bohócdoktor vizit szja 1%
  • Segítők bajban - most a jótevők szorulnak segítségre

• Segítők bajban - most a jótevők szorulnak segítségreA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülállót, önkormányzatot, közösségi szerveződést támogat. Ruhaosztás, élelmiszer csomagok, kórháztámogató mesedoktorok és bohócdoktorok, szeretetcsoki, ez mind az alapítvány által működtetett jótékonyság. Állami vagy normatív támogatás nulla, önkormányzati támogatás nulla, pusztán a civil segítők, önkéntesek jóindulatán áll a fontos feladatokat megoldó közösség életben maradása. Fizetett alkalmazott nulla, rezsire kuporgatás és kifogyhatatlan lelkesedés, ez a Mátrix. Adó 1 százalék felajánlása, támogatása, ötlete, javaslata nagyon fontos! Hálásan köszönjük!

A Mesedoktor csapat nem csak betegeket és nem csak gyermekeket támogat. Gyógyítást segítő mesekönyv csomagok révén nyolcvan gyermekkórházzal van a szervezet kapcsolatban, melyről sok érdekes infó a www.mesedoktor.hu oldalon elérhető. Ceruza és írószer csomagokkal és az olvasás népszerűsítésével nehéz körülmények között élő családokat támogat. Az elmúlt években több tízezer mesekönyv és ceruza jutott el oda, ahol a gyógyítást az eszközök nagyban segíthették, illetve ahol az anyagi nehézségek révén így támogathatták a bajban lévő családokat.

mesedoktorok

A Centerke Adományozó Központ egy szegedi 100 m2-es helyiség, az egész országból fogadnak adományt kérőket, családokat, önkormányzatokat, segítőket. A www.centerke.hu oldalon a fotók és a beszámolók magukért beszélnek, gyakran életmentő az adományozás. A helyiséget a város a közhasznú alapítványnak piaci áron biztosítja, a nehézségek ellenére tucatnyi szorgos önkéntes tartja életben a támogatói programot.

adomány csomag osztás

A Bohócdoktorok nem csak kórházi vizitekkel segítik az intézményekben lábadozókat, mesekönyv csomagokkal, stresszlabdával oktatási intézményeket tesznek gazdagabbá. A www.bohocdoktor.com oldalon a segítő csapat tevékenységei megismerhetőek.

bohócdoktorok

Évente 20 ezer tábla csokival segít a Szeretetcsoki jótékonysági akció. Tehetősebb - jobb módú közösségekkel gyűjtés, rászorulók részére pedig osztást szervez a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A www.szeretetcsoki.hu oldalon megismerhető az évek óta sikeres program, melyben gyermekek, intézmények és családok százai működnek együtt, azért, hogy a finom falatokkal örömet szerezhessenek a jobb sorsra érdemes embertársainknak.

szeretetcsoki csokigyűjtés

Segítene jót tenni? Megteheti!

A legapróbb hozzájárulás, a legkisebb támogatás is életmentő, hiszen sok kicsi sokra megy! Így is segíthet:

1. Adó 1 százalék felajánlással: éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathat adó 1 százalék felajánlása révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát adja meg, vagy május 20-ig rendelkezzen az eSzja adóbevallásban.

2. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

3. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

4. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíthet! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

Közösen tegyünk CSODÁT! Az alapítvány támogatása kapcsán a www.matrixalapitvany.hu és a www.facebook.com/matrix.alapitvany oldalakon további információkat szerezhet. Sok kicsi sokra megy, hálásan köszönjük a segítségét!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségét

Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségétAmikor egy férfi (Imre) a MÁTRIX adományozói központba megjelent egy 3 éves kislánnyal a kezében és azt mondta, hogy "nincs mit ennünk", ki hitte volna, hogy egy ilyen ügyben valaki képes becstelen dologra? Ezután pedig jött a gyümölcs, a tej, az élelmiszercsomag... és a nyilvánossághoz vezető út... A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány mély megrendüléssel vette tudomásul, hogy nagy valószínűséggel a szervezet jóindulatát kihasználták :( A támogatókat pedig kárpótolja a szervezet: kérésre az alapítvány vezetősége saját vagyonából rendezi a támogatók által (az alapítványon keresztül) a család számára eljuttatott pénzösszegeket...

• Imike tolószéke a tét

Imike tolószéke a tétImike a 2 éves életvidám kisfiú az Újszegedi Gyermekgyógyászati Klinika lakója. Jelenleg épp tolószékkel tanul közlekedni. Neuroblastomája volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Édesanyja egyedül neveli az államtól kapott csekély összegből, sajnos nem telik saját tolószékre. Kézben hozza - viszi mindenhová a kisgyermeket. Szegedtől 45 km-re laknak ahonnan nem megoldott a nagyvárosba a kezelésekre való bejutásuk. Így szinte állandóan a kórházban vannak. Segítsünk együtt, Imike tolószéke a tét! Egy saját tolószék, Imikének és az Anyukájának ez jelentené a CSODÁT!

• A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveket

A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveketA Csibész Alapítvány létrejötte az ezerkilencszáz-nyolcvanas évek végére tehető, lelkes gyermekbarátok és gyermekvédők által. A Mátrix Közhasznú Alapítvány tettre kész működtetőihez hasonlóan a Csibész Alapítvány működtetői sem beszélnek a segítségnyújtásról és a gyermekvédelemről, hanem cselekszik, létrehozzák és működtetik azt. A csíksomlyói Csibész Alapítvány vezetője Gergely István úr köszönettel fogadta Dudás Zsanett Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöknőjétől a Romániában élő gyerekek számára felajánlott magyar nyelvű könyveket, melyez Gergely István alapítványi elnök úr vitt el a gyerekekhez.

• Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk részt

Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk résztÚjraélesztési világrekord felállításán dolgozott a szegedi Mentő - Öv Csoport Alapítvány a laikusokkal és társszervekkel karöltve a III. Szegedi Sürgősségi Napok keretein belül. A rekordkísérlet 1 teljes héten keresztül tartott, melyre a világon még sehol nem volt példa. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány önkénteseit, munkatársait is csatasorba állította, hogy összejöjjön ez a rendkívül fontos rekordkísérlet. A szervezők célja felhívni a figyelmet az időben megkezdett újraélesztés fontosságára, hiszen ettől nagyban függ a beteg állapotának későbbi kimenetele.

• Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek

Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek2014-ben is számítógépet kapnak rászoruló családok - A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén 2014-ben is ötven rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerek kap komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet. A támogatásra jelentkezhet minden olyan 10-14 év közötti gyermek (tanára által), akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs használható számítógép. Figyelem: a támogatott gyerekek családját 2015. március elejéig értesítjük ki, a gépátadások előreláthatóan 2015. április közepéig történnek meg! Megértésüket köszönjük!

• Családok százainak osztottunk élelmiszer adományt

Családok százainak osztottunk élelmiszer adománytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz februári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. A többszáz kilónyi élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Január: bebútoroztuk a családokat

Január: bebútoroztuk a családokatAlapítványunk az apróbb (ruha, élelmiszer) adományokon felül rendszeresen segíti a családokat az életet megkönnyítő használati tárgyakkal, bútorokkal. Így tettük ezen a héten is: gyermeket váró rászoruló kismamáknak adtunk a Centerke raktárából gyermekágyakat. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkája becses Támogatóinak odaadó segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres, így az eredmény Mindannyiunké! A segítséget hálásan köszönjük. A jelmondatunk: együtt csodákra vagyunk képesek!

• Tombolaárusítás a XIII. Szegedi Sörfesztiválon

Alapítványunk rendszeres vendég kulturális és lakosságot megmozgató rendezvényeken. A sörfesztiválon tombolaárusítást, és színpadi ajándéksorsolást szerveztünk.

Az öt programnapon közel 100 vendéget ajándékoztunk meg kisebb - nagyobb nyereménnyel.

Kisorsolt ajándékok: nyereményjegyek, ajándékcsomagok, sportszerek, játékok, konyhai felszerelések, pizza jegyek, mozijegyek, szépségkuponok, internet utalványok, kondi bérletek, könyvek, vásárlási utalványok, Mc Donald-s ajándékok.

• Adományoztunk bölcsődéknek

Adományoztunk bölcsődéknekBölcsődés gyerekek ellátását végző intézmények számára válogattunk nadrágokat, pulóvereket, harisnyákat, játékokat, könyveket, kiegészítőket. Bölcsődék, gyermek intézmények is rendszeresen részesülnek adományból a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központból. Az egészséges csecsemő, kisded, gyermek fejlődése, növekedése élelmezést, törődést, gondoskodást igényel. Gyakran az alapítványi támogatás révén válik teljessé a gyermekek ellátása. Évente tízezernél több kisebb - nagyobb adományt juttatunk segítő céllal célba

• Élelmiszer csomagot kapott 300 család

Élelmiszer csomagot kapott 300 családHúsvét előtt a jótékonysági élelmiszerosztásra hosszú sorokban érkeztek a Centerke Adományozó Központba a támogatottak. Egy tonna tartós élelmiszert, háromszáz csomagban juttatott rászoruló családok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók számára a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány, a Segítsüti támogatásával. A napi adományosztásokon felül a támogatottak számára nagy segítség a tartós élelmiszer támogatás, az ünnepük így lehet gondtalanabb és örömökben teli. Sütést - főzést segítő étolajat, lisztet, sót, rizst, tésztát, cukrot, mézet, édességet, illetve konzervben pörköltet, vagdalthúst, májast kaptak a családok.