• Gyermekek táborozását támogatja a Mátrix

• Gyermekek táborozását támogatja a MátrixGyermekek (nagycsaládosok, egyszülős családban élők) nyári táborozását támogatjuk. A költségek felét az alapítvány állja. Már lehet jelentkezni a 2019-es tábor támogatásokra, mely révén mintegy ötven gyermek táborozhat féláron a www.csodafalu.hu oldalon elérhető táborok egyikében. Sok család nem engedheti meg magának, hogy a szünidőben a gyermek táborozzon, a támogatás révén a költségek felét az alapítvány fizeti. Jogosultság tekintetében feltétel, hogy a gyermekét a gondviselő egyedül nevelje vagy legalább három kiskorú testvér legyen a családban.

Gyermektábor támogatás, hogy minden nyári szünetét töltő gyermek számára több élmény, tartalmas kikapcsolódás lehessen.

Kulcsos gyerekek helyett alapítványi tábortámogatás
    Az alapítvány által támogatott táborozók száma ötven fő, ez fontos segítség, hogy a gyermekek a táborozás hetében biztonságos körülmények között, szakmai felügyelet mellett, teljes ellátással napközis - tábor felügyeletet élvezhetnek. Az elkallódást gátolja a törődés, az élmény programok és a jó közeg.

Nyári tábor, Mátrix Közhasznú Alapítvány támogatás

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Ingyenes weblap készítés - kérésére internet oldalhoz segítjük!

A személyes, céges és nonprofit internetoldalak hozzájárulnak a tudásalapú, de mégis objektív információs társadalom kialakulásához - fejlõdéséhez.

Legyen Önnek is bemutatkozó weboldala! Legyen a partnerünk!

Cégek-szolgáltatók ismertetõ, bemutatkozó weboldalát (szöveges - képes ismertetõvel, elérési címek - telefonszámok megjelölésével) az alapítvány INGYEN elkészíti.

• Nagyszénási gyerekek kaptak gyermeknapi ajándékot

Nagyszénási gyerekek kaptak gyermeknapi ajándékotA nagyszénási rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A tonnányi ruhát, cipőt, játékot, számítógépet az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetekkel együttműködve is segíti a rászoruló családokat. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt a nagyszénásiak nagy örömmel fogadták.

• Segélyszállítmány indult Szegedről Tápióbicskére

Segélyszállítmány indult Szegedről TápióbicskéreA tápióbicskei rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. Tonnányi ruhát-cipőt kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt a tápióbicskeiek nagy örömmel fogadták.

• Mátrix a migránsokért

Mátrix a migránsokértA Mátrix Közhasznú Alapítvány más segélyszervezetekkel együtt a migránsok vonulásának támogatásán munkálkodik. Napok óta a nagy melegben ásványvízzel a szomjúság ellen, kéztörlő kendőkkel a higiénia eléréséért, takarókkal az éjjeli itt tartózkodók helyzetének elviselhetőbbé tételéért dolgozik a szervezet. Dudás Zsanett, a Mátrix vezetője kifejtette, hogy a lehetőségekhez mérten minden nélkülöző ittlétén eszközeik erejéig próbálnak segíteni. A migránsok számára az országunkban tartózkodásuk alatt a segítségnyújtás mellett próbálnak információkat is adni, például arra vonatkozóan, hogy ügyeljenek arra, hogy a közterület nem illemhely, a hulladékokat és a felesleges ruházatot ne az utcára dobálják szét, hanem helyezzék a hulladékgyűjtőkbe.

• Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a TOP Egyesület és a www.utazunk.com utazási magazin pályázatot hirdet "Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet" címmel, melynek célja az, hogy az írni szeretõ fiatalok lehetõséget kapjanak a bemutatkozásra, valamint az, hogy az ifjú tehetségek segítségével minden településnek adott legyen a lehetõség az utazási portálon való bemutatkozásra. A pályázaton azok a középiskolás diákok vehetnek részt, akik egy leíró fogalmazásban bemutatják lakóhelyük helytörténetét és a helyi látnivalókat. Az elbírálásnál elõnyt élveznek azok, akik munkájukat csoportosan készítik, és bevonják az alkotásba tanáraikat, szüleiket is.

• Mézet és gombát kaptak rászorulók

Mézet és gombát kaptak rászorulókNagycsaládosok és idősek kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a nagycsaládosok, idősek, egyedülállók, számukra nagy segítség az élelmiszer adomány. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez csak csepp a tengerben". Az előkészített élelmiszer csomagok mind egytől egyig jó helyre kerültek.

• Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programban

Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programbanKígyózó sorokban érkeztek a virágosztó helyre a családok, kisgyermekesek, idősek. Ezer család kapott a héten cserepes virágokat a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Önkéntes Közösség és a Partiszkon Egyesület a júliusban folyó városszépítő program jóvoltából. A virágokat utcafrontok, udvarok, erkélyek, virágpolcok szebbé tételére használhatják fel az emberek. A díszes növényeket a civil szervezetek ingyenesen adták a lakosság számára. A virágok mellé a jótékonysági szervezet a városszépítésben részt vevő családoknak édességgel is kedveskedett.

• Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógus

Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógusTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosított a Mátrix Közhasznú Alapítvány mese- és ifjúsági könyveket. Iskolák és óvodák növendékeinek tanév végi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segítette az alapítvány. Az ajándék könyveket az alapítvány mellett cégek és közösségek biztosították. Az adományozott könyvek súlyban 6 tonnát tettek ki, összértéke 25-30 millió forint körüli volt. Az alapítvány az oktatás támogatását fontosnak tartja, a szervezet mindenkit arra buzdít, hogy segítsen a környezete érték teremtésében ahogyan csak tud. Mi így próbáltuk segíteni a pedagógusok áldozatos és kiváló munkáját!

• Három tonna ruhaadományt kaptak az öcsödi rászorulók

Három tonna ruhaadományt kaptak az öcsödi rászorulókAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A három tonnányi ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagot

Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagotTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50-100 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.