• Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás

• Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás2015. szeptember hónapban 3000 doboz jó minőségű LiveNaturals vitamin kiosztásával segítette a lakosság egészségének védelmét a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Kígyózó sorokban érkeztek a segítséget kérők, az alapítvány mindenkinek próbált segíteni. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél többször segíti adománnyal a lakosságot. Az immunrendszer megfelelő állapotban tartásával a betegségek könnyedebben legyőzhetőek, illetve az egészség könnyebben fenntartható, fogalmazta meg Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program főbb célját. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 13 millió forint feletti volt.

A rászorulók számára ingyenes C, D, Q10, multivitamin, immunerősítő egészségvédő vitamincsomagokat anyagilag rászoruló nagycsaládosok, idősek – egyedülállók, illetve orvosi rendelők, családsegítő szolgálatok, segítő szervezetek támogatottjai kapták meg.

• Újra kinyit Szegeden a Centerke

Újra kinyit Szegeden a CenterkeA lakosság számára 2012-ben tízezer adományt (többnyire ruhát, cipőt, élelmet) kiosztó Centerke Adományozó Központ 2013 év elején a belvárosban bezárt. Az ok: az IKV túlzottan magas üzletbérleti díjait a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kérésére a város nem csökkentette, az alapítvány így menni kényszerült. Újszegeden, a Fő fasor 9. alatt, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület támogatásával júniustól a Centerke újra elérhető. Lehet jönni rászorulóknak adományért és az adományt felajánlók felajánlásait is hálásan köszönjük.

• Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattuk

Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattukAlapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit. Most egy nagyteljesítményű, hangfalszettet, kapcsolódó fénytechnikát adtunk át a vezetőségnek.

A többszázezres értékkel könnyebben és jobb minőségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.
    Az énekstúdió célja, hogy tehetséges gyerekeknek lehetőséget adjon a profi énekessé válásra, a fejlődésre.

• Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi Cigándra

Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi CigándraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. A hét végén a borsodi Cigándra indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Advent a Nyugi Kertben

Advent a Nyugi KertbenA Nyugi Kert a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi ajándékgyűjtő akciójához csatlakozott december elején. A Karácsonyfa alá sok szép meglepetést gyűjtöttek össze a Nyugi Kert kedves Vendégei. Az SZTE Gyermekklinika szegedi és újszegedi részlegére, hat szegedi és szeged környéki rászoruló nagycsaládnak, valamint a Szeged-Szentmihályon lévő Humán Szolgáltató Központ Családok Átmeneti Otthonában lakóknak tudott a támogatói program segíteni, az adományaitokból december 24-én kaptak a rászorulók.

• Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a Szedeák

Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a SzedeákA Szedeák kosárlabdacsapat adománygyűjtést szervezett vasárnap a Falco KC Szombathely elleni mérkőzésén. Ruhákat és tartós élelmiszereket gyűjtöttek a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági adományozó programja részére. A sportolók a szurkolókkal és az alapítvánnyal közösen így rászoruló, nehéz helyzetben lévő családokon segítettek. Az adományokat a sportmérkőzés alatt a kispad felőli lépcső mellett gyűjtötték. A szurkolók három autónyi adományt adtak össze, melyet a csapattagok adtak át az alapítvány munkatársai számára. Együtt könnyebb segíteni, köszönjük szépen!

• Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatók

Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatókAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött 21 mázsa ruhával és cipővel tette gazdagabbá. A 'KOPAJ', azaz a Kollégiumi Pajkosságok programsorozat keretén belül nyolcszáz egyetemi hallgató körében folyt a gyűjtés. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben rászorulókat támogat, télen nagyobb szükség van kabátra, cipőre, meleg dolgokra, így nagyon hasznos a fiatalokkal létrehozott együttműködés. Az alapítványi támogató tevékenység támogatókkal lehet még sikeresebb, köszönjük!

• SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünk

SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünkA Szegedi Ifjúsági Napok nem csak az önfeledt buliról és a koncertek sokaságáról szólt, a SZIN-en működő Ágota Csodafalu napközben állami gondoskodásban élő gyerekek számára nyújtott szórakozást. A fesztiválra érkezett napi száz gyermek és nevelőik reggelente bőséges büféreggelivel kezdtek, melyet a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekétkeztetési programja biztosított. Étkezés után ugrálóvár, trambulin, játékos foglalkozások tették a gyerekek SZIN látogatását önfeledté és boldoggá. Az öt napos rendezvényen több, mint ötszáz gyermek étkeztetését végezte el a Mátrix Alapítvány.

• Számítógép Álom

Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg lehet jelentkezni!

• Adományoztunk Anita gyógyulásáért!

A vajdasági magyar kislány súlyos leukémiával küszködik. Magyarországi gyógykezelését (az életmentõ beavatkozások elõtti kemoterápiát) az OEP nem támogatja.

Így a terápia után következõ csontvelõ transzplantáció és az azt követõ õssejt kezelés eredményessége veszélybe kerülhet.

Az együttérzés és a drukk mellé a 4,5 millió forintos kezelésbe segítettünk bele szerény lehetõségeink révén.

• Adományoztunk a beteg szívek gyógyulásáért!

Adományoztunk a beteg szívek gyógyulásáért!Szabó Zsolti (4) és Illés Máté (5) különböző szívizom betegségek miatt műszívre kerültek. A gépi szerkezet csak ideiglenes megoldás a gyerekek életben tartására. A két pici fiúcska a szörnyű betegségtől csak donorszív beültetésével menekülhet meg.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a kórház által működtetett Gottsegen György Alapítványon keresztül adományozott szerény támogatást a pici gyerekek számára, hogy életkörülményeiket segítse.