• Közös élelmiszerosztás a Ferencesekkel

• Ételosztás, Szeged

A Mátrix Alapítvány a szegedi alsóvárosi ferences rend közremûködésével több száz adag gyulai töltöttkáposztát osztott szét a rend konyhájára érkezõk szegények és hajléktalanok között.

A ferencesek május végéig naponta meleg ebéddel és vacsorával várják a rászorulókat.

Az alapítvány és a Gyulai Húskombinát Zrt. megállapodásának köszönhetõen további két alkalommal szerveznek élelmiszerosztást a Ferencesek.

• Három tonna ruhaadományt kaptak az öcsödi rászorulók

Három tonna ruhaadományt kaptak az öcsödi rászorulókAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A három tonnányi ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás Csapat

Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás CsapatÖrömmel fogadták Fulókércs lakói a finomságokkal érkezõ Mikulást. Fulókércsen 99%-os a munkanélküliség, rengeteg az önhibáján kívül hátrányos helyzetben élő gyermek is. Éppen ezért a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, és az Orpheus Állatvédő Egyesület Mikulás csapata útnak indult, hogy a településen élő hátrányos helyzetű gyermekeket megajándékozza. 2010. december 3-án pénteken délután 2 órára ért a Mikulás csapat a Borsod - Abaúj- Zemplén megye Északi részén, a Cserehát völgyében elhelyezkedő Fulókércsre.

• Támogattuk a koraszülött életmentést!

Az élet elsõ perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerû ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentõk fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.

A pénz fontos a sikeres munkához.

A szakszerû mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a késõbbi évek életminõségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntõen meghatározza.

• Vitaminosztás rászorulóknak

Vitaminosztás rászorulóknak 2016. év elején 1000 doboz jó minőségű vitamin kiosztásával segítette a Mátrix Közhasznú Alapítvány a szív- és érrendszeri betegséggel élők jobb egészségi állapotát. A kiosztott LiveNaturals Krill Supercomplex B vitaminok krill olajat tartalmazó lágyzselatin kapszulák B-vitaminokat is tartalmaznak, mely elsősorban szív- és érrendszeri betegségben küszködők számára hathat kedvezően. Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program céljaként azt tűzte ki, hogy a rászoruló és krónikus betegségben küszködő embereket segítse. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 6-7 millió forint között mozgott.

• Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak

Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak Békés, Boldog, Szeretetteljes Ünnepekért is Dolgoztunk! A Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is támogatta a nélkülöző családok boldog, szeretetteljes ünnepét. A decemberben (ezernél is több támogatottal) zajló adományozási programsorozat részeként, Szegeden a Pizzatoronynál lévő osztóhelyen, 2012. december 23-án (vasárnap) 10-14-ig száz család kapta meg ingyenesen a vágott, élő karácsonyfáját. Ezzel is örömtelibbé tehettük az ünnepeket! Együtt csodákra vagyunk képesek! Segítőink, támogatóink nélkül munkánk nem lenne ilyen sikeres!

• Gyermekprogramokat is támogatunk

Gyermekprogramokat is támogatunkA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több száz rendezvényt, programot, intézményi megmozdulás sikerét támogatja élelmiszerekkel, jutalmakkal, frissítõkkel, ajándékokkal. A cél, hogy a szûkös anyagi helyzetû közösségek élménypedagógiás programjai a támogatás révén sikereket érhessenek el. A támogatásokra igen nagy az igény. Munkánk becses támogatóink, követõink, segítõink, angyalaink révén nem lehetne sikeres. A támogatottak nevében is hálásan köszönjük! A Támogatottaknak pedig sikerekben gazdag segítõ munkát kívánunk.

• Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a TOP Egyesület és a www.utazunk.com utazási magazin pályázatot hirdet "Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet" címmel, melynek célja az, hogy az írni szeretõ fiatalok lehetõséget kapjanak a bemutatkozásra, valamint az, hogy az ifjú tehetségek segítségével minden településnek adott legyen a lehetõség az utazási portálon való bemutatkozásra. A pályázaton azok a középiskolás diákok vehetnek részt, akik egy leíró fogalmazásban bemutatják lakóhelyük helytörténetét és a helyi látnivalókat. Az elbírálásnál elõnyt élveznek azok, akik munkájukat csoportosan készítik, és bevonják az alkotásba tanáraikat, szüleiket is.

• Mátrix a migránsokért

Mátrix a migránsokértA Mátrix Közhasznú Alapítvány más segélyszervezetekkel együtt a migránsok vonulásának támogatásán munkálkodik. Napok óta a nagy melegben ásványvízzel a szomjúság ellen, kéztörlő kendőkkel a higiénia eléréséért, takarókkal az éjjeli itt tartózkodók helyzetének elviselhetőbbé tételéért dolgozik a szervezet. Dudás Zsanett, a Mátrix vezetője kifejtette, hogy a lehetőségekhez mérten minden nélkülöző ittlétén eszközeik erejéig próbálnak segíteni. A migránsok számára az országunkban tartózkodásuk alatt a segítségnyújtás mellett próbálnak információkat is adni, például arra vonatkozóan, hogy ügyeljenek arra, hogy a közterület nem illemhely, a hulladékokat és a felesleges ruházatot ne az utcára dobálják szét, hanem helyezzék a hulladékgyűjtőkbe.

• Őszi adománydömping a Centerkében

Őszi adománydömping a CenterkébenŐsszel egyre több szülő és egyedülálló rászoruló keresi fel a Centerke Adományozó Központot, hiszen sokan híján vannak a kabátnak, a meleg ruhának, a zárt cipőnek. Sokan fűtetlen lakásokban élnek vagy az utcán... így egy - egy meleg ruha életmentő segítség lehet a téli hidegben. Az alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) dolgaikat a Szeged, Roosevelt tér 5. alatti Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.

• Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünk

Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünkBalog Patrik a hétéves kisfiú cisztás fibrózisban, egy életveszélyes betegségben szenved. Neki az is nagy szó, ha a tüdejében termelődő folyamatos váladéktól néhány percre mentesülhet, és könnyebben veheti a levegőt. Sajnos állapota miatt nagyon ritkán járhatott eddig közösségbe, így nagyon visszahúzódó. A kisfiú családja segélykiáltását hallottuk meg, és vittünk Patrik életének örömtelibbé alakításához ezt-azt. A tervünk sikerült, jobbá tettük a fiúcska mindennapjait.