• 2011. évi Alkotó Médiatábor Szegeden

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a zene, a lemezlovasság, a tánc, a fotózás-és videózás iránt kedvet érzõ 8 és 16 év közti gyerekek számára kreatív alkotótábort szervez Szeged belvárosi klubjában.

A gyerekek az öt napos tematikus táborban zenével, a lemezlovasság alapismereteivel, tánc-koreográfiával, fotózással, videózással, jó közösségben tölthetik el a szünidõt. A tábor passzív részeit a gyerekek a friss levegõn mozgással, és sporttal töltik el.

A résztvevõk az öt napos programon tanultakat a program végén egy igazi videó klip forgatásával zárják.

Az egyhetes táborok idõpontjai:
    2011. július 11-15.
    2011. július 18-22.
    2011. július 25-29.
    2011. augusztus 1-5.

(a táborokban minden nap reggel 7-8 között van a gyülekezõ, és délután 16-17 óráig van tábori felügyelet)

Az öt napos napközis tábor önköltségi ára 20.000. Ft, mely a minõségi foglalkozások mellett magában foglalja a napi háromszori étkezést, az esetleges belépõ díjakat is. Az alapítvány lehetõséget biztosít a gyermek(ek) háztól-házig szállítására Szegeden belül.

Az egy hetes tábor tematikája:
    - hétfõ, kedd: zeneelmélet, dj (lemezlovas) ismeretek, zenei stílusok,
    - szerda: tánc-koreográfia, mozgáskultúra,
    - csütörtök: fotós ismeretek, portfólió készítés, ismerkedés a képi világgal,
    - péntek: videós ismeretek, klipforgatás,

A résztvevõk a tudásukról a program végén oklevelet, fotós portfóliót, és a kész videó klipet is megkapják. A táborban résztvevõk a hasznos ismeretek, új barátok mellett igazi sztár-élményekkel is gazdagodnak.

Jelentkezni lehet telefonon és email-en vagy postai úton a tábor kezdõ idõpontját megelõzõen legkésõbb három nappal. A tábor hetente minimum 8, maximum 14 fõvel indul.

Infó, jelentkezés, tájékoztató:
    Telefonszám: +36-20-378-16-56.
    Email: matrix@zug.hu
    Web: www.camp.zug.hu

• Korábbi táboros képek

Hamarosan!

• Így elõzzük meg a gyermekbaleseteket nyáron

A nyári idõszakban jelentõsen megnövekednek a gyerekeket ért balesetek. Pár szabály betartásával azonban ezek jó része elkerülhetõ. A legfontosabb, hogy a kicsiket sose hagyjuk felügyelet nélkül, ha pedig mégis megtörténik a baj, higgadtan cselekedjünk.

• Nyomorindex: Magyarország a középmezőnyben

Nyomorindex: Magyarország a középmezőnybenMagyarország a világ nyomorindexének középmezőnyéhez tartozik egy, a washingtoni Cato Intézet által a hét végén nyilvánosságra hozott, 2013-os adatokra támaszkodó felmérés szerint. A Steve N. Hanke, a Johns Hopkins Egyetem alkalmazott közgazdaságtan-professzora és a Cato Intézet projektigazgatója vezetésével összeállított nyomorindex a munkanélküliségi, a fogyasztói inflációs ráta és a hitelkamat összegéből áll, amiből levonták az egy főre számított éves reál GDP-változás. Ennek alapján a világ 109 országát rangsoroló listán a legkedvezőbb, utolsó helyre Svájc került, a maga 4,5-es mutatójával. A legmagasabb 147,4-es pontszámmal Szíria vezeti a nyomorlistát.

• Adó 1% gyermekmentésre

Adó 1% gyermekmentésreA gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő tevékenységünk támogatásával életeket ment! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató közhasznú szervezet ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, faültetést vezet, ifjúsági klubokat üzemeltet, tehetségeket pártol. Az alapítvány fontos tevékenysége segíteni a társadalom fenntartható fejlődését, a családok boldogulását, a környezetünk védelmét, az egészségessé válást, a gyógyulást.

• Gyermekbalesetek és fertõzések elkerülése a nyáriszünetben

Az iskolai szünet kezdetével a gyerekek megszokott életrendje megváltozik. Lazul a fegyelem a mindennapok és a higiénia területén is, melynek következményeként gyakoribbá válnak bizonyos hasmenéses megbetegedések, de a gyerekbalesetek is. Többségük azonban kis elõvigyázatossággal megelõzhetõ, illetve elengedhetetlenül szükséges a szülõk odafigyelése.

• Új kötelező irodalomra lenne szükség

Új kötelező irodalomra lenne szükségMit olvassanak leginkább a mai gyerekek?! A mai gyerek sem olvasnak kevesebbet, mint elődeik, az olvasás forrása azonban megváltozott. Az élményközpontú irodalomról és a kötelező olvasmányokról is beszélgettünk Gombos Péterrel, a Magyar Olvasástársaság elnökével, egyetemi oktatóval. Egyre kevesebb könyvet látni a gyerekek kezében. Ezt azt jelenti, hogy kevesebbet is olvasnak, mint a korábbi generációk? Nem feltétlenül. Kevesebb könyvélményük van, viszont sokszor látunk tabletet, okostelefont a kezükben, ezeken kifejezetten sokat olvasnak.

• Méregtelenítõ ötletek tavaszi fáradtság ellen

Természetes módszerek

• Ha egy csecsemő elmondhatná..

Ha egy csecsemő elmondhatná..Ha a baba beszélni tudna… Egy újszülött üzenete édesanyjához: “1. Nem azért sírok, hogy megnehezítsem az életedet. Azért sírok, mert valami baj van. Még ha nem is látszik másból. 2. Vadiúj vagyok. Nem irányítom teljesen az idegrendszerem. Szervezetlen vagyok. Megnyugtat, ha veled vagyok, hallom a szívverésed, érzem az illatodat… Segítesz ezzel nekem. 3. Az, hogy nem bírom abbahagyni a sírást, nem a te hibád. Tudom, hogy megteszed, ami tőled telik. Még csak most ismerkedünk egymással. Eljutunk majd oda…. tarts ki, kérlek.

• Pihentető praktikák a nyári kánikula idejére

Pihentető praktikák a nyári kánikula idejéreA nyári kánikula idősek és fiatalok számára is nagy terhet jelent. Nappal kimerültség, éjjel van, hogy csak forgolódunk az ágyban, a fülledt melegben még aludni sem tudunk rendesen. Ilyenkor az ember legtöbbször csak szenved, izzad, másnap nyűgösen, fáradtan ébred, s ez az egész napját megbélyegzi. Ám gondoljunk csak arra, hogy vannak olyan országok, ahol mindig ennyire meleg van. Ezért is találták ki az ilyen helyeken az úgynevezett szieszta időszakot, amikor bezárnak az üzletek tíztől, délután kettőig, hogy ezekben a nagyon meleg órákban az ember pihenhessen kicsit.

• Munkatársat keresünk

Munkatársat keresünkÖrökmozgó, szorgalmas kollégát keres alapítványunk programszervező, pályázatíró, marketing és egyéb kapcsolódó feladatokra. Megnövekedett feladataink ellátásához 2 fő munkatársat keresünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Magyarországon az egyik jelentős jótékonysági, szociális-egészségvédelmi, kulturális közhasznú alapítvány. Szerteágazó és fontos (egyre bővülő és sokasodó) programjaihoz a szervezet olyan finanszírozási formákat keres, amelyek hosszú távon segítik a jó célok érdekében folyó működést. Új munkatársunk a szegedi irodánkban végzendő tevékenységével ennek sikerét segíti elő.