• Mi is az a táborozás?!

Táborozás: olyan szervezett csoportos együttlét, ahol hasonló érdeklõdésû emberek (fõleg gyerekek) pár napot - hetet eltöltenek együtt.

Általában iskolai szünetben, általában szülõi felügyelet nélkül, de felelõs nevelõkkel.

Szervezünk alkalmi foglalkozásokat, napközi jellegû táborokat, ottalvós programokat, rövidebb / hosszabb ideig tartó rendezvényeket is.

Tábor - hangképzés - zeneelmélet (2011)

Alkotó tábor (Palics, 2011)

Közösség fejlesztés (2011)

Nagyoknak buli program közben

Érkezés / indulás

• Így elõzzük meg a gyermekbaleseteket nyáron

A nyári idõszakban jelentõsen megnövekednek a gyerekeket ért balesetek. Pár szabály betartásával azonban ezek jó része elkerülhetõ. A legfontosabb, hogy a kicsiket sose hagyjuk felügyelet nélkül, ha pedig mégis megtörténik a baj, higgadtan cselekedjünk.

• Egy parányi történet a képzelet csodatévő erejéről

Egy parányi történet a képzelet csodatévő erejérőlNéha sajnálatos módon szükségünk van egy-két pofonra az élettől, hogy felismerjük, minek van igazából értéke, és minek nincs. ha ez nem történik meg, örökké tagadásban élünk majd. A következő történet sokak szemét felnyitotta már, éppen ezért számodra is kötelező olvasmány! Két súlyosan beteg férfi feküdt egy közös kórteremben. Az egyiküknek megengedték, hogy minden nap egy órát üljön az ágyon, fekvés helyett, hogy könnyebben le tudják szívni a folyadékot a tüdejéből. Az ő ágya mellett volt a terem ablaka.

• Mikor ösztönzi a gyermeket a zsebpénz?

Akkor lehet jobb eredmények elérésére ösztönözni a gyermeket zsebpénzzel, ha az már elsajátította a pénzkezelés alapjait – állítják a szakemberek a pénz mint motivációs eszköz vizsgálata kapcsán.

• Gyermekkori étvágytalanság

Az étvágytalanság és a válogatás gyakran azonos okra vezethetõ vissza.A szülõk gyakran fordulnak orvoshoz azzal a panasszal, hogy étvágytalan a gyermekük, alig eszik valamit, illetve csak azt eszi meg, ami a fogára való, válogatós.

• Lázas csecsemõ / gyermek ápolása otthon

Normál testhõmérséklet: 36,6 Celsius.

Hõemelkedés: 37,5 Celsius.

Láz: 38 Celsius foktól! A láz egy tünet, ami nagyon sok betegség tüneteként jelentkezhet. A legköztudottabb a fertõzés.

Fertõzés esetén a láz szerepe, hogy a magas hõmérsékletre érzékeny kórokozókat elpusztítsa a szervezetben.

• Kun Magdolna: Egyszer megérted Fiam!

Kun Magdolna: Egyszer megérted Fiam!Egyszer, ha már elérhetetlen
    távolságban leszek tőled fiam
    és vánszorgó lábnyomom is elfújja a szél,
    nem hagyva magad körül porszemnyi
    emléket sem, mi rólam mesél,
    jusson eszedbe gyermekkorod
    mosolygó napjai.
    Láss magad előtt egy képet,
    ahol ketten állunk, te meg én...

• Az iskolaérettség megállapítása

A gyermekek tankötelezettsége a közoktatási törvény szerint abban az évben kezdõdik, amelyikben május 31-ig betöltik a hatodik életévet. Azonban ez nem mindig jár együtt az iskolaérettség kialakulásával. Ennek a megállapítására szolgál az iskolaérettségi vizsgálat.

• A rózsa

A rózsaA rózsa gyönyörűséges virág.

A rózsa számos kultúrában az érzelmekkel, a szeretettel és a szerelemmel összekapcsolt virág. Nem véletlenül ezt a csodálatos virágot nevelgeti féltő gonddal a kis herceg.

A görög mitológiában Aphroditének a Szerelem Istennőjének a vörös rózsa volt a kedvenc virága. Szapphó a virágok királynőjének nevezte.

• Nálatok vannak-e Állatok?!

Projektmenedszerként segítjük az állatvédõk munkáját

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Szeged városban a lakosság által tartott háziállatok kapcsán 2012 októberében reprezentatív felmérést végez, környezettudatosságot segítõ kiadványokat oszt, illetve a város középiskoláiban diák-állatrendõrséget szervez. A program a Szeged Megyei Jogú Város „Biopolisz Park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja” programon belüli mini projekt, melynek célja az élhetõbb város megteremtése.

• Gyermekbalesetek és fertõzések elkerülése a nyáriszünetben

Az iskolai szünet kezdetével a gyerekek megszokott életrendje megváltozik. Lazul a fegyelem a mindennapok és a higiénia területén is, melynek következményeként gyakoribbá válnak bizonyos hasmenéses megbetegedések, de a gyerekbalesetek is. Többségük azonban kis elõvigyázatossággal megelõzhetõ, illetve elengedhetetlenül szükséges a szülõk odafigyelése.