bohócdoktor vizit szja 1%
  • Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagot

• Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagotJoghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került a rászorulók asztalaira.

Joghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került több szegedi óvodába a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Sole-Mizo Zrt. közös élelmiszer-segélyezési programjának keretében.A szegedi székhelyű Sole-Mizo Zrt. a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány élelmiszer segély programját segítette 2 alkalommal decemberben és 1 alkalommal januárban 4500 darab joghurt, 5500 darab krémtúró és 1500 darab túrórudi felajánlásával.

Az élelmiszercsomagokat a Karitáció Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Karitáció Egyház közösen osztotta szét szegedi óvodákban, és a helyi anyaotthonban. Jutott a nem kevés élelmiszerből a TALENT Énekstúdió rászoruló tehetségeinek, halmozottan hátrányos helyzetű közösségeknek, egyéb intézményeknek pártfogoltjainak, anyaotthonok lakóinak is.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány hangsúlyt fektet a nélkülözők megsegítése kapcsán az élelmiszerosztás fontosságára. Egyre több család kényszerül nélkülözni, amit nem engedhetünk meg, és ami ellen a lehetőségeinkhez mérten küzdünk.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentését

MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentésétMentsünk együtt életet! Súlyos betegségen áteső / átesett "gyógyulásnak indult" gyerekek és családtagjaik számára segíti a felépülést, megerősödést a MÁTRIX Sterilszoba! Az alapítványi steril szobából nem egy hanem összesen öt van. Tudta, hogy a szegényebb családok gyermekei pl. a donor listákon vagy költséges műtétekre várva hátrányt szenvedhetnek azért, mert a drága műtétek után steril körülmények híján nincs hova tiszta helyre hazamenniük!?! A lakosság támogatása nélkül munkánk nem lenne sikeres. Segítségét hálásan köszönjük!

• Pillanatképek a 2004-es karácsonyi adománygyûjtési akcióról

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve elõre gondolt karácsonyra, amikor meghirdette adománygyûjtési programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra" kampányt.

Az akcióról a témára érzékeny média beszámolt, amely meghozta gyümölcsét: közel ezer könyv és több zsáknyi plüssállat gyûlt össze. Segítségükért ezúton is hálás köszönetet mondunk!

• Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autó

Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autóLacika keze kicsit tétován nyúl a piros kocka után, de aztán szép komótosan felhelyezi a zöld mellé az ágas-bogas készségfejlesztő létrára a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának játszósarkában. A kisfiúcska még 2010 novemberében, iskola utáni napon, barátaival talált egy elárvult kiskutyát, őt pátyolgatták a tragédia előtti pillanatokban. A játék közben a többiek szerencsésen átértek a túloldalra, ám Laci, ölében a kutyussal nem... Lacika nagy bajban van, lesz számára segítség?!

• Faültetési program a tisztább levegõért

Faültetés, fontos!A Mátrix Alapítvány Magyarországon támogatja a lakossági (magántelken belüli) faültetést! 1-1 család vagy közösség 5-10 facsemetéjének elültetését az alapítvány anyagilag támogatja.

A fák (melyeket a jelentkezõk elültethetnek otthonuk / munkahelyük / iskolájuk környékén) hamarosan a napfény segítségével fotoszintetizálnak és a széndioxid kibocsátást enyhítve oxigént termelnek.

• Tehetségeket támogattunk!

Alapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit.

Most egy nagyteljesítményû, álványokkal felszerelt, aktív hangfal szettet adtunk át a vezetõségnek.

A százezres értékkel könnyebben és jobb minõségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.

• Centerke segíti a lakosságot

Centerke segíti a lakosságotA Centerke Adományozó Központ 2003 óta a Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja. Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Az alapítvány külső segítség nélkül újított fel és alakított ki egy 100 m2-es önkormányzati tulajdonú helyiséget, ahol hosszabb távon is biztosítva lesz az adománygyűjtő és adományosztó jótett program. A www.centerke.hu fontos kapocs a lakosságot segítő cégek, magánszemélyek, közösségek és támogatásra szoruló emberek között.

• Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!

Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!Bence akut lymphoblastos leukémiában szenved. A kisfiú gyógyulni akar, de a család anyagi helyzete már teljesen kimerült. A beteg kicsi fiúcska a gyötrelmes kemoterápiás kezelések közben állandó szülői felügyelettel lehet csak nyugalomban, biztonságban. A magas költségek (utazás, étkezés, jelenlét) miatt az együttlét nehezen megoldható. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szülők kiadásait szerény anyagi lehetőségéhez mérten támogatja. Ez sajnos a sikeres felépüléshez, és a problémák megoldásához kevés.

• Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknek

Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központjában évente tízezernél több rászoruló számára nyújt segítséget. Elsősorban a lakosság jótékony segítsége révén összegyűjtött használt ruha, cipő, takaró, ágynemű, egyéb életminőséget javító használati tárgy kerül itt családokhoz, idős - egyedülállókhoz, közösségekhez, segítő szervezetekhez. Sajnos az alapítványi segítségnél sokkal többre lenne szükség, hogy mindenki problémáját orvosolni lehessen. A karácsony előtti hetekben ezen felül segítő csomagokat küldtünk, teli finomságokkal. Minden elfogyott!

• Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokat

Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokatA Centerke Adományozó Központban a tél végével sincs megállás, gőzerővel folyik a hátrányos helyzetű embertársak megsegítése. Kedden Szeged környéki kistelepülésekre (Csanádpalotára, Baksra, Székkutasra, Újszentivánra) is jutott segítő céllal kabát, vastag alsó - felső ruházat, csokoládé, hogy ott a közösségszervezők támogatni tudják a helyi lakosságot. A jótékonyságú segítő tevékenység a lakosság aktív részvételével sikeres. Köszönjük minden felajánló és támogató részvételét. Közösen vagyunk sikeresek!

• Simon Józsit és testvérét támogattuk!

Simon Józsit és testvérét támogattuk!Életem rövid története: Sziasztok Simon József vagyok biztos már sokan hallottatok rólam ha mást nem a tv2 Napló című műsorában láthattatok. 1987 január 17.-én születtem egy szerény körülmények között élõ család ötödik gyermekeként. Már az általános iskolában is kitűntem a többiek közül a neveltetésem miatt mert, ha fogalmazhatok így konzervatív neveltetést kaptam ami abban nyilvánult meg hogy kortársaimhoz képest én nem voltam és nem is vagyok egy szájalós felvágós gyerek mindig is visszahúzódó voltam viszont tisztelem az időseket és a fogyatékkal élőket egyaránt.