• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány jóvoltából működtetett Centerke Adományozó Központban a rászorulók ingyen válogathatnak a beadott ruhák, cipők, könyvek, játékok közül. Az alapítvány önkéntesei nem csak osztják a segítséget, de folyamatosan várják is az adományozókat, akik a már felesleges dolgaikat célzottan a legrászorultabbak részére juttathatják el. Az elmúlt években évente tízezernél több támogatás került kiosztásra, 2015-ben is hasonlóan nagy az igény. Dudás Zsanett alapítványi elnök szerint a szegénységből való kiút az összefogás és együttműködés révén lehetséges, közösségben való gondolkodással valósulhat meg.

A Centerke Adományozó Központ internet oldala a www.centerke.hu címen érhető el. Sajnos nagyon sok egyén és család van, akik nem rendelkeznek anyagi fedezettel, hogy használt vagy új ruhaneműt pénzért vásároljanak. Szükség van a lakosság megsegítésére, a program a felzárkózást, az egyenlő esély megteremtését segíti, illetve a szegénység visszaszorításában működik közre.

• Élelmiszergyűjtést támogattunk

Élelmiszergyűjtést támogattunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank által szervezett Karácsonyi Adománygyűjtést támogatta. 6 áruházba, a gyűjtést végző alapítványok, egyesületek készletéhez adott a Mátrix áruházanként 30-90 kg tartós élelmiszert. Szaloncukrot, édességet, porcukrot, sütéshez lisztet, főzéshez rizst, konzerveket, teafüvet, sót tésztaféléket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, közösséget segít a hátrányok leküzdése érdekében élelmiszerhez. Az adventi időszakban a jótékonysági programokat szervező szervezeteket sikereik érdekében az alapítvány így is támogatja.

• Hosszú sorok az élelmiszerosztáson

Hosszú sorok az élelmiszerosztásonVitamindús gyümölcs, liszt, cukor, édesség, tészta várta a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány májusban háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt leadva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Évente tízezernél több nélkülözőt, rászorulót, családot, közösséget, idős - egyedülálló embertársunkat támogatunk a Centerke Adományozó Központban.

• Újraélesztett karácsonyra ezer plüssfigurát a MÁTRIX Alapítvány

Újraélesztett karácsonyra ezer plüssfigurát a MÁTRIX AlapítványMajdnem mindenkinek lapul olyan játék, könyv, plüssfigura az otthonában, amihez már évek óta nem nyúlt, ami csak a port fogja. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány minden évben gyűjt és oszt még jó állapotban lévő játékokat. Az ünnepi programsorozat részeként jött most is össze gyerekektől, felnőttektől, cégektől 7-8 zsák (40-50 kiló) plüssfigura. A sikeres gyűjtőmunka után az angyalok az adományokat gondosan kimosták, megtisztították, a játékok csak tisztán kerülhettek oda azokhoz, akiknek ez az ajándék jelenti az ünnep fényét, az örömet.

• Akcióban a Mesedoktorok

Akcióban a MesedoktorokMikulásunk idén is ezernél több gyermeket fakasztott mosolyra. Mikulás idején a Mátrix Közhasznú Alapítvány szervezetekkel, csoportokkal együttműködve segít élményt varázsolni azoknak a gyerekeknek, akik az év többi részén nélkülöznek. Nagycsaládosokat, hátrányos helyzetben élőket, árvákat, betegséggel küszködőket támogatunk. Adományozóink, segítőink, tárgyi és anyagi felajánlóink mind részesei a csodának, hogy a komor és kilátástalan helyzetet reménytelivé és élményekkel gazdaggá segítik. Hálásan köszönjük minden résztvevőnek a segítséget!

• Közös élelmiszerosztás a Ferencesekkel

Ételosztás, Szeged

A Mátrix Alapítvány a szegedi alsóvárosi ferences rend közremûködésével több száz adag gyulai töltöttkáposztát osztott szét a rend konyhájára érkezõk szegények és hajléktalanok között.

A ferencesek május végéig naponta meleg ebéddel és vacsorával várják a rászorulókat.

• Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi Mikulás

Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi MikulásIdén is ellátogatott az ország számos olyan helyszínére a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány által közösen indított jótékonysági Mikulás, ahol elszegényedés, nélkülözés, kirekesztettség van. Sok kisgyermek számára a nélkülözés miatt nem jut az adventi ünnepek idején támogatás nélkül ajándék. Az alapítványi Mikulás 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékozott meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az ajándékosztások helyszínein vidám gyerekek és fiatalok fogadták a jótékonysági programsorozat szervezőit.

• Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellen

Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellenA Golgota Teológiai Főiskola a Mátrix Közhasznú Alapítványtól eddig vitték Vajtára a ruha és cipő adományokat. Most az alapítvány kapott segítséget az iskola munkatársaitól és segítőitől: többszáz takaróval segítették a Mátrix Közhasznú Alapítvány téli, fagyást megelőző szociális tevékenységét. Rengetegen fagynak meg utcán hajléktalanként és nagyon sokan fagynak meg fűtetlen házakban. Sajnos sok rászoruló teljesen elszigetelődik a társadalomtól és magányában nem kap segítséget. A takarókat a rászorulók ingyenesen kapják meg az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központban.

• Csokigyűjtés

CsokigyűjtésCsokigyűjtő verseny iskolás osztályok és óvodai csoportok együttműködésével! Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei más segítség mellett csokoládét is osztanak. Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok 'Szeretetcsoki' csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat megjutalmazza.

• A III. Szegedi Védõnõi Napokat támogattuk

A Szeged napi Hídi vásár idejére a szegeden dolgozó védõnõk különbözõ szûrõvizsgálatokkal várták a lakosságot. A védõnõk megmutatták nélkülözhetetlen munkájukat, megmutatták, hogy az alap védõnõi feladatokon felül milyen sok betegségmegelõzõ dolog akadhat...

Idén a fõ hangsúlyt a szûrések kapták. Több mint 1000 embernél végeztek el a 3 nap alatt a vérnyomás, testtömeg, testmagasság, testzsír, vércukor szint ellenõrzését... A dohányosoknak módjuk volt megmérettetni a kilégzet CO mennyiségét. Tanítottát a védõnõk a nõket az emlõ önvizsgálatára.

• A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a Mátrix

A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a MátrixTolongtak az érdeklődők az információkért és a kiadványokért.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület 2012-ben is meghívást kapott a Hungexpo Zrt. által szervezett BNV-re (Budapesti Nemzetközi Vásárra). A Mátrix a több ezres vendégsereggel ismertetni tudta szociális, egészségvédelmi, élményt adó kulturális és hagyományőrző programjait. A vendégek számára ajándékokat, kiadványokat osztott.