bohócdoktor vizit szja 1%
  • Tedd a rászoruló Gyerekek Ünnepét Örömtelivél - Karitatív Shopping Center

Tedd a rászoruló Gyerekek Ünnepét Örömtelivél - Karitatív Shopping CenterAlapítványunk tevékenységét támogatja a Kari.hu! A Kari.hu egy webáruházakat tömörítő Karitatív Shopping Center, ahol minden vásárlásod 1%-ával jótékonykodsz. Az általad kiválasztott terméket/szolgáltatást értékesítő/forgalmazó üzlettől vásárolsz KÖZVETLENÜL, vagyis a szállítási, fizetési, garanciális és egyéb feltételeket is ők szabják meg, illetve a termékek ellenértékét is mindig az adott üzletnek fizeted. Ha információra van szükséged a termékekkel/szolgáltatásokkal kapcsolatban, akkor szintén Őket kell megkeresned. A vásárlásod után kapott visszaigazoló levélben pontosan látod, hogy mely elérhetőségeken.

A legapróbb támogatás is sokat segít, hogy a jótékonykodás révén a nélkülözők helyzetén javítani tudjunk! Együtt, Veled! Klikk:

hirdetés feladás ingyen!

Erre gyűjtünk: évente tízezer segítő adománnyal támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány a bajban lévőket, a nélkülözőket, a hátrányt szenvedőket. Ez naponta 40-50 segítségnyújtást jelent. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ minden nap ruhával, cipővel, tartós élelmiszerrel segíti a rászorulókat. A Gyermekmentő Sterilszoba a hátrányos helyzetben lévő családok betegséggel küszködő gyermekeinek gyógyulásában segít. A Gyógyító Mesedoktor program élménypedagógiával és élményterápiával vesz részt a kórházak munkájában. A Gyógyító Zenedoktor élményterápiás módszerekkel segíti a rászorulókat (szenvedélybetegeket, mentális problémákkal küszködőket, az oktatási intézményekben folyó fejlesztő munkát). Az alapítvány fontos feladatai között szerepel az egészségmegőrzés, a jótékony segítő feladatok, tehetséggondozás, hagyományőrzés, ingyenkonyha, élményprogramok. Az adományvonal révén a támogatók által felajánlott nagylelkű adományok 100%-ban a gyermekmentő és családsegítő programok sikeresebbé tételére kerülnek felhasználásra. Ezek mellett fontosabb programjaink között szerepelnek a Nembeteg.hu Életmódprogram, a Letudokfogyni Életmódprogram, a Letudokszokni Életmódprogram, a Kezdjünk Új Életet! - tömegsport mozgalom, az Ingyenkonyha Program, gyermekétkeztetés támogatása, élelmiszerosztások szervezése is.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Kálmán Norbi emlékére

Kálmán Norbi emlékéreKálmán Norbi elment az Angyalokhoz. Vincze Gabriella, a kisfiú édesanyja az együttműködésünk előtt reménykedve tudatta Norbika kapcsán az alapítvánnyal, hogy a pici fia akut mieloid leukémiában szenved, és a steril szoba, illetve az anyagi segítség a megoldás a betegségből való kiúthoz. Szörnyű volt tudni, hogy a csöppnyi gyermek gyógykezelése miatt majdhogynem több időt töltött már kórházban, mint azon kívül. A harcban a Mátrix Közhasznú Alapítvány is segédkezett, de a csatát a szörnyű kór ellen Norbi elveszítette. 16 hónapos korában örökre itt hagyta a földi létet, de tudjuk, hogy odafönn az angyalok bölcsője ringatja pici testét.

• 25 önbizalom erősítő, szülő-gyerek kapcsolatot szorosabbá tevő mondat

25 önbizalom erősítő, szülő-gyerek kapcsolatot szorosabbá tevő mondatKedves Anyuka, képzeld el: vasárnap délután van, a család jót ebédelt, volt süti is, a lakás ki van takarítva, másnap mindenki tiszta, vasalt ruhába tud munkába/iskolába/óvodába indulni. Sokat tettél azért, hogy ez így legyen. Ugye jól esne, ha a család ezt nem venné természetesnek, hanem egy egyszerű, szívből jövő mondattal megköszönné? Kedves Apuka, ugye neked is jól esne, ha nem lenne magától értetődő a család számára, hogy bizony kerül étel az asztalra és meleg van a lakásban. Megdolgoztál érte, hogy (részben) a te fizetésedből ez megvalósulhasson. Milyen jól esne, ha a feleséged, gyereked ezt egy-egy hálás szóval illetné.

• Mikor ösztönzi a gyermeket a zsebpénz?

Akkor lehet jobb eredmények elérésére ösztönözni a gyermeket zsebpénzzel, ha az már elsajátította a pénzkezelés alapjait – állítják a szakemberek a pénz mint motivációs eszköz vizsgálata kapcsán.

• Az NCA támogatásával sikeres a Mátrix Szociális Osztóhely projekt

A Nemzeti Civil Alapprogram "NCA-CV-10-D-0152" pályázati program támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó szociális segítõ munkáját.

A program révén hatékonyabbá vált az adományok begyûjtése, raktározása, tárolása, szállítása, és a rászorulók részére való eljuttatása is.

Az alapítvány weblapján a programokról rendszeresen tájékozódhatnak a nagyérdemû lakosság.

• Meghaltam volna, ha nincs 9 diófám...

Meghaltam volna, ha nincs 9 diófám...Egy idős néni áll a tavaszi zimankóban az út szélén, fején karton kendő, kezében egy kisebb zsák és szelíden integet. Megálltam, felvettem a nénit, és elkezdtünk társalogni. Hamar kiderül, hogy dióbelet visz a szentgyörgyi piacra. Kérdés nélkül elkezd mesélni: -- Gyerekkoromban nagytatámmal ültettünk tíz diófát, locsoltuk a közeli patakból, de egy még abban az évben ki is száradt, a többi gyökeret eresztett. Teltek az évek, aztán engem az élet elsodort hazulról. Nagytatám egy szomorú nyári napon halt meg, hazajöttem a temetésre, a szépen felcseperedett diófák árnyékában ravatalozták fel...

• Amit a tanulási zavarról tudni kell

Tanulási zavarnak tekintjük azt az - intelligencia szint alapján elvárhatónál lényegesen - alacsonyabb tanulási teljesítményt, amely neurológiai deficit vagy funkciózavar talaján jön létre

• A roma népesség helyzete Magyarországon

A cigányság Magyarország legnagyobb etnikai kisebbsége, egyúttal Európa negyedik legnagyobb roma közössége. Mérvadó szakértõi becslések szerint a cigány népesség száma jelenleg mintegy 450-600 ezer fõre tehetõ.

• Anya, a félszemű anya

Anya, a félszemű anyaA mű a képzelet szüleménye, szürreális, de mégis... 10 éve nem látta a fiát egy anya. Egy nap eldöntötte, hogy elmegy hozzá. Elsírtam magam, amikor elolvastam ezt a feltehetően kitalált, de nagyon megható történetet. „Az anyám fél szemére vak volt. Utáltam ezért… szégyelltem. Egy ócskapiacon dolgozott, kisebb tárgyakat gyűjtött, és megpróbálta valamivel drágában eladni. Akkor ezt én nagyon szégyelltem..." mert egy gyermek alapvetően ebben a korban ilyen képmutató és szégyenlős. Egy anya pedig mindent odaad gyermekének, ha kell, az életét is.

• A globális felmelegedés természeti okai

A felmelegedési spirált a pozitív visszacsatolások okozzák. A légkör megnövekedett szén-dioxid-koncentrációja az üvegházhatás miatt közvetlenül felfûti a levegõt, ami magasabb hõmérsékleten több vízpárát vesz fel. Ezzel növekszik a hõelnyelés mértéke is, ami a vízpára további felvételét idézi elõ.

• Para - bizonyítvány sokk

Para - bizonyítvány sokkÉv végén sok kisgyermek retteg, hogy mit fognak szólni az iskolai bizonyítványhoz a szülők... A gyermekeltűnések szezonja az év végi bizonyítványosztás ideje. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke óvva int minden szülőt attól, hogy aránytalanul komolyan vegye az év végi tanulmányi eredményeket, hiszen a gyermekek lelki és fizikai egészségénél nincs fontosabb. Jobb megelőzni azt, hogy egy - egy gyermek ijedtségében világnak szaladjon, hiszen még arra is van esély, hogy soha többé nem kerül haza.