• Könyvekkel az egészségért

• Könyvekkel az egészségértA Mesedoktorok programmal a Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nyolcvan kórházi gyermekosztályt, iskolák, óvodák, könyvtárak tucatjait segíti adományokkal. A kultúra és az olvasás népszerűsítése révén az eredmények kecsegtetőek, megszámlálhatatlan pozitív hatással bír. A kórházi adományozás révén a betegséggel az intézményekben lévő gyermekek idejüket hasznosan, élményekkel tölthetik el. A könyvtárak, iskolák, óvodák könyvtámogatásával fejlettebb, kommunikatívabb és fejlettebb generáció kialakulását segítjük. Az eredmények részese minden támogató, adó 1 százalék felajánló, önkéntes résztvevő.

Mátrix Közhasznú Alapítvány Mesedoktorai szerint is jó olvasni. Az olvasásra ösztönzést évek óta eredményesen segítjük. Az olvasás segíti a kreatív gondolkodás mellett a stressz oldást, mentális fejlesztő segítő és nem utolsó sorban szókincset bővít, memóriát fejleszt, tudást növel, helyesírást és íráskészséget segítő, növeli a koncentráció képességet. Az olvasó gyermek (és felnőtt) könnyedebben lesz lelkileg és ezáltal fizikailag is egészséges.

gyermekkórház, könyvtár, iskola támogatás, könyvadománnyal az egészségért

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Adományoztunk bölcsődéknek

Adományoztunk bölcsődéknekBölcsődés gyerekek ellátását végző intézmények számára válogattunk nadrágokat, pulóvereket, harisnyákat, játékokat, könyveket, kiegészítőket. Bölcsődék, gyermek intézmények is rendszeresen részesülnek adományból a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központból. Az egészséges csecsemő, kisded, gyermek fejlődése, növekedése élelmezést, törődést, gondoskodást igényel. Gyakran az alapítványi támogatás révén válik teljessé a gyermekek ellátása. Évente tízezernél több kisebb - nagyobb adományt juttatunk segítő céllal célba

• Rászorulók kaptak mézet és gombát

Rászorulók kaptak mézet és gombátIdősek és nagycsaládosok kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a támogatást igénylők, akik a szociális ellátó rendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez a 300 élelmiszercsomag csak csepp a tengerben, de mégis fontos minden jószándékú segítségnyújtás".

• Akcióban a Mesedoktorok

Akcióban a MesedoktorokMikulásunk idén is ezernél több gyermeket fakasztott mosolyra. Mikulás idején a Mátrix Közhasznú Alapítvány szervezetekkel, csoportokkal együttműködve segít élményt varázsolni azoknak a gyerekeknek, akik az év többi részén nélkülöznek. Nagycsaládosokat, hátrányos helyzetben élőket, árvákat, betegséggel küszködőket támogatunk. Adományozóink, segítőink, tárgyi és anyagi felajánlóink mind részesei a csodának, hogy a komor és kilátástalan helyzetet reménytelivé és élményekkel gazdaggá segítik. Hálásan köszönjük minden résztvevőnek a segítséget!

• Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségét

Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségétAmikor egy férfi (Imre) a MÁTRIX adományozói központba megjelent egy 3 éves kislánnyal a kezében és azt mondta, hogy "nincs mit ennünk", ki hitte volna, hogy egy ilyen ügyben valaki képes becstelen dologra? Ezután pedig jött a gyümölcs, a tej, az élelmiszercsomag... és a nyilvánossághoz vezető út... A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány mély megrendüléssel vette tudomásul, hogy nagy valószínűséggel a szervezet jóindulatát kihasználták :( A támogatókat pedig kárpótolja a szervezet: kérésre az alapítvány vezetősége saját vagyonából rendezi a támogatók által (az alapítványon keresztül) a család számára eljuttatott pénzösszegeket...

• Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.

• Sikeres volt az élelmiszergyűjtés

Sikeres volt az élelmiszergyűjtésA rászorulók karácsonyának szebbé tételét segíti az a közel hétszáz kiló tartós élelmiszer, mely a hét végén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány közreműködése révén gyűlt össze szegedi Móravárosi Tesco-ban, illetve a Metro - Élelmiszer nagykereskedésben. A nagy mennyiségű élelmiszer adományt a problémára érzékeny lakosság adta össze. Nagyon sok család közösen a gyerekekkel adományozott, volt ki csak egy szelet csokit, de akadt olyan segítő is, aki egy egész kartont vett az adományként felajánlott élelmiszerből.

• Szeged és Budapest Civil szervezetei újra megmozdultak a vörösiszap károsultakért

Szeged és Budapest Civil szervezetei újra megmozdultak a vörösiszap károsultakértÖn is segítheti alapítványunk segítő munkáját!
    A Karitáció Alapítvány, az Afrikai-Magyar Egyesület, az Orpheus Állatvédő Egyesület, a Mátrix Alapítvány a Magyar Kármentő Alapba már a katasztrófa utáni napokban befizették szabad forintjaikat, hogy a vörösiszap áradás áldozatainak túlélését biztosítsák. A mentési munkálatokat, a térségben lakók életminőségét a szorgosan összeszedett adományaikkal tovább segítették. A szegedi és a pesti civil szervezetek ruhaneműt, fertőtlenítő szereket, gumikesztyűt, tartós élelmiszereket, vizet vittek Kolontárra.

• WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmében

WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmébenJó szomszédok a közös jövőért!

A szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai FOKUS Alapítvány közösen működteti a WARC 2 ("Welcome to Atrs and Crafts") "Megújuló művészetek és kézművesség" programot, amelyet az Európai Unió támogatásával, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósít meg.

• Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től

Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-tőlÉlelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től. Az adventi élelmiszer osztás során ezernél több élelmiszercsomag került jótékonysági összefogásunk révén nélkülözőkhöz. A cég nagylelkű adománya hozzáadódott ahhoz a 2 tonnánál több élelmiszer mennyiséghez, melyet az Élelmiszerbankos gyűjtés, az alapítvány által megvásárolt élelmiszerek, a további kedves - segítőkész támogatók által összeadott élelmiszerek jelentettek. Sajnos nagyon sok gyermek éhezik, a családok és az egyedülállók elszegényedése folyamatos. Segítő összefogással tehetünk a jó ügyek érdekében. Segítőinknek hálás köszönet!

• Támogattuk az ételbankot!

Alapítványunk egyre több nélkülözõvel, rászorulóval találkozik. 2005-ben útjára indítottuk saját ételbankunkat, mely az alkalomszerûen megszerzett tartós élelmiszereket és használati tárgyakat osztja ki a rászorulóknak.

Helyiségeink fenntartása óriási feladat, a rezsi magas, így munkánk nehézkes.

Most egy országos ételbankot külsõsként támogattunk sok apró konzervvel, melyeket a gyûjtõhelyeiken adtunk le.