gyerekeket nevelő családokat, közösségeket látogattunk meg. Volt is nagy öröm!

Sajnos sok olyan helyen voltunk, ahol nélkülünk a húsvét ugyanolyan terhelt / üres lett volna, mint a többi nap, amikor a létért folyik a küzdelem.

• Állatvédelmi, szõrmeellenes kampány 2007

Tudta, hogy évente 50.000.000. állat pusztul el a bundakabátok készítése miatt? Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szõrmedivat, nem a jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elõ.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány 2007 / 2008-as szõrmeellenes kampányán belül a családok már meglévõ bundakabátjait, prémgallérjait gyûjtötte be. A program zárásaként az állatvédõk (környezettudatos vásárlói szokást segítõ) állatvédelmi információs pontokat állítottak az ország számos pontján.

• Elvesztettük Öcsit

Seres István (élt 26 évet) Nehéz megszólalni. Öcsi tragikus hirtelenséggel (2008. január 7-én) elment ebből a világból. Õ, aki az egyik pillanatban még határozott egyéniségével és elképzeléseivel éltette a körülötte rohanó világot, mosolyra csábította a környezetében rosszkedvű társait, segített embereken, állatokon, aki odaadta azt is, ami az övé maradhatott volna... elment, elvesztettük, nem szól, nincs többé. Szelleme, emléke örökre itt marad és élteti a küzdelemben barátait, az egész világot. Alapítványunk tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal titán titkárára itt emlékezünk.

• Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákról

Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákrólA romos háznál a háttérben zsibongó gyerekek izgatottan, zavarodott emberi hangokkal zajongják be a hátsó udvarból kiszűrődő sertések röfögését. A szomszéd házat elválasztó kerítésen jégcsapok lógnak a száradó ruhákból. Első ránézésre szép látvány a jégcsapsor, de ha belegondolunk ezeket a ruhákat hordani is akarják. Mínusz 10 fokban a száradás sokáig eltarthat...
    "Nincs mosógép, és nincs centrifuga, nyolcan lakunk a 2 kis lyukban, száradási hely sincs a kályha körül" - tudtuk meg.

• Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!

Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.