bohócdoktor vizit szja 1%
  • Jótékonysági csokinap volt a Centerkében

Jótékonysági csokinap volt a Centerkében

Csokikuponra járt a 10 tábla csoki
    A kisgyermekes családokat, időseket támogató szeretetcsoki program kapcsán most minden támogatott 10 tábla finom csokoládét kapott a Mátrix Közhasznú Alapítványtól. A szervezet önkéntesei a szociális hálón keresztül juttatták el a táblás csokik átvételére feljogosító kuponokat a legrászorultabbakhoz. A milliós értéket képviselő adomány csomag segítette a rászoruló embereket a rossz körülményekből való kilábalásban. A finom falatokat az alapítványi bohócdoktorok adták át az adományt kérőknek, a kisgyermekek nagy örömére.

Családsegítés: családok százai kaptak a finomságokból, szeretetcsoki

A Bohócdoktorok is segítettek az adományosztásban

Kisgyermekesek, idősek is kaptak a jótékonysági szeretetcsoki adományokból

Segítene jót tenni? Megteheti!

A legapróbb hozzájárulás, a legkisebb támogatás is életmentő, hiszen sok kicsi sokra megy! Így is segíthet:

1. Adó 1 százalék felajánlással: éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathat adó 1 százalék felajánlása révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát adja meg, vagy május 20-ig rendelkezzen az eSzja adóbevallásban.

2. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

3. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

4. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíthet! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

Közösen tegyünk CSODÁT! Az alapítvány támogatása kapcsán a www.matrixalapitvany.hu és a www.facebook.com/matrix.alapitvany oldalakon további információkat szerezhet. Sok kicsi sokra megy, hálásan köszönjük a segítségét!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépet

Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépetÖtszáznál több tehetséges gyermek tanára vagy gondviselője nevezte be csemetéjét a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom 2012-es támogatói programjába. Azok indulhattak a számítógépért, akik 10-14 év közöttiek, akiknek legalább 2 testvérük van, tanulmányi átlaguk elérte a 4,5 átlagot, otthonukban nincs számítógép, létminimum alatt élnek, és vállalják a személyes átvételt Szegeden, az alapítvány központjában. A támogatást kérők töredéke (35 család) részesülhetett számítógép adományban, részükre gratulálunk és a gép használatához sok élményt / örömet kívánunk!

• Mátrix hagyományőrző programsorozat a Sziget 2012. fesztiválon

Mátrix hagyományőrző programsorozat a Sziget 2012. fesztiválonA magyarországi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szerbiai Danilo Ki¹ Ifjúsági és Kulturális Alapítvány együtt indította el a nemzetközi "WARC2 - Welcome to Arts and Crafts" ("Megújuló művészetek és kézművesség") projektet, mely a "WARC" projekt folytatása, amelyet az Európai Unió a "Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program" keretében valósít meg. A Sziget 2012 fesztiválon a programot népszerűsítettük. A naponta több tízezres vendégsereg ismerkedhetett a népi hagyományos szakmákkal.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély Kemecsére

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély KemecséreNem csak Szeged környékieket támogat az alapítványi Centerke Adományozó Központ. Csütörtök reggel a Szabolcs megyei Kemecsére indult Szegedről tonnányi meleg téli ruha, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Sikeres volt a Jótékonysági Karácsonyi Ajándékbazár

Sikeres volt a Jótékonysági Karácsonyi AjándékbazárEgész nap mindenki ajándékválogatásban ügyködött. minden ingyenes volt. Szülők, gyerekek és egyedülállók is kutattak a sokszáz könyv, játék, ruha, tartós élelmiszer és egyéb használati tárgy között. Idén Karácsonykor a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány jóvoltából a Jézuska ajándékai azokhoz is eljutottak, akik anyagi problémák miatt az ajándékvásárlást nem engedhették meg maguknak. Nagyon sok a nélkülöző, így minden egyes támogatás nagy segítség volt a támogatottak részére.

• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági Napok

SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági NapokNagy pörgés volt a SZIN 2016 fesztiválon, sikeres volt a Szegedi Ifjúsági Napokon való részvételünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nagy örömmel vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatában, azon belül is a Civil Falu szervezetei között. A SZIN 2016 Mátrixos sátrában mód volt találkozni önkénteseinkkel, segítettük a fiatalokat megismerni a Mátrix szociális, egészségvédelmi, szabadidős, jótékonysági programjait. Toboroztunk közösségi szolgálatosokat, mesedoktorokat, adományozó központos segítőket is.

• Mátrix adományosztó és segítő központ

Mátrix adományosztó és segítő központA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több tonna élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal (pl. mosógép, hűtő, bútorok) segíti az egyre szegényedő családokat, anyaotthonokat, gyermekvédelmi-és oktatási intézményeket, hajléktalan szállókat. A Centerke Adományozó Központ alapítványunk egyik nagyon hasznos, és támogatásra érdemes segítő tevékenysége. A lakosság támogatása nélkül nem menne ilyen jól. Támogatóink figyelmét és segítségét hálásan köszönjük!

• Monitort kaptak a tanodások

Monitort kaptak a tanodásokFelzárkózást, tanulást, esélyegyenlőséget támogattunk informatikai eszközökkel

Szegeden, a Rákóczi utcában működik a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által indított Tanoda. Számukra (hogy az integrációt, a tanulást, a felzárkózást segítsük) juttattunk a MÁTRIX Közhasznú alapítvány raktárában lévő számítógép monitorokból tíz darabot. A közösség az eszközöket számítógéphez csatlakoztatva élményszerzésre, tudásért használja majd.

• Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelés

Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelésFontos a környezetünk védelme. Nagyon sok az életünket átszövő felesleges csomagolóanyag, a külső csín. Kampányt indítottunk a csomagolási hulladék csükkentéséért. Környezetvédelmi programunkat a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu FM-LSZF/2017-01 forrásnak köszönhetően támogatta. A program célja, hogy a lakosságot és a felnövekvő ifjúságot megismertessük a környezettudatosság fontosságával, a sok esetben feleslegesen termelődő csomagolási hulladékok problémakörével. Tudatosabb vásárlói szokások = kevesebb hulladék termelés, ez a program mozgató rugója.

• Mesedoktorok, mesekönyvgyűjtés, kórháztámogatás 2017

Mesedoktorok, mesekönyvgyűjtés, kórháztámogatás 2017Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szervez. Most jótékony célra át lehet adni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket. A legtöbb könyvet összegyűjtő általános iskolás csapat a 2016/2017-es év végi osztálykirándulását 300.000. Ft értékben az alapítvány fizeti, a legtöbb könyvet összegyűjtő óvodai csoport és középiskolás csapat minimum 60.000 - 60.000 Ft értékű díjazásban részesül. Az összegyűjtött könyvek gyermekkórházakba kerülnek, ahol beteg gyerekek gyógyítását a résztvevőkkel így közösen segítjük elő!

• Gyerekek hajából írtottunk tetveket

Gyerekek hajából írtottunk tetveketBár a hírek szerint mostanában kevesebbszer van, de évről-évre visszatérő jelenség a fejtetvesség előfordulása a gyermekközösségekben.

Tetű - serke parazitákat irtottunk olyan gyerekek fejéből, ahol anyagi problémát jelent megvásárolni 2-3 csomag tetűirtó szert (Nittyfor-t).
    Hát őszintén megmondom, hogy nem egyszerű serkéket hajszálakról egyenként lehúzgálni, de nem lehetetlen... a célunkat elértük, a fejtetves gyerekek megtisztultak...