adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Élelmiszer csomagot kapott 300 család

• Élelmiszer csomagot kapott 300 családHúsvét előtt a jótékonysági élelmiszerosztásra hosszú sorokban érkeztek a Centerke Adományozó Központba a támogatottak. Egy tonna tartós élelmiszert, háromszáz csomagban juttatott rászoruló családok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók számára a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány, a Segítsüti támogatásával. A napi adományosztásokon felül a támogatottak számára nagy segítség a tartós élelmiszer támogatás, az ünnepük így lehet gondtalanabb és örömökben teli. Sütést - főzést segítő étolajat, lisztet, sót, rizst, tésztát, cukrot, mézet, édességet, illetve konzervben pörköltet, vagdalthúst, májast kaptak a családok.

Nézd meg videófilmen az élelmiszerosztás pillanatait:

Fotók az élelmiszercsomag osztás pillanatairól:
    kisgyermekes családok és időskorúak támogatása

gyermekvédelem, családtámogatás

adomány osztás, családtámogatás

élelmiszer csomagot kapott 300 kisgyermekes család és idős - egyedülálló

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak. Kiemelte, hogy a www.centerke.hu adománycsomagok csak csepp a tengerben. Segítségnyújtásra kérjük a tehetősebbeket, hiszen ha mindenkinek nem is tudunk segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni. A Centerke Adományozó Központ is a közös problémamegoldásról szól, a közösség segítő és összefogó ereje teszi a jótékony működést naggyá.

Önkéntesek és segítők nélkül...
    Az élelmiszerek gyűjtése, megvásárlása és a kiosztás nagy terhet jelentő feladat. Az alapítvány örömmel fogadja önkéntesek, támogatók jelentkezését, a személyi jövedelemadó 1 százalék felajánlók segítségét, hogy még többen és még többet tehessünk azokért, akik önállóan nem képesek terheiket cipelni. Felajánlást, segítséget, támogatást hálásan köszönjük! A legapróbb segítség is óriási, melyet hálásan köszönünk!

• Norbi leukémiás, segítsük közösen a gyógyulását!

Norbi leukémiás, segítsük közösen a gyógyulását!Kálmán Norbi alapbetegsége akut myeloid leukémia, amit öt hónaposan diagnosztizáltak nála. A csöppnyi baba több blokk kemoterápián van túl, és folyamatos fenntartó kezeléseket kap. Hogy egyre többet lehessen otthon, az (időközben széthullott) családnak megfelelő lakhely és Norbi gyógyulásához steril szoba szükséges. A gyógyulást segítő körülmények létrehozásában segít a Mátrix Közhasznú Alapítvány, melyben minden jóérzésű embertársunk együttműködésére nagyon számítunk. A beérkező felajánlások 100%-a a család támogatására kerül felhasználásra. A legapróbb támogatása is óriási segítség, köszönjük!

• Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainak

Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi közhasznú és kiemelkedően közhasznú nonprofit szervezetként pénzbeli adománnyal segítette a vörösiszap katasztrófa miatt bajba került családokat. Egy nem várt környezeti katasztrófa bármelyikünk családját elérheti, életünk munkáját teheti tönkre pillanatok alatt. A közös összefogás jegyében ahogyan csak tudunk, segítsünk együtt.

Az újjáépítéshez minden Forintra szükség van. Sok kicsi sokra megy!

• Tamás sportteljesítményének támogatása

Tamás sportteljesítményének támogatásaNádasdi - Vad Tamás 2008-ban született, kisgyermek korától sport tehetség. A kick-box iránt körülbelül hat évesen kezdett el élénkebben érdeklődni. Először az átlagosnál sokkal több edzés, majd a tehetségének köszönhetően a versenyek léptek az életébe. Megszámlálhatatlan bajnokságban vett ezidáig részt, legtöbbön kimagasló eredményt, érmet, serleget hozott haza. Tomi az élsport mellett kitűnő - dicséretes tanuló. A gyermek egy sikeres sport életút előtt áll, a Mátrix Közhasznú Alapítvány az utat körülövező terhek, költségek finanszírozását segíti. Támogassuk közösen Tamást, hogy még sikeresebb sport teljesítményt érhessen el.

• Ötezernél több mesekönyvet kaptak gyerekektől a Gyógyító Mesedoktorok 2014-ben

Ötezernél több mesekönyvet kaptak gyerekektől a Gyógyító Mesedoktorok 2014-benGyermekkórházak bennfekvő betegei számára tett jótékonysági mesekönyvgyűjtő felhívásra több mint ötezer mesekönyvet küldtek be gyerekek és pedagógusaik. A könyvek gyermekkórházak számára kerülnek szétosztásra, melyek révén a bent fekvő beteg gyerekek kellemesebb körülmények között gyógyulhatnak. A legtöbb könyvet beküldő osztály és csoport értékes díjazásban részesült. A program jól mutatta, hogy a lelkes gyerekek és pedagógusaik odafigyelnek a bajban lévőkre, és ahol csak tudnak, segítenek (a 2014-es program lezárult!).

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"

• Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulók

Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulókA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2014. szeptember 6-án, szombaton ötszáz kilónyi friss, hazai almát, répát, zöldséget osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A kétszáz csomag élelmiszer adomány az osztás megkezdése után szinte azonnal elfogyott. Hosszú sorokban kígyóztak az élelmiszerre várók. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Osztálykirándulást adtak a mesedoktorok

Osztálykirándulást adtak a mesedoktorokKórházak, gyermekosztályok mesekönyv állományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által több éve sikeresen működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szerveztek. NAGY öröm volt érezni a segítő együttműködéseket, melynek köszönhetően összesen 17889 jó állapotú könyvet (mesekönyvet, regényt, kifestőt) küldtek be a résztvevők. A könyvek az ország 150 gyermekkórházába és rendelő intézetébe kerülnek kiosztásra, ahol a kezelés alatt álló gyerekek gyógyítását együtt - közösen így támogatjuk.

• Projektort kapott a kultúrház

Projektort kapott a kultúrházAz üllési Déryné Művelődési Ház a Mátrix közhasznú Alapítványtól projektort kapott. Erre azért volt szükség, mert a sokakat segítő kulturális intézmény eddig közösségi vetítésre alkalmas projektorral nem rendelkezett. Az alapítvány az intézmény részére ünnepélyes keretek között 2014. december 19-én, Üllésen adott át. Az adomány a jó együttműködés következtében, többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt révén valósulhatott meg. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt.

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

• Támogattuk Dia gyógykezelését

Támogattuk Dia gyógykezelésétGazsó Dia 2011-ben, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. Az agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni, ezért alapítványunk újabb támogatást adott a családnak. Minden apró felajánlás a pici Dia problémáinak orvoslását segíti.