• Homlokpuszi valójában

Homlokpuszi valójábanKaptál valakitől már homlokpuszit? Gondoltál arra, hogy milyen jelentősége lehet, és mennyire romantikus ez a puszi? Tudod mi a jelentősége a homlokpuszinak? Jól gondold meg, hogy kinek adsz ilyet! Sokszor lehet látni friss esküvői képeken, amin a menyasszony homlokon puszilja a vőlegényt, vagy fordítva. Bár kissé furán mutat egy szerelmes képen a homlokpuszi, de sok mindenről árulkodik is. Ha valaki homlokon csókol, olyan, mintha a harmadik szemed csókolta volna meg, éppen ezért ez egy igen különleges kapcsolat jele. Most megtudhatod, hogy milyen jelentősége is van tulajdonképp a homlokpuszinak.

1. Gondoskodás
    Azt jelenti, hogy az a személy, aki homlokpuszit ad neked, gondoskodik rólad, olvas a gondolataidban, és minden kívánságodat teljesíti.

2. Érzelmi kapcsolat
    Szülők, nagyszülők, barátok, közeli, fontos ismerősök is szoktak homlokpuszit adni egymásnak. Nincs ebben semmi intim tartalom, csupán azt jelenti, hogy a két személy igen szoros kapcsolatban áll, és tiszta szívből szeretik egymást.

3. Elismerés
    Ha valakitől egy gyors homlokpuszit kapsz, akkor az az elismerés jele is lehet. A partnered értékel, és felnéz rád, ezt pedig egy homlokpuszival fejezi ki.

4. Elköteleződés
    Ha nyilvános helyen kapsz egy homlokpuszit partneredtől, akkor az az elköteleződés kifejeződése. A párod kimutatja mindenki előtt, hogy egymáshoz tartoztok, melletted marad és gondoskodik rólad egy életen át.

5. Szeretet
    Egy homlokpuszi a tiszta szeretet kifejezője is lehet. Csak az kap homlokpuszit, akit nagyon szeretnek, értékeld, ha ilyet kapsz valakitől. A homlokpuszi az egyik legszebb gesztus a szeretet kifejezésére. Jelentése: fontos vagy nekem!

Homlokpuszi

• Pozitívan hat a tanulásra a háziállat

Ahol van valamilyen házikedvenc, ott a család legkisebb tagjai (is) okosabbak és felelõsségtudóbbak.

• Tavasz: ébrednek a kullancsok és a többi parazita

Vizsgáljuk át ruhánkat séta után!

Amikor tavasszal egyre jobb az idõ, a hõmérséklet emelkedésével az emberre is veszélyt jelentõ vérszívó kullancsok egyre nagyobb számban vannak jelen a környezetünkben. A hiedelmekkel ellentétben nem csak erdõben, de kiskertben vagy a panelházak zöldövezeteiben, tóparton, játszótéren is elszenvedhetjük a paraziták csípéseit. Egyre gyakoribb, hogy egy egyszerû kullancscsípés által komoly betegségeket lehet elkapni, éppen ezért érdemes megelõzni a bajt.

• Rendszeresen támogatjuk az újszülött életmentést is

Számos esetben támogattuk gyermekmentõ autót, és az újszülött életmentést is. A csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

• Étel adomány: rászorulók támogatása, szeretetláda, étel adomány

Étel adomány: rászorulók támogatása, szeretetláda, étel adományNe dobd a szemétbe: egy megmaradt fél adag főtt étel valakinek a túlélést jelentheti. Egy szikkadt zsömle valakinek már szemét, másnak pedig a reggelit jelenti. Ünnepek idején dőzsöl a lakosság, ilyenkor különösen nagy az élelmiszerpazarlás, de kis odafigyeléssel ez megelőzhető, sőt, rengeteg rászoruló asztalára varázsolhatunk reggelit, ebédet és vacsorát. Látogassuk meg a rászoruló szomszédokat, kopogjunk be hozzájuk bátran. Adjuk oda szeretettel azt az ételt, ami nekik még jól jön. Szeretetláda a nagyvárosokban segíti a rászorulókat, de egyre többet hallani visszaélésekről. Figyeljünk oda, mert dézsmálják a szeretet ládákat.

• 11 öregedésgátló praktika

11 öregedésgátló praktikaA 105 éves orvos, Shigeaki Hinohara eddig még nem kérte nyugdíjaztatását, és a jelek szerint nem is készül nyugállományba vonulni. Ehelyett dolgozik, tanít, önkénteskedik és személyes blogot is vezet. Shigeaki Hinohara egy interjúban beszélt arról, hogy mi az a 11 dolog, amelyet ha betartunk, sokáig fogunk élni. 1. A testet nem szabad korlátok közé szorítani: Energia attól lesz, hogy jól érezzük magunkat. Mikor gyerekek voltunk és sokat játszottunk, akkor minden pillanatban boldogok voltunk, még enni és aludni is gyakran elfelejtettünk.

• Vissza a természetbe! – Járjunk mezítláb!

Vissza a természetbe! – Járjunk mezítláb!5 Tanács lábunk egészségéért. A civilizált élet nagyon sok korlát közé szorítja a modern embert, amely kedvezőtlenül befolyásolja életminőségünket, egészségünket. Gondolta volna, hogy a cipő is lehet ilyen börtön a lábnak? Dr Péntek Évát a Karitáció Alapítvány szakértőjét kérdeztük arról, hogy mit tehetünk lábunk egészségéért. A láb bonyolult szerkezet, több mint 26 csont, izmok és inak jól megtervezett funkcionális egysége, mérnöki pontosságú boltozatos ívei segítségével viseli az egész test súlyát, csillapítja járás közben a testet, s különösen a gerincoszlopot érő ütéséket. azonban ha ez az egyensúly felborul, az izmok gyengék, a szalagok nem tartanak, a hosszanti, vagy a haránt boltozat ellaposodik, az kihat az egész test állapotára.

• Júliusban fontos a bőséges folyadékbevitel...

Júliusban fontos a bőséges folyadékbevitel...A július a nyár legmelegebb hónapja, a régi Székely-Magyar naptár szerint Áldás havának nevezik. I.e. 44-ben nevezték el júliusnak Julius Caesarról, aki e hónap 12. napján született. Igaz, hogy a július a nyár legmelegebb hónapja, de ilyenkor is lehet szélsőséges az időjárás. A meleg napokban fokozottan ügyelni kell a szervezetünk vízháztartására. A tikkasztó forróságot megszakíthatják az égiháborúval ránk törő heves záporok, esetleg jégesők. Az égi áldás érkezéséről több népi megfigyelés is szól, meséli dr. Péntek Éva a Karitáció Alapítvány szakértője.

• Támogattuk az INTEGR-ÁLOM tábort

Támogattuk az INTEGR-ÁLOM tábortA Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola 3. alkalommal támogatta 2013 nyarán a mozgáskorlátozott gyerekek táborozását, akiknek adománygyűjtést is szerveztek. Az egyesület tagjainak 2013. július 22-25. nyári táboroztatásának biztosítására a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is segítséget nyújtott, mégpedig tartós élelmiszerek (konzervek, húsok, zöldségek, gyümölcsök, üdítő italok) biztosításával. A mozgáskorlátozott gyerekek élményprogramja a támogatások révén vált zökkenő mentesebbé és örömtelivé, így a napi nehézségeket néhány napig mosolygós percek helyettesíthették.

• A magány, az egyedüllét beteggé tehet

A magányosság nemcsak a lelket gyötri meg, hanem a testet is megbetegíti. Kutatások támasztják alá ugyanis, hogy különbözõ módon károsíthatja az egészséget. Azok az emberek, akik kerülik mások társaságát, nem ápolnak szoros kapcsolatokat, gyakran képtelenek megbirkózni a napi stresszhelyzetekkel, így egyre inkább nehezükre esik az egészséges életvitel megvalósítása.

• Egymilliárdan éheznek a Földön

Már több mint egymilliárd ember éhezik a Földön, jelentette az ENSZ Élelmezési és Mezõgazdasági Szervezete (FAO). Évi 30 milliárd dollár szükséges ahhoz, hogy 2050-ben a világ élelmezni tudja a bolygó akkor már 9 milliárdos lakosságát. A gazdasági válság miatt azonban egyre kevesebb a pénz a mezõgazdaság fejlesztésére is.