bohócdoktor vizit szja 1%
  • Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítség

• Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítségA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működik. Az alapítvány egyik sikeres támogató tevékenysége a mesedoktorok program, mely nem csak gyerekeknek és nem csak betegeknek nyújt segítő támogatást. Kórházakban, rendelőintézetekben, gyermekotthonokban, rendezvényeken mondókák, mesék, versek révén juttat fejlődést indító gondolkodásmódot a hallgatóság számára. A jótékonysági segítő tevékenységek ingyenesek. A mesedoktor csapat együttműködik bohócdoktorokkal, kórházakkal, segítőkkel, támogatókkal egyaránt.

Adóbevalláskor gondolj az egész éves gyermekmentő, családsegítő, egészségvédő tevékenységünkre. Adó 1% felajánlásod a Mátrix Közhasznú Alapítvány hálás köszönettel fogadja!

Adó 1% felajánlás Gyermekmentésre:
    Mátrix Közhasznú Alapítvány
    Adószám: 18472273-1-06

Mesedoktorok, gyógyító mesék, kórházlátogatás

Kórházi meseolvasás, mesedoktor program

Főbb feladataink:
    - gyermekmentés (gyógykezelés, szociális programok),
    - sterilház (steril szobák) működtetése (sterilszoba.hu),
    - gyermekétkeztetés, élelmiszerosztás (és támogatás),
    - mesedoktor gyógyító és élményprogram gyermekeknek és felnőtteknek is (mesedoktor.hu),,
    - rászorulók támogatása életmentő támogatások, évente tízezernél több alkalommal (centerke.hu),,
    - kulturális - szabadidõs programok szervezése (támogatása),
    - betegségmegelőzés - szűrőprogramok (kezdjünkújéletet.hu),,
    - egyéb, környezetvédelmi, fejlesztő, életmód programok.

Beteg gyerekek számára élményteremtés

Meseterápia, gyógyító mesék

Mesedoktorok, kórházi támogató program, gyógyító mesék

Az adó 1 % felajánlással úgy segíthetsz, hogy az közben semmibe sem kerül. Adó 1% felajánlás óriási segítség! Köszönjük szépen adóbevalláskor tett adó 1 százalékos felajánlásodat!

Kérjük támogassa adó egy százalékkal a Gyermekmentést!
    Mátrix Közhasznú Alapítvány
    Adószám: 18472273-1-06

Az adószám pontos megadása FONTOS!

adó egy százalék
    Mentsünk együtt ÉLETET, adóbevalláskor adó 1 százalék felajánlással segítsen!
    adó egy százalék

A legkisebb adomány is óriási segítség: adó 1%-od felajánlására vonatkozó rendelkező nyilatkozatát minden adózó a bevallási év május 20-ig juttathatja el az adóhatósághoz. Tehát az egyéni vállalkozók és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, akik egyébként február közepéig adnak bevallást, ugyancsak május 20-ig érvényesen rendelkezhetnek.

Ezen túl elektronikus bevallás benyújtásakor is lehetősége van elektronikus űrlapon rendelkezni jövedelme 1%-áról. Mi több azok a magánszemélyek, akik a bevallásukat vagy az adóhatósági adómegállapításra vonatkozó nyilatkozatot elektronikusan küldik meg az adóhatóságnak, a rendelkező nyilatkozatot is megküldhetik ily módon, tehát utólag, postán.

A legapróbbnak tűnő adománya is óriási segítség! Bármelyik formában is támogatja tevékenységünket (rendelkezik javunkra adója 1%-áról, felajánl tárgyi adományt, anyagi támogatást nyújt segítő programjainkhoz) nagylelkű segítségét Önnek hálásan köszönjük!

Kérjük kísérje figyelemmel tevékenységünket, ellenőrizze le, hogy a Mátrix Közhasznú Alapítványnak juttatott adománya, felajánlása, segítsége megfelelően került felhasználásra!

Adó 1 százalék felajánláson kívüli adományozási lehetőségek:

1. Készpénzes támogatását hivatalos számlaszámunkra történő fizetéssel teheti meg: Mátrix Alapítvány (OTP): 11735005-20510350

(Kérésre adóalap csökkentõ adóigazolást állítunk ki. Ez irányú igénye esetén adja meg Cége és az Ön pontos nevét, címét, adóazonosító jelét, telefonos és egyéb elérhetőségét)

2. PayPal címünk: info[@]matrixalapitvany.hu

Adó 1% felajánlásából gyermekek és családok életét mentjük meg!
    Együtt csodákra vagyunk képesek!
    Köszönjük, hogy figyelemmel kíséri tevékenységünket!

Rendszeresen szervezünk egészségjavító megmozdulásokat

adó egy százalék
    Évente több ezer élelmiszercsomagot , étel adományt osztunk éhező gyerekeknek, családoknak...
    adó 1%
    ...évente tízezernél több adományt osztunk nélkülöző családoknak, időseknek, közösségeknek...
    adó egy százalék
    Az adó 1%-a is hozzájárul az életmentéshez, az adományozáshoz!
    adó egy százalék
    ...segítünk adományozással, mintateremtéssel, élménypedagógiával...
    adó egy százalék

Alapítványunk által évente tízezernél több adomány jut el nélkülöző családokhoz, egyedül élő - idős emberekhez, közösségekhez, intézmények lakóihoz. ...rászorulókat segítünk... Adományozás és adománygyűjtő tevékenységünk Ön nélkül nem lehet teljesen sikeres! Várjuk adó 1% felajánlása mellett tárgyi adomány felajánlását, adományozási tevékenységünkhöz céges adomány felajánlása is nagy segítség! Ne gondoljon óriási dolgokra, a legapróbb felajánlás, segítő adomány (minden apró segítség) is óriási jelentőségű! Sok kicsi adományból lesz a társadalom szintjén pótolhatatlan segítség! Kérjük kísérje figyelemmel adományozó és segítő tevékenységeinket! Figyelmét, adományát, segítségét, közbenjárását a rászoruló támogatottak nevében is hálásan köszönjük!

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadójának 1%-ával a Mátrix Közhasznú Alapítványt!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány köszönettel fogad minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1 % felajánlásokat is. Nekünk minden 1% fontos támogatás, minden apró támogatás nagy segítség!

Kérjük, segítsen Ön is, hogy minél több rászoruló, beteg gyermeket, nélkülöző család problémáját, bajban lévő ember megmentését meg tudjuk valósítani! Adó 1% felajánlásával sokat segít!

Mit kell tennie?
    A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül Önnek pénzébe, csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor.

Rendelkezési lehetőségek:
    Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1%-ának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb tárgyévben május 20-ig.

Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb a tárgyévben május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.

Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba fentről letöltött rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb tárgyévben május 11-ig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockába jelölje "X"-szel, és töltse ki "Az adózó neve" mezőt és "Az adózó postai levelezési címe" vagy "Az adózó elektronikus levelezési címe" mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

Támogassa a gyermekek gyógyulását, adóbevalláskor az adó 1+1% felajánlásával

Az adó 1+1 % felajánlásával úgy segítheti a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományozói programjait, illetve a nagyon fontos Sterilház Gyermekmentő Központot, hogy az Önnek semmibe sem kerül. A szegedi alapítvány az egész országban támogatja a beteg gyermekek gyógyulását. A krízisben lévő, beteg gyerekek gyógyítása és a gyermekvédelem a gyermekmentő alapítvány számára kiemelkedően fontos feladat. Az alapítvány beteg gyermekek gyógyulásáért nem csak a steril szobák biztosításával tesz, a gyermekek támogatása több különböző módon is történik. Gyermek támogatás kapcsán fontos tevékenységi körünk az adományosztás. Egyik az alapítvány számos programja közül a Centerke Adományozó Központ, mely évente tízezernél több alkalommal segít nélkülözőket ruhával, cipővel, bútorral, könyvekkel. Az alapítvány által működtetett / támogatott gyermekmentő programok közül érdemes megemlíteni a mesedoktorok gyógy-varázsát vagy a bohócdokik (bohócdoktorok) terápiás programjának működtetésében való szerepvállalást is. Az egy százalék felajánlás révén segítőink úgy tehetnek a rászorulókért, hogy az így egy fillérjükbe sem kerül. Az adó 1 % felajánlás megtétele nélkül is ugyanannyi a befizetendő adó, így adóbevallás 1 százalék felajánlás megtételével válik teljessé. Az 1 százalék felajánlás, azaz 1+1 százalék célba juttatása társadalmi felelősségvállalás szempontjából lényeges dolog. Adóbevalláskor, a könyvelés elkészítésekor ajánlja fel az adó 1%-át a gyermekmentő alapítvány részére, a beteg gyermekek gyógyulása érdekében.

Hogy miért is fontos az adó 1 százalék felajánlása, a befizetett adó 1+1%-ának felajánlása?! Az adó 1 % felajánlás egy olyan támogatási forma, mely nem kerül a felajánlónak semmibe sem, de az adó 1 százalék felajánlás mégis óriási segítség, hiszen adó 1% támogatást jelent a kedvezményezett alapítványnak! Az 1% felajánlás nélkül az egy százalék felajánlás meg nem tétele nélkül az adóbevallás ugyanúgy adófizetést igényel. Az szja 1% felajánlással a befizetett adó 1%-nyi része a Mátrix Alapítvány által működtetett Steril házában a gyermekmentő - gyógyító tevékenységekre is juttatható. Az Szja 1 százalék összege is rendkívül jó célra is juttatható. Az szja 1% felajánlás fontos és életmentő! Az szja 1% a beteg gyermekek támogatása kapcsán a legjobb helyre kerül. Kérjük kísérje figyelemmel egész évben, folyamatosan működő segítő tevékenységünket!

Az adó 1 százalék felajánlás révén az alapítvány beteg gyermekekért történő fontos küldetését segíti! Az adó 1+1 felajánlással tehet a betegségből gyógyulni akaró picik révbe éréséért. Az adó 1 százalék egy olyan támogatási eszköz, mely nem terheli meg a segítőt, hiszen az adóbevallások idején felajánlás nélkül is be kell fizetni az államkasszába. Az adó 1+1% felajánlása életet ment! Az adó 1 % felajánlás megtétele két percig sem tartó tevékenység, így az adóbevallás idején a fontos procedúra könnyedén elvégezhető. A Mátrix Alapítvány Sterilháza (alapítvány daganatos gyermekek gyógyulásáért) a gyerekekért van. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működő, közhasznú alapítvány, teljesen nyilvános munkát végző szervezet. Az alapítvány adószáma megtalálható ezen az internetes oldalon (Adó 1% hoz az alapítvány adószám: 18472273-1-06). Az alapítvány a számára felajánlható szja 1 % segítő támogatást Köszönettel fogadja. A gyermek támogatás segítésével minden szja 1 százalék felajánlás felajánló / támogató nagymértékben segíti. Az szja 1 százalék (adóegyszázalék) célba juttatásáért ön is tehet! Az szja 1 % felajánlás fontos és érdemes. Kérje ki adótanácsadója, könyvelője, bérszámfejtője segítségét, hogy az adó1%-ról való rendelkezése a NAV részéről biztos elfogadható legyen. Nagy megtiszteltetés volna, ha az adó 1 % felajánlása mellett megismerné a gyermekmentő alapítvány tevékenységét, egész évben nyomon követné a közhasznú alapítvány programjait, rendezvényeit, gyermekmentő tevékenységét.

Adóbevallás elkészítésekor a felajánlott szja 1+1% felajánlása óriási segítség! Adóbevalláskor az adóbevallás kitöltésekor az adó egy százalék felajánlása 1-2 percet vesz igénybe. Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó befizetett összegének 1%-át karitatív célokra, egyesületek - alapítványok támogatására tudja juttatni. Adóbevallásakor az adóbevallás részeként az szja 1+1% nyilatkozat leadása nem kerül semmibe sem, de nagyon nagy segítség a segítő programok támogatására. Segítsen úgy adóbevalláskor, hogy közben az Önnek semmibe sem kerül!

Együtt tehetjük jobbá, sikeresebbé, tartalmasabbá és jótékonyabbá közösségünket!
    Segítségét hálásan köszönjük!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak

Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak Békés, Boldog, Szeretetteljes Ünnepekért is Dolgoztunk! A Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is támogatta a nélkülöző családok boldog, szeretetteljes ünnepét. A decemberben (ezernél is több támogatottal) zajló adományozási programsorozat részeként, Szegeden a Pizzatoronynál lévő osztóhelyen, 2012. december 23-án (vasárnap) 10-14-ig száz család kapta meg ingyenesen a vágott, élő karácsonyfáját. Ezzel is örömtelibbé tehettük az ünnepeket! Együtt csodákra vagyunk képesek! Segítőink, támogatóink nélkül munkánk nem lenne ilyen sikeres!

• Sikeres volt az élelemosztás

Sikeres volt az élelemosztásA tervezett kétszáz élelmiszercsomag helyett a hosszú sorban kígyózó rászorulók megsegítése érdekében a nap végére háromszázötven csomag került kiosztásra. Volt aki étolajat és lisztet, volt aki tésztát, instant levest, rizst, tarhonyát, kekszet vagy édességet kapott a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól. A tartós élelmiszer mellett a Centerke Adományozó Központban a rászorulók igény esetén ingyen ruhatámogatást is kaptak. Az alapítványi adományosztó központba havonta ezernél több rászoruló tér be segítségért.

• Tavaszi élelmiszercsomagokat kaptak rászorulók a Centerkében

Tavaszi élelmiszercsomagokat kaptak rászorulók a CenterkébenKedden nagycsaládosok, idősek kaptak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központban vitaminban gazdag almát, csokoládét, tartós élelmiszereket (tésztát, lekvárt, mézet, konzervet, tejet, étolajat). A támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, a mai 60 családot megsegítő élelmiszercsomag csak csepp a tengerben, de mégis fontos minden jó szándékú segítségnyújtás".

• Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagot

Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagotJoghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került a rászorulók asztalaira.

Joghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került több szegedi óvodába a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Sole-Mizo Zrt. közös élelmiszer-segélyezési programjának keretében.A szegedi székhelyű Sole-Mizo Zrt. a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány élelmiszer segély programját segítette 2 alkalommal decemberben és 1 alkalommal januárban 4500 darab joghurt, 5500 darab krémtúró és 1500 darab túrórudi felajánlásával.

• Pillanatképek a 2004-es karácsonyi adománygyûjtési akcióról

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve elõre gondolt karácsonyra, amikor meghirdette adománygyûjtési programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra" kampányt.

Az akcióról a témára érzékeny média beszámolt, amely meghozta gyümölcsét: közel ezer könyv és több zsáknyi plüssállat gyûlt össze. Segítségükért ezúton is hálás köszönetet mondunk!

• Őszi - téli ruhaadományt kapott a Centerke

Őszi - téli ruhaadományt kapott a CenterkeA Karitáció Alapítvány a támogatók által felajánlott csomagoknak köszönhetően őszi és téli jellegű adománycsomagokat juttatott el a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba. Az adomány többnyire jó minőségű ruhákból és lábbelikből állt, melyekből a rászorulók ingyenesen válogathattak. Sajnos egyre több a rászoruló (egyedülálló és családos, kisgyermekes), így a hidegebb időszakban nagyobb szükség van számukra a túlélést segítő holmikra. Alapítványunk várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a bajban lévő embertársaink problémái enyhülhessenek.

• Élelmiszercsomagokat osztott rászorulóknak a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány

Élelmiszercsomagokat osztott rászorulóknak a MÁTRIX Közhasznú AlapítványA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. szeptember 3-án, kedden kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) vártuk. A kiosztás délelőtt 10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt. Szeptember (beiskolázás) környékén sok családnak, de az időseknek is jól - nagy segítség - a néhány egységből álló élelmiszer csomag.

• Segélyszállítmány indult Szegedről Tápióbicskére

Segélyszállítmány indult Szegedről TápióbicskéreA tápióbicskei rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. Tonnányi ruhát-cipőt kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt a tápióbicskeiek nagy örömmel fogadták.

• Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás Csapat

Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás CsapatÖrömmel fogadták Fulókércs lakói a finomságokkal érkezõ Mikulást. Fulókércsen 99%-os a munkanélküliség, rengeteg az önhibáján kívül hátrányos helyzetben élő gyermek is. Éppen ezért a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, és az Orpheus Állatvédő Egyesület Mikulás csapata útnak indult, hogy a településen élő hátrányos helyzetű gyermekeket megajándékozza. 2010. december 3-án pénteken délután 2 órára ért a Mikulás csapat a Borsod - Abaúj- Zemplén megye Északi részén, a Cserehát völgyében elhelyezkedő Fulókércsre.

• Utcazenészeket segít a MÁTRIX Alapítvány

Utcazenészek támogatásaElõfordult már veled, hogy megesett a szíved egy tehetséges, utcán muzsikáló honfitársadon?! Segítettél már utcazenészen pénzed elédobálásával?

Magyarországon az utcai (szervezetlen vagy szervezett) kérdegetés sokszor összemosódik az utcazene kultúrával. A MÁTRIX Alapítvány "Utcazene program"-ja segíti azokat a tehetségeket, akik ügyesen zenélnek / énekelnek, és fontosnak tartják az utcai muzsikálást. A segítõ program elsõsorban mobil hangosító berendezés beszerzésében és a muzsikálás minõségivé tételének kialakításában segít.