• Kórháztámogatás, mesedoktorok

• Kórháztámogatás, mesedoktorok Gyermekek és felnőttek gyógyítását segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta sikeres mesedoktorai. A gyerekek és felnőttek támogatása, a betegség legyőzésében való segítségnyújtás, az élményteremtés, a jótékonyság vezérelte mesedoktorok tárgyi és lelki támogatást adnak a gyógyuló betegeknek, az alapítvány támogatást nyújt a kórházi osztályoknak. Könyvekkel, eszközökkel segítjük az intézményeket, hogy az emberek kórházban benntöltött ideje jobban átvészelhető és kellemesebb legyen. Meseolvasással a szellemi A gyermekmentő és felnőtteket is támogató mesedoktorok célja, hogy a betegség elmúljon, a gond megoldódjon.

Kórháztámogatás, mesekönyveket kaptak a gyermekosztály dolgozói és lábadozó betegek

Bohócdoktorok és mesedoktorok, konzultáció

Kórházi mosoly vizit, meseolvasás

Mesedoktorok: lelki egészség, gyorsabb gyógyulás

Szeretetcsoki: a kórházi gyógyulást támogatjuk

Beteg gyerekek és felnőttek gyógyításában segítő önkéntesek, támogatók, adó 1 százalék felajánlók nélkül nem lennénk ilyen sikeresek. Az érdem és a siker közös! Köszönjük szépen!

Kérjük, hogy ismerje meg a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktor segítő tevékenységét, és vegyen részt benne támogatóként, önkéntesként, segítőként.

• Segesvári árvák kaptak tanszereket

Segesvári árvák kaptak tanszereketGyermekmentő programunk nehéz sorsú gyermekek beiskolázását támogatta. Árva gyermekek érkeztek Segesvárról Szeged környékére, hogy a nyarukba pár szép napot varázsoljanak lelkes támogatók. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az élmények mellé egy - egy írószer csomagot biztosított. Az alapítvány a nélkülöző gyermekek 2018-as tanévkezdését százezer ceruzával, zsírkrétával, tollal, tanulást segítő eszközzel támogatja. A hátrányok leküzdésében a lakossággal közösen még nagyobb sikereket érhetünk el, segítsen Ön is!

• Számítógépeket kaptak a Nagycsaládosok

Számítógépeket kaptak a NagycsaládosokA Mátrix Közhasznú Alapítvány az éves "Jó bizonyítványért számítógép jár" támogatói programján kívül évente több tucat még használható állapotú számítógépet, részegységeket ad át rászoruló családoknak, közösségeknek. A Nagycsaládosok egyesülete az évek folyamán számos alkalommal részesült mátrixos számítógép adományban, melyet karbantartás után rászoruló, nagycsaládos, gyerekes családok kaptak meg. Az esélyegyenlőség jegyében folyó támogatás révén az informatikában, a tanulásban is fel tudnak a gyerekek zárkózni.

• Újra kinyit Szegeden a Centerke

Újra kinyit Szegeden a CenterkeA lakosság számára 2012-ben tízezer adományt (többnyire ruhát, cipőt, élelmet) kiosztó Centerke Adományozó Központ 2013 év elején a belvárosban bezárt. Az ok: az IKV túlzottan magas üzletbérleti díjait a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kérésére a város nem csökkentette, az alapítvány így menni kényszerült. Újszegeden, a Fő fasor 9. alatt, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület támogatásával júniustól a Centerke újra elérhető. Lehet jönni rászorulóknak adományért és az adományt felajánlók felajánlásait is hálásan köszönjük.

• Iskolatáska adomány gyermekeknek

Iskolatáska adomány gyermekeknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is 100 kisiskolás gyermeket támogatott iskolatáskákkal. Sokaknak jelentős teher, van, akiknek nehezen kigazdálkodható kiadás a gyermekek beiskolázása. A tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi terhet jelent, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek. Az alapítvány 2017-ben az utolsó 10 jó minőségű iskolatáskát a www.facebook.com/matrix.alapitvany közösségi oldalon szeptemberben beérkező kérések és javaslatok alapján adja oda támogatottaknak, elsősorban nagycsaládosok gyermekeinek, csonka családban élő kisiskolásoknak.

• Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alatt

Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alattA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány támogatásával 2010. szeptember 3-5 között került megrendezésre a Szűrési Napok, amikor a hosszú hétvégén 1200 szűrést végeztek a szegedi védőnők. Az első napon került megrendezésre a "Show-hajtás" amelyben 24 csapata mérte össze tudását.

A program része volt többek között a "hegyikerékpározás", az elsősegélynyújtás, a rekeszmászás és a hajtányverseny.

• Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl

Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl Kabát, nadrág, pulcsi, téli ruhaneműk rászorulóknak

Novemberben is melegebb ruhákat, lábbeliket, kabátot vár rászorulók részére a Centerke ruhaosztó központ. Aki behoz egy adag ruhát, az legalább ugyanannyi csere árút válogathat ingyenesen. Azon rászorulók, akik ruha nélkül térnek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó központjába, ők fejenként egy ruhaadományt választhatnak maguknak ingyen. Az adományokért naponta 30-50 rászoruló egyén és család keresi fel az adományosztó helyet.

• Családok százainak osztottunk élelmiszer adományt

Családok százainak osztottunk élelmiszer adománytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz februári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. A többszáz kilónyi élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknak

Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai, önkéntesei is rendszeresen részt vesznek az emberek megmentése érdekében folytatott küzdelemben. Ha tehetjük többek között vért adunk, hogy a műtétekhez, kezelésekhez, az emberek megmentéséhez legyen megfelelő mennyiségű vér. Jó érzés tudni, hogy a háttérben hozzánk hasonlóan segítő küzdelmet folytatnak... Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti egészséges felnőtt ember, így biztatunk mindenkit, hogy csatlakozzon!

• Fél tonna élelmiszer gyűlt össze a rászorulóknak

Fél tonna élelmiszer gyűlt össze a rászorulóknak Dolgozunk az éhezők megsegítéséért - élelmiszergyűjtés 2011

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a MÁTRIX Közhasznú Alapítvánnyal 2011 november utolsó hétvégéjén a szegedi Móravárosi Tescoban várta a rászorulók megsegítésére az élelmiszer adományokat. A segítő akcióba bekapcsolódtak a CIB Bank önkéntesek is. A nézelődők / vásárlók legtöbbje jelesre vizsgázott, hiszen önzetlenül adományoztak tartós élelmiszereket, és ünnepi finomságokat is.

• Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos Mikulás

Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos MikulásA magyarországi több ezer hátrányos helyzetű kisgyermek adventi - Mikulás ajándékozása mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági csapatának jutott energiája arra is, hogy a vajdasági - szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Gyakorló Iskolájának nagycsaládos és rászoruló kis tanítványait megajándékozza. A kar hallgatói örömmel vettek részt az alapítvány jótékonysági programjában, a gyerekeket színvonalas karácsonyi dalokkal és versekkel kápráztatták el. A Mikulás és a Krampuszok a program részeként mindenkit megajándékoztak, a gyerekek önfeledten és boldogsággal vettek részt a játékos Mikulás ünnepségen.