• Adó 1 százalék Gyermekmentésre

• Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.

Adóbevalláskor gondolj az egész éves gyermekmentő, családsegítő, egészségvédő tevékenységünkre. Adó 1% felajánlásod a Mátrix Közhasznú Alapítvány hálás köszönettel fogadja!

Adó 1% felajánlás Gyermekvédelmi feladatokra:
    Mátrix Közhasznú Alapítvány
    Adószám: 18472273-1-06

Főbb feladataink:
    - gyermekmentés (gyógykezelés, szociális programok),
    - sterilház (steril szobák) működtetése (sterilszoba.hu),
    - gyermekétkeztetés, élelmiszerosztás (és támogatás),
    - mesedoktor gyógyító és élményprogram gyermekeknek és felnőtteknek is (mesedoktor.hu),,
    - rászorulók támogatása életmentő támogatások, évente tízezernél több alkalommal (centerke.hu),,
    - kulturális - szabadidõs programok szervezése (támogatása),
    - betegségmegelőzés - szűrőprogramok (kezdjünkújéletet.hu),,
    - egyéb, környezetvédelmi, fejlesztő, életmód programok.

Az adó 1 százalék felajánlással úgy segíthetsz, hogy az közben semmibe sem kerül. Adó 1% felajánlás óriási segítség! Köszönjük szépen adóbevalláskor tett adó 1 százalékos felajánlásodat!

Az adószám pontos megadása FONTOS!

Mentsünk együtt ÉLETET!
    adó egy százalék

A legkisebb adomány is óriási segítség: adó 1%-od felajánlására vonatkozó rendelkező nyilatkozatát minden adózó a bevallási év május 20-ig juttathatja el az adóhatósághoz. Tehát az egyéni vállalkozók és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, akik egyébként február közepéig adnak bevallást, ugyancsak május 20-ig érvényesen rendelkezhetnek.

Ezen túl elektronikus bevallás benyújtásakor is lehetősége van elektronikus űrlapon rendelkezni jövedelme 1%-áról. Mi több azok a magánszemélyek, akik a bevallásukat vagy az adóhatósági adómegállapításra vonatkozó nyilatkozatot elektronikusan küldik meg az adóhatóságnak, a rendelkező nyilatkozatot is megküldhetik ily módon, tehát utólag, postán.

A legapróbbnak tűnő adománya is óriási segítség! Bármelyik formában is támogatja tevékenységünket (rendelkezik javunkra adója 1%-áról, felajánl tárgyi adományt, anyagi támogatást nyújt segítő programjainkhoz) nagylelkű segítségét Önnek hálásan köszönjük!

Kérjük kísérje figyelemmel tevékenységünket, ellenőrizze le, hogy a Mátrix Közhasznú Alapítványnak juttatott adománya, felajánlása, segítsége megfelelően került felhasználásra!

Adó 1 százalék felajánláson kívüli adományozási lehetőségek:

1. Készpénzes támogatását hivatalos számlaszámunkra történő fizetéssel teheti meg: Mátrix Alapítvány (OTP): 11735005-20510350

(Kérésre adóalap csökkentõ adóigazolást állítunk ki. Ez irányú igénye esetén adja meg Cége és az Ön pontos nevét, címét, adóazonosító jelét, telefonos és egyéb elérhetőségét)

2. PayPal címünk: info[@]matrixalapitvany.hu

Adó 1% felajánlásából gyermekek és családok életét mentjük meg!
    Együtt csodákra vagyunk képesek!
    Köszönjük, hogy figyelemmel kíséri tevékenységünket!

Rendszeresen szervezünk egészségjavító megmozdulásokat

adó egy százalék
    Évente több ezer élelmiszercsomagot , étel adományt osztunk éhező gyerekeknek, családoknak...
    adó 1%
    ...évente tízezernél több adományt osztunk nélkülöző családoknak, időseknek, közösségeknek...
    adó egy százalék
    Az adó 1%-a is hozzájárul az életmentéshez, az adományozáshoz!
    adó egy százalék
    ...segítünk adományozással, mintateremtéssel, élménypedagógiával...
    adó egy százalék

Alapítványunk által évente tízezernél több adomány jut el nélkülöző családokhoz, egyedül élő - idős emberekhez, közösségekhez, intézmények lakóihoz. ...rászorulókat segítünk... Adományozás és adománygyűjtő tevékenységünk Ön nélkül nem lehet teljesen sikeres! Várjuk adó 1% felajánlása mellett tárgyi adomány felajánlását, adományozási tevékenységünkhöz céges adomány felajánlása is nagy segítség! Ne gondoljon óriási dolgokra, a legapróbb felajánlás, segítő adomány (minden apró segítség) is óriási jelentőségű! Sok kicsi adományból lesz a társadalom szintjén pótolhatatlan segítség! Kérjük kísérje figyelemmel adományozó és segítő tevékenységeinket! Figyelmét, adományát, segítségét, közbenjárását a rászoruló támogatottak nevében is hálásan köszönjük!

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadójának 1%-ával a Mátrix Közhasznú Alapítványt!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány köszönettel fogad minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1 % felajánlásokat is. Nekünk minden 1% fontos támogatás, minden apró támogatás nagy segítség!

Kérjük, segítsen Ön is, hogy minél több rászoruló, beteg gyermeket, nélkülöző család problémáját, bajban lévő ember megmentését meg tudjuk valósítani! Adó 1% felajánlásával sokat segít!

Mit kell tennie?
    A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül Önnek pénzébe, csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor.

Rendelkezési lehetőségek:
    Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1%-ának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb tárgyévben május 20-ig.

Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb a tárgyévben május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.

Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba fentről letöltött rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb tárgyévben május 11-ig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockába jelölje "X"-szel, és töltse ki "Az adózó neve" mezőt és "Az adózó postai levelezési címe" vagy "Az adózó elektronikus levelezési címe" mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

Támogassa a gyermekek gyógyulását, akár az adó 1 százalék felajánlásával

Az adó 1+1 % felajánlásával úgy segítheti a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományozói programjait, illetve a nagyon fontos Sterilház Gyermekmentő Központot, hogy az Önnek semmibe sem kerül. A szegedi alapítvány az egész országban támogatja a beteg gyermekek gyógyulását. A krízisben lévő, beteg gyerekek gyógyítása és a gyermekvédelem a gyermekmentő alapítvány számára kiemelkedően fontos feladat. Az alapítvány beteg gyermekek gyógyulásáért nem csak a steril szobák biztosításával tesz, a gyermekek támogatása több különböző módon is történik. Gyermek támogatás kapcsán fontos tevékenységi körünk az adományosztás. Egyik az alapítvány számos programja közül a Centerke Adományozó Központ, mely évente tízezernél több alkalommal segít nélkülözőket ruhával, cipővel, bútorral, könyvekkel. Az alapítvány által működtetett / támogatott gyermekmentő programok közül érdemes megemlíteni a mesedoktorok gyógy-varázsát vagy a bohócdokik (bohócdoktorok) terápiás programjának működtetésében való szerepvállalást is. Az egy százalék felajánlás révén segítőink úgy tehetnek a rászorulókért, hogy az így egy fillérjükbe sem kerül. Az adó 1 % felajánlás megtétele nélkül is ugyanannyi a befizetendő adó, így adóbevallás 1 százalék felajánlás megtételével válik teljessé. Az 1 százalék felajánlás, azaz 1+1 százalék célba juttatása társadalmi felelősségvállalás szempontjából lényeges dolog. Adóbevalláskor, a könyvelés elkészítésekor ajánlja fel az adó 1%-át a gyermekmentő alapítvány részére, a beteg gyermekek gyógyulása érdekében.

Hogy miért is fontos az adó 1 százalék felajánlása, a befizetett adó 1+1%-ának felajánlása?! Az adó 1 % felajánlás egy olyan támogatási forma, mely nem kerül a felajánlónak semmibe sem, de az adó 1 százalék felajánlás mégis óriási segítség, hiszen adó 1% támogatást jelent a kedvezményezett alapítványnak! Az 1% felajánlás nélkül az egy százalék felajánlás meg nem tétele nélkül az adóbevallás ugyanúgy adófizetést igényel. Az szja 1% felajánlással a befizetett adó 1%-nyi része a Mátrix Alapítvány által működtetett Steril házában a gyermekmentő - gyógyító tevékenységekre is juttatható. Az Szja 1 százalék összege is rendkívül jó célra is juttatható. Az szja 1% felajánlás fontos és életmentő! Az szja 1% a beteg gyermekek támogatása kapcsán a legjobb helyre kerül. Kérjük kísérje figyelemmel egész évben, folyamatosan működő segítő tevékenységünket!

Az adó 1 százalék felajánlás révén az alapítvány beteg gyermekekért történő fontos küldetését segíti! Az adó 1+1 felajánlással tehet a betegségből gyógyulni akaró picik révbe éréséért. Az adó 1 százalék egy olyan támogatási eszköz, mely nem terheli meg a segítőt, hiszen az adóbevallások idején felajánlás nélkül is be kell fizetni az államkasszába. Az adó 1+1% felajánlása életet ment! Az adó 1 % felajánlás megtétele két percig sem tartó tevékenység, így az adóbevallás idején a fontos procedúra könnyedén elvégezhető. A Mátrix Alapítvány Sterilháza (alapítvány daganatos gyermekek gyógyulásáért) a gyerekekért van. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működő, közhasznú alapítvány, teljesen nyilvános munkát végző szervezet. Az alapítvány adószáma megtalálható ezen az internetes oldalon (Adó 1% hoz az alapítvány adószám: 18472273-1-06). Az alapítvány a számára felajánlható szja 1 % segítő támogatást Köszönettel fogadja. A gyermek támogatás segítésével minden szja 1 százalék felajánlás felajánló / támogató nagymértékben segíti. Az szja 1 százalék (adóegyszázalék) célba juttatásáért ön is tehet! Az szja 1 % felajánlás fontos és érdemes. Kérje ki adótanácsadója, könyvelője, bérszámfejtője segítségét, hogy az adó1%-ról való rendelkezése a NAV részéről biztos elfogadható legyen. Nagy megtiszteltetés volna, ha az adó 1 % felajánlása mellett megismerné a gyermekmentő alapítvány tevékenységét, egész évben nyomon követné a közhasznú alapítvány programjait, rendezvényeit, gyermekmentő tevékenységét.

Adóbevallás elkészítésekor a felajánlott szja 1+1% felajánlása óriási segítség! Adóbevalláskor az adóbevallás kitöltésekor az adó egy százalék felajánlása 1-2 percet vesz igénybe. Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó befizetett összegének 1%-át karitatív célokra, egyesületek - alapítványok támogatására tudja juttatni. Adóbevallásakor az adóbevallás részeként az szja 1+1% nyilatkozat leadása nem kerül semmibe sem, de nagyon nagy segítség a segítő programok támogatására. Segítsen úgy adóbevalláskor, hogy közben az Önnek semmibe sem kerül!

Együtt tehetjük jobbá, sikeresebbé, tartalmasabbá és jótékonyabbá közösségünket!
    Segítségét hálásan köszönjük!

• 1000 bringa Afrikának, melyhez mi is adtunk párat!

1000 bringa Afrikának, melyhez mi is adtunk párat!Miért bicikli?!
    A kerékpárokkal olyan eszközt szeretnének adni, amivel tulajdonosai - orvosok, diákok, kereskedők és földművelők - hosszú távú perspektívát kapnak és mindennapi életüket is megkönnyíti. Nyugat-Afrika súlyos gondokkal küzdő lakói számára egy bicikli nem csak európai mivoltában üzemelhet, de gépet, szivattyút hajthat, áramot fejleszthet, taxiként szolgálhat. Lehet munkaeszköz, eljuttathat az iskolába, és orvos érkezhet vele, ha baj van.

• 2013. évi értékelő, összefoglaló

2013. évi értékelő, összefoglalóA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013-ban az egyre elnehezedő gazdasági helyzet ellenére is több ezer egyént, családot, intézményt, csoportot támogatott. A Centerke Adományozó Központ helyiségeiben, piacokon, nehéz helyzetben lévőkhöz személyesen eljutva ruhát, cipőt, játékot, könyvet, bútorokat, életminőséget segítő használati tárgyakat juttatott, Osztottunk tűzifát, bohócdoktorkodtunk, élménypedagógiás mesedoktor programot vezettünk, sterilházat működtettünk, kulturális és fejlesztő programokat vezettünk, táborozást segítettünk.

• Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunk

Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunkJól sikerült a jótékonysági zsíros kenyér és tea osztás. Több száz ember számára adtunk a finomra sikerült jótékonysági finomságainkból. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták az ízletes ajándékokat. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Ezer gyermek arcára varázsolt örömet a jótékonysági Mikulás

Ezer gyermek arcára varázsolt örömet a jótékonysági MikulásÖrömmel telt gyerekek és családtagjaik hosszú kígyózó sorokban várták a szegedi Széchenyi téri karácsonyi vásárban a jótékonysági Mikulás érkezését. A Mikulás jött, majd 5 órán át ezer rászoruló gyermek kapott tőle bőségesen megtöltött Mikulás ajándékcsomagot. A legrászorultabb gyerekek kiválasztásában a védőnői szolgálat munkatársai és iskolák-óvodák szakemberei segédkeztek a Mátrix Közhasznú Alapítványnak és a Karitáció Alapítványnak. A csomagok összeállításában az iskolai önkéntesek is segédkeztek, ami dupla öröm volt az alapítványnak.

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"

• Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alatt

Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alattA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány támogatásával 2010. szeptember 3-5 között került megrendezésre a Szűrési Napok, amikor a hosszú hétvégén 1200 szűrést végeztek a szegedi védőnők. Az első napon került megrendezésre a "Show-hajtás" amelyben 24 csapata mérte össze tudását.

A program része volt többek között a "hegyikerékpározás", az elsősegélynyújtás, a rekeszmászás és a hajtányverseny.

• Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagot

Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagotSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral, élelmiszerrel is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most családjával az advent közeledtével tartós élelmiszert, édességet, konzerveket kapott.

• 100 kiló tartós élelmiszert kapott a szegények konyhája

100 kiló tartós élelmiszert kapott a szegények konyhájaTészta, liszt a konyhába

Az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány rászoruló egyéneket és családokat lát el meleg étellel. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány ehhez az étkeztetési programhoz rendszeresen ad támogatást. Most 60 kiló tésztát és 40 kiló lisztet adtunk az alapítvány konyhájába. Az adomány több száz tányér meleg étel alapanyagául szolgál, mely segíti a szegényebb családok mindennapjait, az éhezés elleni küzdelmet.

• Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattuk

Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattukSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most a támogatók nagylelkű segítsége révén anyagi támogatást juttattunk a boldogulásához.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi Krasznokvajdára

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi KrasznokvajdáraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. Kedd délelőtt a borsodi Krasznokvajdára indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.