• Élelmiszer csomagot kapott 300 család

• Élelmiszer csomagot kapott 300 családHúsvét előtt a jótékonysági élelmiszerosztásra hosszú sorokban érkeztek a Centerke Adományozó Központba a támogatottak. Egy tonna tartós élelmiszert, háromszáz csomagban juttatott rászoruló családok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók számára a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány, a Segítsüti támogatásával. A napi adományosztásokon felül a támogatottak számára nagy segítség a tartós élelmiszer támogatás, az ünnepük így lehet gondtalanabb és örömökben teli. Sütést - főzést segítő étolajat, lisztet, sót, rizst, tésztát, cukrot, mézet, édességet, illetve konzervben pörköltet, vagdalthúst, májast kaptak a családok.

Nézd meg videófilmen az élelmiszerosztás pillanatait:

Fotók az élelmiszercsomag osztás pillanatairól:
    kisgyermekes családok és időskorúak támogatása

gyermekvédelem, családtámogatás

adomány osztás, családtámogatás

élelmiszer csomagot kapott 300 kisgyermekes család és idős - egyedülálló

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak. Kiemelte, hogy a www.centerke.hu adománycsomagok csak csepp a tengerben. Segítségnyújtásra kérjük a tehetősebbeket, hiszen ha mindenkinek nem is tudunk segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni. A Centerke Adományozó Központ is a közös problémamegoldásról szól, a közösség segítő és összefogó ereje teszi a jótékony működést naggyá.

Önkéntesek és segítők nélkül...
    Az élelmiszerek gyűjtése, megvásárlása és a kiosztás nagy terhet jelentő feladat. Az alapítvány örömmel fogadja önkéntesek, támogatók jelentkezését, a személyi jövedelemadó 1 százalék felajánlók segítségét, hogy még többen és még többet tehessünk azokért, akik önállóan nem képesek terheiket cipelni. Felajánlást, segítséget, támogatást hálásan köszönjük! A legapróbb segítség is óriási, melyet hálásan köszönünk!

• Tehetségeket támogattunk!

Alapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit.

Most egy nagyteljesítményû, álványokkal felszerelt, aktív hangfal szettet adtunk át a vezetõségnek.

A százezres értékkel könnyebben és jobb minõségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.

• Rászorulók kaptak mézet és gombát

Rászorulók kaptak mézet és gombátIdősek és nagycsaládosok kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a támogatást igénylők, akik a szociális ellátó rendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez a 300 élelmiszercsomag csak csepp a tengerben, de mégis fontos minden jószándékú segítségnyújtás".

• Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának

Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának"Köszönjük az adományt Máté és Zsolt nevében." A Gottsegen György Alapítvány levele váratlanul ért bennünket, hiszen a műszívre került gyerekeknek szánt adományozásért nem vártunk semmiféle visszajelzést. Illés Máté öt évesen, Szabó Zsolti pedig négy évesen került kritikus állapotuk miatt műszívre. Szerencsére mindkét gyerkőc számára sikerült donort találni.

A gyerekeknek sikeres felépülést kívánunk!

• Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!

Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!Bence akut lymphoblastos leukémiában szenved. A kisfiú gyógyulni akar, de a család anyagi helyzete már teljesen kimerült. A beteg kicsi fiúcska a gyötrelmes kemoterápiás kezelések közben állandó szülői felügyelettel lehet csak nyugalomban, biztonságban. A magas költségek (utazás, étkezés, jelenlét) miatt az együttlét nehezen megoldható. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szülők kiadásait szerény anyagi lehetőségéhez mérten támogatja. Ez sajnos a sikeres felépüléshez, és a problémák megoldásához kevés.

• Hanna felépülését támogattuk

Hanna felépülését támogattukA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szerény anyagi támogatással járult hozzá a beteg Hanna felépüléséhez, a májtranszplantáció beavatkozás elvégzéséhez, és az utána következő rehabilitációhoz. A féléves nagybeteg kislány, Hanna életét éppen az őt befogadó nagymama mentheti majd meg. Végre megvan a vizsgálat eredménye, amelyből kiderült: Ildikó, a baba mostohanagymamája alkalmas arra, hogy mája egy darabját a súlyos májbetegséggel született unokájának, a féléves Hannának adja. A pici betegen született, mert édesanyja feltehetően nem vetette meg az italt a terhesség alatt.

• Mátrixos ajándékok jutottak a Mikulásgyárba is!

Mátrixos ajándékok jutottak a Mikulásgyárba is!A Mátrix Adventi Kavalkád közvetlenül 800 Mikulás csomagot, 200 játékcsomagot, 300 élelmiszer csomagot osztott ki. A közvetett adományozás egyik megállója maga a Mikulásgyár volt, ahova ugyancsak tartós élelmiszert (lisztet, cukrot, olajat), játékot, könyveket, édességet (szaloncukrot, csokoládét) szállítottunk. A közvetett adományozás révén még többen élhetik át az ajándékok örömét. Egyre több családnak az alap élelmiszerek is életmentő segítséget jelentenek. Az alapítvány a lakossággal együttműködve tud sikeres lenni, köszönjük!

• Hajléktalan szállókra hordjuk a ruhákat, takarókat

Hajléktalan szállókra hordjuk a ruhákat, takarókatA nagy hidegben 1-1 utcán töltött éjszaka is igen kimerítő. Sajnos nagyon sokan vesztették / vesztik el fejük felől a lakhelyet. Alapítványunk készleteibe kerülő takarókat, ruhákat, cipőket (köztük a lakosság nagylelkű adományait) rendszeresen eljuttatjuk a rászorulók megsegítéséhez a hajléktalanokat védő melegedőkbe, fedél nélkülieket támogató szállásokra. Várjuk továbbra is a már nem használt, de még használható ruhák (kabátok, nadrágok, cipők, alsóneműk), takarók, hálózsákok felajánlóit, hogy az adományokat csomagokba rendezve célba juttathassuk.

• Távolból is segítenek a mesedoktorok

Távolból is segítenek a mesedoktorokSzorgos csomagoláson vannak túl a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai. A kórháztámogató csapat az ország minden gyermekkórházába mesekönyvekkel megtöltött csomagokat kézbesített. A korábban oktatási intézmények, családok és gyermekek részvételével összegyűjtött tizennyolcezer mesekönyvet tisztítás és válogatás után folyamatosan kórházi osztályoknak, a benn fekvő gyerekek gyógyulását támogató céllal juttatták el. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy a mesekönyvekkel a kórházban benntöltött gyógyulást segíti tartalmasabbá tenni, a támogató program értéke a tízmillió forintot súrolja.

• Egy tonna élelmiszert gyűjtött a Mátrix

Egy tonna élelmiszert gyűjtött a MátrixA hétvégén az országos Élelmiszerbank élelem gyűjtéssel egy időben Szegeden is folyt a jótékonysági élelemgyűjtés. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adománygyűjtő programon belül a nagylelkű lakosságtól apró tételenként összesen egy tonna tartós élelmiszert kapott. A gyűjtés teljes egészében önkéntes formában zajlott. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a karácsony előtti adományozás több száz család számára nyújt segítséget, az összegyűjtött tartós élelmiszerek ezekbe a csomagokba kerülnek bele".

• Folytatódott a tüzelõanyag osztás

Folytatódott a tüzelõanyag osztásA 2012/2013-as tél nagyon zord és hideg volt, sokan a fűtetlen lakásokban kihűlést kényszerültek elszenvedni, sok volt a fagyás is. A KARITÁCIÓ Alapítvány, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület a helyzetre való tekintettel szociális alapú fűtőanyag osztást indított. Több száz mázsányi tüzelő került kiosztásra, a rászorulók 200-300x-os túljelentkezése megmutatta, hogy nagyon sok a rászoruló. Az adományok a legrászorultabbak között kerültek kiosztásra, akik rendszerint egyedülállók, mély szegénységben élõ családok, egyéb közösségek és csoportok voltak.