• 2007-ben is adományozott a MÁTRIX Mikulás

• A MÁTRIX Mikulás 2007-ben is sokfelé járt.

A gyermekotthon és zavarkorrekciós intézmény pici lakói tizedik éve várnak bennünket.

Idén közel száz rászorulót segítettünk csomagokkal, ajándékokkal, örömteli pillanatokkal.

Örültünk, hogy segíthettünk!

• Ezer Mikulás csomagot gyártottunk

Ezer Mikulás csomagot gyártottunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a 2018-as Mikulását ezer gyermeknek teszi élményekkel gazdagabbá. Az ünnepek közeledtével azokra gondolnak az alapítványi jótevők, akik hátrányokkal küzdenek. A nélkülöző családokat segíti az ezer jótékonysági Mikulás ajándék csomag. A csokikat és a hozzávaló finomságokat egyrészt adományozók révén kapta a szervezet, másrészt kedvező áron tudta beszerezni az alapítvány. A csomagok elkészítését lelkes segítőkkel közösen hoztuk össze. A támogatottak nevében köszönjük minden segítő, támogató, alapítványi felajánló közreműködését!

• Játszóteret kaptak a Tabánosok

Játszóteret kaptak a TabánosokJátszótér átadási ünnepség - Óvodákban segíti a játszóterek megújulását és fejlesztését a Mátrix Közhasznú Alapítvány.
    Január 10-én nyolc hónapos gyűjtő, szervező, engedélyeztető munkát követően került átadásra a Tabán Utcai Óvoda üres udvarrészén a Mátrix által finanszírozott játszótér. Az eszközfejlesztés a gyerekek egészséges fejlődésében, a tartalmasabb rekreációs időtöltésben, a közösségi játékban kap nagy szerepet. Sok - sok örömöt kívánunk a játékhoz, mely segíti a fejlettebb óvodai oktatást.

• Sokan adakoztak az élelmiszergyűjtő pontokon - élelmiszerosztás 2012/2013

Sokan adakoztak az élelmiszergyűjtő pontokon - élelmiszerosztás 2012/2013Mintegy 6-700 kiló tartós élelmiszer gyűlt össze pénteken és szombaton a Magyar Élelmiszerbank akciója keretében Szegeden. Az összegyűjtött élelmiszert decemberben osztják el a rászorulók között.

Mint Dudás Zsanett, az akcióban résztvevő MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársa elmondta: több nagyáruházban gyűjtöttek főként tartós élelmiszert, lisztet, cukrot, tésztát, de volt, aki lekvárt is hozott. Az akció sikerét tucatnyi önkéntes munkája segítette.

• 300 család kapott élelmiszer csomagot

300 család kapott élelmiszer csomagotZuhogó esőben is nagy volt az élelmiszercsomagokra az érdeklődés. Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt bemutatva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Sajnos csepp a tengerben... sokkal több az igény, mint amennyi a segítségnyújtás, de minden pici lépés előrébb segít.

• Centerke Adományozó Központ

Centerke Adományozó KözpontJanuártól decemberig folyamatos az igény a ruha-cipő adományokra, így mindig nagy a fogalom a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományosztó helyen az adományokat felajánlókat és adományt igénylőket egyaránt egész évben szeretettel várják. Sok család megélhetését teszi könnyebbé a használt ruha-cipő adomány, hiszen a megspórolható pénzeket így élelmiszerre, rezsi fizetésre is költhetik. Sok fedél nélküli honfitársunk esetében a rendszeres adományok révén a fertőzéseket kerülik el a higiénikusabb állapot révén.

• Újraélesztett karácsonyra ezer plüssfigurát a MÁTRIX Alapítvány

Újraélesztett karácsonyra ezer plüssfigurát a MÁTRIX AlapítványMajdnem mindenkinek lapul olyan játék, könyv, plüssfigura az otthonában, amihez már évek óta nem nyúlt, ami csak a port fogja. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány minden évben gyűjt és oszt még jó állapotban lévő játékokat. Az ünnepi programsorozat részeként jött most is össze gyerekektől, felnőttektől, cégektől 7-8 zsák (40-50 kiló) plüssfigura. A sikeres gyűjtőmunka után az angyalok az adományokat gondosan kimosták, megtisztították, a játékok csak tisztán kerülhettek oda azokhoz, akiknek ez az ajándék jelenti az ünnep fényét, az örömet.

• Ezer gyermek várta a jótékonysági Mikulást Szegeden

Ezer gyermek várta a jótékonysági Mikulást SzegedenKígyózó sorokban várták vasárnap délután Szegeden, a Dugonics téren kisgyermekes családok, hogy a Mikulással egy pár pillanatra találkozhassanak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány jóvoltából ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott a jótékonysági Mikulástól jól megtömött ajándék csomagot. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője a szegénység visszaszorítása kapcsán fontosnak tartja a közösség megoldó erejét, a példamutatást, az élményteremtést. A gyerekek a nagyszakállút nagy örömmel fogadták. A program előkészületeiben a szociális intézmények is segédkeztek, a gördülékeny lebonyolításban tucatnyi segítő - önkéntes is részt vett.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozására

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozásáraSok gyermek számára az elszegényedés miatt nem jutna támogatói program nélkül az ünnepek idejére öröm és ajándék. Élménypedagógiás módszerek révén és a szeretettől vezérelve a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2013-ban is több ezer rászoruló család, egyén és közösség részére teszi örömtelibbé az ünnepi perceket. Az adventi adományosztás egyik első segítő programja, hogy ezer rászoruló kisgyermek részére kerül a Mikulás jóvoltából 2013. december 6-án (pénteken), 15-18 óra között, Szegeden, a Széchenyi téri karácsonyi vásáron ajándék Mikuláscsomag kiosztásra.

• Adományoztunk a beteg szívek gyógyulásáért!

Adományoztunk a beteg szívek gyógyulásáért!Szabó Zsolti (4) és Illés Máté (5) különböző szívizom betegségek miatt műszívre kerültek. A gépi szerkezet csak ideiglenes megoldás a gyerekek életben tartására. A két pici fiúcska a szörnyű betegségtől csak donorszív beültetésével menekülhet meg.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a kórház által működtetett Gottsegen György Alapítványon keresztül adományozott szerény támogatást a pici gyerekek számára, hogy életkörülményeiket segítse.

• A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk

A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk2011 márciusában Japán egyes részeit földrengés és cunami tette a semmivel egyenlővé. Óriási térségekben ezrek tűntek el, milliók váltak földönfutóvá, nincstelenné. Fogyóban az élelmiszer, üzemanyag hiány van, nincs áram, béna a kommunikáció... Alapítványunk a Baptista Szeretetszolgálat mentő expedíciójának sikeressége érdekében (a bajhoz képest jelképes összegű) támogatást fizetett az adománygyűjtő számlaszámra, hogy a kármentesítést megkönnyíthessük. Sajnos most csak ennyit tudtunk segíteni.