adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógus

• Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógusTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosított a Mátrix Közhasznú Alapítvány mese- és ifjúsági könyveket. Iskolák és óvodák növendékeinek tanév végi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segítette az alapítvány. Az ajándék könyveket az alapítvány mellett cégek és közösségek biztosították. Az adományozott könyvek súlyban 6 tonnát tettek ki, összértéke 25-30 millió forint körüli volt. Az alapítvány az oktatás támogatását fontosnak tartja, a szervezet mindenkit arra buzdít, hogy segítsen a környezete érték teremtésében ahogyan csak tud. Mi így próbáltuk segíteni a pedagógusok áldozatos és kiváló munkáját!

Rácz Anett alapítványi vezető elmondta: az általános- és közép iskolák, óvodák nagy örömmel fogadták a könyvhöz jutási lehetőséget, hiszen a jó tanuló gyermekek és a pedagógusok jutalmazására sok esetben nincs önálló keretük az intézményeknek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által a jutalmazáshoz biztosított 15 ezer mesés, képes, ifjúsági könyveket az intézmények hamar elkapkodták. Az adományozott könyvek súlyban 6 tonnát tettek ki, összértéke 25-30 millió forint körüli volt. Az alapítvány az oktatás támogatását fontosnak tartja, a szervezet mindenkit arra buzdít, hogy segítsen a környezete érték teremtésében ahogyan csak tud.

könyveket kaptak iskolák, óvodák, oktatási intézmények

A korábbi kiírás:

Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógus

Könyveket kaptak iskolák, óvodák, oktatási intézmények

Tizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50-100 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.

Könyvcsomag igénylés
    Az ifjúsági, mese és felnőtt könyvek révén segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány intézményeken keresztül azon gyermekek és pedagógusok jutalmazását, akik az év végén az egész éves kiemelkedő tanulmányi, sport, szorgalmi teljesítményéért, a kitartó munkáért jutalmat érdemelnek.

A könyvcsomag kérés: 2018.05.17 - 2018.06.12. között lehetséges.

A könyvek igénylésének menete

1. a +36-20-929-81-81-es telefonszámon (munkanapokon, délelőtt 9-11 óra között) az oktatási intézmény képviselője vegye fel a kapcsolatot a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal (könyvcsomag kérés és időpont egyeztetés végett),
    - intézményenként 30 db vagy 50 db vagy 100 db (vagy egyedileg meghatározott számú) könyv kérhető, az intézmény nagyságától függően,
    - a könyvek értéke több ezer Ft / db, a könyvekért az alapítványnak nem kell fizetni,
    - a könyvek újak, színvonalas kiadványok,

2. a felek számára megfelelő időpontban az intézmény képviselője számára az alapítvány munkatársa átadja a könyvcsomagot,
    - cím: Mátrix Közhasznú Alapítvány, 6720 Szeged, Arany János utca 7.,
    - a könyv átadás - átvétel lefolytatásához az átvevő bélyegzővel kell érkezzen,
    - a könyvek szállítása a kérelmező feladata,
    - a könyvek vegyesen, fajtánként több darabos összeállításban kerülnek a csomagba,
    - a könyvcsomagot igénylők az ajándékozottakkal átadás - átvételi elismervényt kell aláírassanak, amelyet az alapítvány részére postán vagy személyesen visszajuttatnak a könyvek átvétele után 30 napon belül.

Adok - kapok aláíróív:
    www.matrixalapitvany.hu/_kep/4-szervezet-adok-kapok-konyvek.pdf

könyveket adunk ajándékba, támogatóinkkal közösen

• Még több segítség az adventi időszakban

Még több segítség az adventi időszakbanA Centerke Adományozó Központ a téli időszakban magánszemélyek támogatása mellett az ország számos pontján jótékonyági egyesületeket, alapítványokat, közösségeket támogat segítő adományokkal, elsősorban ruhát, cipőt, tartós élelmiszert juttat a nélkülözők megsegítésére. A rászorulókat segítő szervezetek és a működést segítő támogatók az info@matrixalapitvany.hu címen vehetik fel az együttműködés érdekében a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal a kapcsolatot. Karácsonyi segítő szeretetszolgálatunk sok embernek nagyon jelentős segítséget jelent. Működjünk együtt még többen, hogy a lehető legtöbb rászoruló kaphasson segítséget.

• Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás Csapat

Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás CsapatÖrömmel fogadták Fulókércs lakói a finomságokkal érkezõ Mikulást. Fulókércsen 99%-os a munkanélküliség, rengeteg az önhibáján kívül hátrányos helyzetben élő gyermek is. Éppen ezért a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, és az Orpheus Állatvédő Egyesület Mikulás csapata útnak indult, hogy a településen élő hátrányos helyzetű gyermekeket megajándékozza. 2010. december 3-án pénteken délután 2 órára ért a Mikulás csapat a Borsod - Abaúj- Zemplén megye Északi részén, a Cserehát völgyében elhelyezkedő Fulókércsre.

• Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattuk

Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattukA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több alkalommal nyújt rászoruló magánszemélyek, családok, közösségek számára segítséget. Nyár környékén a Centerke Adományozó Központ támogatói programja mellett szociális-készségfejlesztő, élménypedagógiás, szabadidős rendezvényeket, táborokat is támogatunk. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének nyári táborát tartós élelmiszerekkel rendszeresen támogatjuk, hogy a gyerekek gondtalanul tölthessék el a táborukban töltött néhány napot.

• Őszi adománydömping a Centerkében

Őszi adománydömping a CenterkébenŐsszel egyre több szülő és egyedülálló rászoruló keresi fel a Centerke Adományozó Központot, hiszen sokan híján vannak a kabátnak, a meleg ruhának, a zárt cipőnek. Sokan fűtetlen lakásokban élnek vagy az utcán... így egy - egy meleg ruha életmentő segítség lehet a téli hidegben. Az alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) dolgaikat a Szeged, Roosevelt tér 5. alatti Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.

• Tamás sportteljesítményének támogatása

Tamás sportteljesítményének támogatásaNádasdi - Vad Tamás 2008-ban született, kisgyermek korától sport tehetség. A kick-box iránt körülbelül hat évesen kezdett el élénkebben érdeklődni. Először az átlagosnál sokkal több edzés, majd a tehetségének köszönhetően a versenyek léptek az életébe. Megszámlálhatatlan bajnokságban vett ezidáig részt, legtöbbön kimagasló eredményt, érmet, serleget hozott haza. Tomi az élsport mellett kitűnő - dicséretes tanuló. A gyermek egy sikeres sport életút előtt áll, a Mátrix Közhasznú Alapítvány az utat körülövező terhek, költségek finanszírozását segíti. Támogassuk közösen Tamást, hogy még sikeresebb sport teljesítményt érhessen el.

• Ötezernél több mesekönyvet kaptak gyerekektől a Gyógyító Mesedoktorok 2014-ben

Ötezernél több mesekönyvet kaptak gyerekektől a Gyógyító Mesedoktorok 2014-benGyermekkórházak bennfekvő betegei számára tett jótékonysági mesekönyvgyűjtő felhívásra több mint ötezer mesekönyvet küldtek be gyerekek és pedagógusaik. A könyvek gyermekkórházak számára kerülnek szétosztásra, melyek révén a bent fekvő beteg gyerekek kellemesebb körülmények között gyógyulhatnak. A legtöbb könyvet beküldő osztály és csoport értékes díjazásban részesült. A program jól mutatta, hogy a lelkes gyerekek és pedagógusaik odafigyelnek a bajban lévőkre, és ahol csak tudnak, segítenek (a 2014-es program lezárult!).

• Ezer Mikulás csomagot gyártottunk

Ezer Mikulás csomagot gyártottunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a 2018-as Mikulását ezer gyermeknek teszi élményekkel gazdagabbá. Az ünnepek közeledtével azokra gondolnak az alapítványi jótevők, akik hátrányokkal küzdenek. A nélkülöző családokat segíti az ezer jótékonysági Mikulás ajándék csomag. A csokikat és a hozzávaló finomságokat egyrészt adományozók révén kapta a szervezet, másrészt kedvező áron tudta beszerezni az alapítvány. A csomagok elkészítését lelkes segítőkkel közösen hoztuk össze. A támogatottak nevében köszönjük minden segítő, támogató, alapítványi felajánló közreműködését!

• Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnak

Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnakEgy teherautónyi adományt vitt a Naturtex-SZTE- Szedeák a Centerke Adományozó Központba. A hétvégén a Naturtex-SZTE- Szedeák és a Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatok csaptak össze. Az év utolsó mérkőzésén a Szedeák alul maradt, de jótékonyságból jelesre vizsgáztak a sportolók és a szurkolók is. A sporteseményen a látogatók ingyenesen vehettek részt, sőt, aki a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozói Központ számára adományt vitt a sportcsarnokba, azt a Szedeák a Dock Cafe jóvoltából forró csokival is megvendégelte.

• Számítógépeket kaptak a Nagycsaládosok

Számítógépeket kaptak a NagycsaládosokA Mátrix Közhasznú Alapítvány az éves "Jó bizonyítványért számítógép jár" támogatói programján kívül évente több tucat még használható állapotú számítógépet, részegységeket ad át rászoruló családoknak, közösségeknek. A Nagycsaládosok egyesülete az évek folyamán számos alkalommal részesült mátrixos számítógép adományban, melyet karbantartás után rászoruló, nagycsaládos, gyerekes családok kaptak meg. Az esélyegyenlőség jegyében folyó támogatás révén az informatikában, a tanulásban is fel tudnak a gyerekek zárkózni.

• Adj egy könyvet karácsonyra 2013

Adj egy könyvet karácsonyra 2013A polcon porosodó könyvek, a már nem használt játékok, ruhák - cipők felajánlásával óriási örömet okozhatunk nélkülöző családok gyermekei részére. Sajnos egyre több gyermek van, akik anyagi okokból nem kapnak ajándékot családjuktól. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány "Adj egy könyvet karácsonyra" lakossággal és cégekkel együttműködő támogatói programja több mint egy évtizede töretlenül sikeres és gyermekek tízezrei számára okozott már örömet. Idén is együtt segíthetünk a rászorulókon.