adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Tedd a rászoruló Gyerekek Ünnepét Örömtelivél - Karitatív Shopping Center

Tedd a rászoruló Gyerekek Ünnepét Örömtelivél - Karitatív Shopping CenterAlapítványunk tevékenységét támogatja a Kari.hu! A Kari.hu egy webáruházakat tömörítő Karitatív Shopping Center, ahol minden vásárlásod 1%-ával jótékonykodsz. Az általad kiválasztott terméket/szolgáltatást értékesítő/forgalmazó üzlettől vásárolsz KÖZVETLENÜL, vagyis a szállítási, fizetési, garanciális és egyéb feltételeket is ők szabják meg, illetve a termékek ellenértékét is mindig az adott üzletnek fizeted. Ha információra van szükséged a termékekkel/szolgáltatásokkal kapcsolatban, akkor szintén Őket kell megkeresned. A vásárlásod után kapott visszaigazoló levélben pontosan látod, hogy mely elérhetőségeken.

A legapróbb támogatás is sokat segít, hogy a jótékonykodás révén a nélkülözők helyzetén javítani tudjunk! Együtt, Veled! Klikk:

hirdetés feladás ingyen!

Erre gyűjtünk: évente tízezer segítő adománnyal támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány a bajban lévőket, a nélkülözőket, a hátrányt szenvedőket. Ez naponta 40-50 segítségnyújtást jelent. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ minden nap ruhával, cipővel, tartós élelmiszerrel segíti a rászorulókat. A Gyermekmentő Sterilszoba a hátrányos helyzetben lévő családok betegséggel küszködő gyermekeinek gyógyulásában segít. A Gyógyító Mesedoktor program élménypedagógiával és élményterápiával vesz részt a kórházak munkájában. A Gyógyító Zenedoktor élményterápiás módszerekkel segíti a rászorulókat (szenvedélybetegeket, mentális problémákkal küszködőket, az oktatási intézményekben folyó fejlesztő munkát). Az alapítvány fontos feladatai között szerepel az egészségmegőrzés, a jótékony segítő feladatok, tehetséggondozás, hagyományőrzés, ingyenkonyha, élményprogramok. Az adományvonal révén a támogatók által felajánlott nagylelkű adományok 100%-ban a gyermekmentő és családsegítő programok sikeresebbé tételére kerülnek felhasználásra. Ezek mellett fontosabb programjaink között szerepelnek a Nembeteg.hu Életmódprogram, a Letudokfogyni Életmódprogram, a Letudokszokni Életmódprogram, a Kezdjünk Új Életet! - tömegsport mozgalom, az Ingyenkonyha Program, gyermekétkeztetés támogatása, élelmiszerosztások szervezése is.

• Pozitívan hat a tanulásra a háziállat

Ahol van valamilyen házikedvenc, ott a család legkisebb tagjai (is) okosabbak és felelõsségtudóbbak.

• Európában a kidobott élelmiszerek mennyisége százmillió tonnákban mérhető

Európában a kidobott élelmiszerek mennyisége százmillió tonnákban mérhető2014. április elején a brit Lordok Háza EU-bizottsága közzétette élelmiszer-hulladékokról szóló jelentését, amely sürgős intézkedést indítványoz az élelmiszer-hulladékok csökkentésére az Egyesült Királyságban és Európában, arra hivatkozva, hogy az iparosodott országok fogyasztói közel annyi élelmiszert pazarolnak (222 millió tonna), mint a teljes nettó élelmiszer-termelés a szub-szaharai afrikai országokban (230 millió tonna). A tudatos vásárlás révén lehetne csökkenteni a megtermelt, el nem fogyasztott, majd kidobott élelmiszer hulladékok mennyiségét.

• A gyermek önbizalmának fejlesztése

Ha a gyereked rosszabbul teljesít a többi tanulóhoz képest, az önbecsülése is sérülhet. Ezt sok szülõ csak késõn veszi észre. De vannak módszerek, melyekkel hatékonyan fejleszthetõ az önbizalma!

• A szeretethiánynak durva következményei is lehetnek

A szeretethiánynak durva következményei is lehetnekA szeretethiány lelki és testi következményei - Hajszoljuk a sikert, a pénzt, a csillogást, a látszatot és közben elfelejtjük a legfontosabbat. Megfeledkezünk a legnagyobb kincsről, a szeretetről. A szeretethiány népbetegség. A szeretethiánynak szövődményei vannak. Nem csak lelki, hanem testi szövődményei. A szeretethiány lelki vonzata a magány? Vagy épp fordítva, a magány hozza magával a szeretethiányt? Egy kis odafigyelés, az életritmus - az élet sebesség megfelelő megválasztása, a törődés... sokszor nem kerül se több időbe, se pedig anyagiakba. Szeretettel szeretteink felé, legyen ez a jelszó...

• Mennyi idõt tölthet egy gyerek a képernyõ elõtt?!

Egy friss kutatás szerint azok a gyerekek és tizenévesek, akik közvetlenül lefekvés elõtt tévét néznek vagy számítógépeznek, nehezebben alszanak el, ami könnyen kialvatlansághoz vezethet.

• Figyeljünk a gyermek lábára, a lúdtalp megelõzhetõ

Nagyon kellemetlen, nemcsak gyermekkorban kialakuló, de szerencsére megelõzhetõ rendellenesség a lúdtalp. Az újszülöttek puha és puszilgatni való talpacskája a járás tanulása során jelentõsen átalakul. Fontos, hogy ilyenkor segítsük a megfelelõ irányú változásokat!

• Para - bizonyítvány sokk

Para - bizonyítvány sokkÉv végén sok kisgyermek retteg, hogy mit fognak szólni az iskolai bizonyítványhoz a szülők... A gyermekeltűnések szezonja az év végi bizonyítványosztás ideje. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke óvva int minden szülőt attól, hogy aránytalanul komolyan vegye az év végi tanulmányi eredményeket, hiszen a gyermekek lelki és fizikai egészségénél nincs fontosabb. Jobb megelőzni azt, hogy egy - egy gyermek ijedtségében világnak szaladjon, hiszen még arra is van esély, hogy soha többé nem kerül haza.

• Tedd a rászoruló Gyerekek Ünnepét Örömtelivél - Karitatív Shopping Center

• Magányos kisfiú reszketett a hidegtől a buszmegállóban - videó az utasok reakciójáról

Magányos kisfiú reszketett a hidegtől a buszmegállóban - videó az utasok reakciójárólNorvégiában rejtett kamerával készítettek egy filmet arról, mit csinálnak az emberek, ha meglátnak egy fiút, amint a buszmegállóban ül, vacog és egyedül van. Volt aki a kesztyűjét adta oda, de többen is akadtak, akik levették a kabátjukat és inkább ők ültek tovább pólóban. Azt kérdezgették a fiútól, hogy miért van egyedül és hogy nincs-e egy telefonszám, amin fel lehet hívni a tanárát. Magyarországon is nagyon sokan segítenek, gondoljunk csak a CENTERKE adományozó központunkra, ahol évente tízezernél több adok / kapok segítség jön és megy. A felajánlók és a rászorulók között igenis megható az együttműködés.

• A vak ember kéreget

A vak ember kéregetVak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: Vak vagyok. Kérem, segítsenek! Arra ment egy újságíró és látta a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár forintot, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát és a másik oldalára írt egy mondatot. Délután visszatért a vak emberhez és látta a kalapban sok pénz van. A vak felismerte lépteit, s megkérdezte tőle, hogy ő írt-e a táblára, s ha ő volt, akkor mit. Az újságíró így válaszolt: - Semmi olyat, ami nem lenne igaz. Csak soraidnak kicsit más formát adtam. - mondta, majd mosollyal az arcán távozott.