adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Élelmiszer csomagot kapott 300 család

• Élelmiszer csomagot kapott 300 családHúsvét előtt a jótékonysági élelmiszerosztásra hosszú sorokban érkeztek a Centerke Adományozó Központba a támogatottak. Egy tonna tartós élelmiszert, háromszáz csomagban juttatott rászoruló családok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók számára a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány, a Segítsüti támogatásával. A napi adományosztásokon felül a támogatottak számára nagy segítség a tartós élelmiszer támogatás, az ünnepük így lehet gondtalanabb és örömökben teli. Sütést - főzést segítő étolajat, lisztet, sót, rizst, tésztát, cukrot, mézet, édességet, illetve konzervben pörköltet, vagdalthúst, májast kaptak a családok.

Nézd meg videófilmen az élelmiszerosztás pillanatait:

Fotók az élelmiszercsomag osztás pillanatairól:
    kisgyermekes családok és időskorúak támogatása

gyermekvédelem, családtámogatás

adomány osztás, családtámogatás

élelmiszer csomagot kapott 300 kisgyermekes család és idős - egyedülálló

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak. Kiemelte, hogy a www.centerke.hu adománycsomagok csak csepp a tengerben. Segítségnyújtásra kérjük a tehetősebbeket, hiszen ha mindenkinek nem is tudunk segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni. A Centerke Adományozó Központ is a közös problémamegoldásról szól, a közösség segítő és összefogó ereje teszi a jótékony működést naggyá.

Önkéntesek és segítők nélkül...
    Az élelmiszerek gyűjtése, megvásárlása és a kiosztás nagy terhet jelentő feladat. Az alapítvány örömmel fogadja önkéntesek, támogatók jelentkezését, a személyi jövedelemadó 1 százalék felajánlók segítségét, hogy még többen és még többet tehessünk azokért, akik önállóan nem képesek terheiket cipelni. Felajánlást, segítséget, támogatást hálásan köszönjük! A legapróbb segítség is óriási, melyet hálásan köszönünk!

• Pszichiátriai klinika támogatása

Pszichiátriai klinika támogatásaA pszichés problémák bármelyikünk vagy bármelyik családtagunk / ismerősünk életét derékbe törheti. Fontos a problémák feltárása, a gyógyító terápia lefolytatása. A gyógyszeres kezelés mellett a testmozgás, a rendszeres sport a legfontosabb a pszichiátriai betegek kezelésében. Kutatások bizonyítják, hogy hosszú távon a sport, a mozgásban gazdag életmód ugyanolyan hatással van a pszichés betegekre, mint az antidepresszáns gyógyerekkel folytatott terápia. A Mátrix Közhasznú Alapítvány anyagilag is támogatta, hogy a pszichiátriai klinika betegei számára felépülhessen a mozgást segítő sportpálya.

• Meseélmény-terápia gyerekeknek

Meseélmény-terápia gyerekeknekA szociális, családsegítő, egészségvédelmi feladatok mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány élményterápiás programokkal is segíti a gyerekek egészséges fejlődését. Alapítványunk önkéntes csapata évente 10.000-nél többször támogatja a nélkülöző - rászoruló embertársakat. Mézes Mazsolka és Csapata Ibolya vezényletével sok - sok helyre ellátogat és a meglévő társadalmi - szociális programokat élménydús történetekkel próbálja meg feloldani. A gyerekek és felnőttek számára tartott bábfoglalkozások nagyon jó eszközként használhatóak az egészséges fejlődés megindításában.

• Monitort kaptak a tanodások

Monitort kaptak a tanodásokFelzárkózást, tanulást, esélyegyenlőséget támogattunk informatikai eszközökkel

Szegeden, a Rákóczi utcában működik a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által indított Tanoda. Számukra (hogy az integrációt, a tanulást, a felzárkózást segítsük) juttattunk a MÁTRIX Közhasznú alapítvány raktárában lévő számítógép monitorokból tíz darabot. A közösség az eszközöket számítógéphez csatlakoztatva élményszerzésre, tudásért használja majd.

• A Naturtex-SZTE-Szedeák adománya

A Naturtex-SZTE-Szedeák adományaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ támogatottjait a Naturtex-SZTE-Szedeák idén is segítette ruha, cipő, tartós élelmiszer, édesség adományozással. A sportolók jótékonyan fogtak össze az alapítvány által támogatott nagycsaládosok, kisgyermekesek, idősek - egyedülállók megsegítéséért. A klub a Körmend elleni mérkőzés előtt várta a mérkőzésre érkező felajánlók adományait. A héten a Naturtex-SZTE-Szedeák sportolói maguk vitték el a szeretetcsomagokat az alapítványhoz, ahol az önkéntes segítők hálás köszönettel fogadták azokat. A támogató együttműködések révén még sikeresebb a szociális, támogató, adományosztó program.

Klubhelyiséget nyitott a Mátrix Alapítvány

Az INFERNO klubot alapítványunk két éves készülõdés után 2007 év végén azért nyitotta, hogy segítse az egészséges légkörben szórakozni vágyó fiatalok igényeinek kielégítését. A helyiség Szegeden van, a belvárosban és 166 m2-es.

A közösségi terünk helyiségeiben nem elsõdleges cél a profittermelés, a klub mindössze önfenntartása miatt folytat kereskedelmi tevékenységet.

• Ezer gyermek arcára varázsolt örömet a jótékonysági Mikulás

Ezer gyermek arcára varázsolt örömet a jótékonysági MikulásÖrömmel telt gyerekek és családtagjaik hosszú kígyózó sorokban várták a szegedi Széchenyi téri karácsonyi vásárban a jótékonysági Mikulás érkezését. A Mikulás jött, majd 5 órán át ezer rászoruló gyermek kapott tőle bőségesen megtöltött Mikulás ajándékcsomagot. A legrászorultabb gyerekek kiválasztásában a védőnői szolgálat munkatársai és iskolák-óvodák szakemberei segédkeztek a Mátrix Közhasznú Alapítványnak és a Karitáció Alapítványnak. A csomagok összeállításában az iskolai önkéntesek is segédkeztek, ami dupla öröm volt az alapítványnak.

• Játszóteret kaptak a Tabánosok

Játszóteret kaptak a TabánosokJátszótér átadási ünnepség - Óvodákban segíti a játszóterek megújulását és fejlesztését a Mátrix Közhasznú Alapítvány.
    Január 10-én nyolc hónapos gyűjtő, szervező, engedélyeztető munkát követően került átadásra a Tabán Utcai Óvoda üres udvarrészén a Mátrix által finanszírozott játszótér. Az eszközfejlesztés a gyerekek egészséges fejlődésében, a tartalmasabb rekreációs időtöltésben, a közösségi játékban kap nagy szerepet. Sok - sok örömöt kívánunk a játékhoz, mely segíti a fejlettebb óvodai oktatást.

• A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk

A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk2011 márciusában Japán egyes részeit földrengés és cunami tette a semmivel egyenlővé. Óriási térségekben ezrek tűntek el, milliók váltak földönfutóvá, nincstelenné. Fogyóban az élelmiszer, üzemanyag hiány van, nincs áram, béna a kommunikáció... Alapítványunk a Baptista Szeretetszolgálat mentő expedíciójának sikeressége érdekében (a bajhoz képest jelképes összegű) támogatást fizetett az adománygyűjtő számlaszámra, hogy a kármentesítést megkönnyíthessük. Sajnos most csak ennyit tudtunk segíteni.

• Elvesztettük Öcsit

Seres István (élt 26 évet) Nehéz megszólalni. Öcsi tragikus hirtelenséggel (2008. január 7-én) elment ebből a világból. Õ, aki az egyik pillanatban még határozott egyéniségével és elképzeléseivel éltette a körülötte rohanó világot, mosolyra csábította a környezetében rosszkedvű társait, segített embereken, állatokon, aki odaadta azt is, ami az övé maradhatott volna... elment, elvesztettük, nem szól, nincs többé. Szelleme, emléke örökre itt marad és élteti a küzdelemben barátait, az egész világot. Alapítványunk tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal titán titkárára itt emlékezünk.

• Támogattuk a Mikulásgyárat

Támogattuk a MikulásgyáratA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Angyali.hu Alapítvány a MikulásGyár jótékonysági programot évek óta támogatja. 2015-ben is meglátogattuk az adománygyűjtő helyszíneket, ahova tartós élelmiszereket, minden jóval megtömött Mikulás csomagokat, értékes gyermekkönyveket és magazinokat vittünk. Alapítványunk évente tízezernél több segítő adományt oszt szét Centerkében. A jó célok érdekében eljuttatott segítő adományok élményt, örömet és pozitív gondolkodást, egy jövőt segítő víziót eredményez.