• Ötezer ceruzát kapnak iskolakezdéshez rászoruló kisgyermekek

• Ötezer ceruzát kapnak iskolakezdéshez rászoruló kisgyermekekÍróeszközökkel, színessel, grafittal, tollal támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány azon 6-13 év közötti gyermekes családokat, akiknél az iskolakezdéshez ez hiányzik a teljességhez. A cél az esélyegyenlőség támogatása, azaz, hogy a szegényebb családok gyermekei is szé - új eszközökkel vághassanak neki az új tanévnek. Összesen ötezer íróeszköz áll 2019-ben az alapítványnál rendelkezésre, a legtöbb adomány vadi új, melyet korábban lelkes gyermekekkel közösen gyűjtött a szervezet. A gyermekes családok ezreit támogató programba segítőként - támogatóként is be lehet kapcsolódni.

1. A jelentkezés menete:
    Postai levélben kell írni 2019. szeptember 6-ig a Mátrix Alapítványnak a 6720 Szeged, Arany János utca 7. címre, a levélben a kisgyermekek számát és a pontos nevet, címet kell megadni. A szervezet a támogatottaknak országszerte személyesen viszi ki vagy postázza a támogatásokat. Családokon kívül iskolák és családsegítők is kérhetnek írószert.

2. Segítsen Ön is egy ceruzával!
    A támogatói program szeretettel várja segítők íróeszköz felajánlásait. Aki anyagilag tudja támogatni a program költségeit, az megteheti a Mátrix Közhasznú Alapítvány 11735005-20510350 -es számlaszámára vagy az info@matrixalapitvany.hu PayPal-ra utalással. A belföldről hívható 13600 -as adományvonalon a 22-es kód megadásával 500 forint juttatható el a segítőkhöz. A legapróbb felajánlás is óriási segítség. Bővebb infó a www.matrixalapitvany.hu oldalon. Örömmel fogadják a szervezők a helyi közösségek összefogását is.

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

Ceruza, toll, íróeszköz adomány, iskolakezdési támogatás

• Mikulás 2004. (Otthonokban, iskolákban, nevelõ intézetekben)

Mikulás ünnepségsorozat 2004.

A Mátrix Alapítvány együttmûködve a CSEMETE Természet és Környezetvédelmi Egyesülettel, a TOP Egyesülettel, és az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel szervezte meg a 2004-es Mikulás Ünnepségsorozatát. A négy napos intenzív programsorozatban közel hatszáz gyermek (többek között a sólyom utcai Ált. Isk. összes tanulója, az Árpád Gyermekotthon ötven lakója, az Agyagos Utcai Gyermekotthon ötven lakója,. . . ) kapott kisebb - nagyobb ajándékot.

• Patrikot, a nyílt gerinccel született kisfiút segítettük!

Blázsik Zsolt Patrik 2005.08.07-én több csigolyára kiterjedõ nyílt gerinccel és agykamratágulattal született csongrádi kisfiú gyógykezelését és életkörülményeinek javítását egy szerényebb összeggel támogattuk.

A rendellenességeket nemsokkal a szülés elõtt vették észre a gyermeknél.

Patrik értelmes, jókedvû kisfiú, ne hagyjuk szenvedéssel telivé alakulni az életét!

• Meseélmény-terápia gyerekeknek

Meseélmény-terápia gyerekeknekA szociális, családsegítő, egészségvédelmi feladatok mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány élményterápiás programokkal is segíti a gyerekek egészséges fejlődését. Alapítványunk önkéntes csapata évente 10.000-nél többször támogatja a nélkülöző - rászoruló embertársakat. Mézes Mazsolka és Csapata Ibolya vezényletével sok - sok helyre ellátogat és a meglévő társadalmi - szociális programokat élménydús történetekkel próbálja meg feloldani. A gyerekek és felnőttek számára tartott bábfoglalkozások nagyon jó eszközként használhatóak az egészséges fejlődés megindításában.

• Számítógép Álom

Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg lehet jelentkezni!

• Távolból is segítenek a mesedoktorok

Távolból is segítenek a mesedoktorokSzorgos csomagoláson vannak túl a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai. A kórháztámogató csapat az ország minden gyermekkórházába mesekönyvekkel megtöltött csomagokat kézbesített. A korábban oktatási intézmények, családok és gyermekek részvételével összegyűjtött tizennyolcezer mesekönyvet tisztítás és válogatás után folyamatosan kórházi osztályoknak, a benn fekvő gyerekek gyógyulását támogató céllal juttatták el. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy a mesekönyvekkel a kórházban benntöltött gyógyulást segíti tartalmasabbá tenni, a támogató program értéke a tízmillió forintot súrolja.

• Tavaszi tisztító kúra a kirándulás, és a környezetvédelem is?! (2005)

Gyermekvédelem, örömszerzés!

Nyár elején a frissítõ kirándulások és a regenerálódás részeként szemétszedést tartottunk a városban.

A napsütés és a ragyogó tavasz velünk volt, így kellemes kirándulással egybekötve védtük meg környezetünket.

Klubhelyiséget nyitott a Mátrix Alapítvány

Az INFERNO klubot alapítványunk két éves készülõdés után 2007 év végén azért nyitotta, hogy segítse az egészséges légkörben szórakozni vágyó fiatalok igényeinek kielégítését. A helyiség Szegeden van, a belvárosban és 166 m2-es.

A közösségi terünk helyiségeiben nem elsõdleges cél a profittermelés, a klub mindössze önfenntartása miatt folytat kereskedelmi tevékenységet.

• Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek

Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek2014-ben is számítógépet kapnak rászoruló családok - A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén 2014-ben is ötven rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerek kap komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet. A támogatásra jelentkezhet minden olyan 10-14 év közötti gyermek (tanára által), akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs használható számítógép. Figyelem: a támogatott gyerekek családját 2015. március elejéig értesítjük ki, a gépátadások előreláthatóan 2015. április közepéig történnek meg! Megértésüket köszönjük!

• Decemberben nyolcszáz csomag tartós élelmiszert osztottunk ki

Decemberben nyolcszáz csomag tartós élelmiszert osztottunk kiA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal decemberben Szegeden, a Klauzál téri Adventi Kavalkádban nyolcszáz (cukorral, tésztával, rizzsel, szaloncukorral, édességekkel töltött) élelmiszercsomagot osztott ki. Emellett intézményeket, családokat, cipős doboz gyűjtő programokat ezernél több plüssel, társasjátékkal, könyvekkel segített az adventi adományozó program. A segélyszervezetek minden rászorulónak szeretnének segíteni, de olyan nagy az elszegényedésből adódó igény, hogy erre csak összefogással képes.

• Beleadtunk a Mikulásgyárba

Beleadtunk a MikulásgyárbaA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány több segítő akciót szervezett az ünnepekre. Az imitt - amott megmaradt tartós élelmiszereket, plüssöket, édességet, szaloncukrot, ruhadarabokat lelkes csapatunk összeszedte, és a környéken található rászorulók számára eljuttatta.

Így jutottunk a plázában felállított Mikulás Gyárba is, ahova nagy doboznyi cókmókot vittünk, hogy több rászoruló még többet kaphasson az ünnepek környékén.